Порцеланови чаши

Близо 60% от хората признават, че имат емоционална привързаност към любима порцеланова чаша и най-често, това е мъг.

Вдъхновете се от великолепните чаши за чай и кафе от английски костен порцелан Dunoon, чайници и комплекти за чай, които сега са част от нашата колекция от сервизи за чай и кафе на известния английски производител. Made-in-England Dunoon Ceramics произвежда своите световноизвестни мъгове, порцеланови чаши и чайници в Стафордшир Англия повече от 40 години. Чашите на Дънуун са снежно бели, полу-прозрачни, по-фини и по-леки от повечето други.

Какво е костен порцелан?

За да се квалифицира като костен порцелан, всяка чаша или чайник се прави от комбинация на фина глина и костна пепел. Dunoon използва само течна глина за своите фини чаши от костен порцелан. След като мъговете са излети, всеки в своя собствен калъп, те се завършват на ръка. Процесите са наистина многобройни, но затова пък могат да се изпълняват само от опитни ръце. Всички декори и глазури се полагат ръчно, което прави всяка една чаша или чайник Dunoon наистина уникални. Разполагаме с великолепни комплекти чаши с чинийки с прекрасни рисунки, включващи диви ягоди, цветя, котки и китари.

Костният порцелан е по-здрав от другите

Малцина знаят това. Температурата на която се пече е цели 1200° С и това му дава екстремна здравина. За сравнение, керамиката издържа едва до 800° С. Неговата прозрачност, лекота и финес подвеждат и все още има хора, които трябва да бъдат убеждавани, че за да бъде една чаша здрава, не е необходимо да е дебела и тежка.

Вижте прелесното малко чайниче от фин костен порцелан, направено в Англия, в комплект с чаша и чинийка. Чайничето похлупва чашката и пасва идеално. Това е прекрасен начин да се насладите на чаша чай до камината с хубава книга или в двора си, наслаждавайки се на сутрешното слънце. 

Открийте великолепните енциклопедични чаши на Dunoon за чай и други топли напитки с образователни, любопитни факти.

Поглезете се с луксозните чаши с чинийки с вместимост 250 мл, като изберете най-красивия декор от колекцията ни тук.

Влюбен съм в своята чаша

Друго забележително нещо при мъговете е, че мнозина са украсени с надписи, някои от тях вдъхновяващи или затрогващи. Други просто ви карат да се усмихвате. Така или иначе много любими чаши предават лично послание. Определени чаши информират другите за вашата идентичност и интереси. Чашата може да ви обяви за фен на любим спорт или да уведоми другите, че сте любител на кучета или котки, горд родител или изучавате човешкото тяло.

Warm Mug, Warm Heart

Мъговете печелят нашата обич и заради горещите напитки, които пием в тях. Всички знаем, че самото обгръщане на ръцете около топла порцеланова чаша предизвиква прилив на любов и топли чувства към другите. Добавете към това примамливите аромати на кафе, чай или какао и ще получите богато изживяване, което ще ви стопли сърцето. Освен това, много топли напитки имат химически свойства, които ни карат да посягаме към любимата си чаша всеки ден. Кофеиновото кафе и чая ни ободряват. Има доказателства, че флаванолите в какаото подобряват функционирането на кръвоносната система и намаляват умствената умора. Дори да не е любимата ви напитка, знайте, че чаят от лайка помага за облекчаване на безпокойството. А чаша топло мляко, макар и да не е вълшебен еликсир, съдържа смес от протеини и въглехидрати, които много диетолози препоръчват за закуска късно вечер, както и за бързо заспиване.

Чашите са обичайни подаръци, затова ги свързваме с любим човек, място или време

Поради изключителното си качество и красив дизайн, чашите от фин костен порцелан са великолепни подаръци за рожден ден, празници, сватби, годишнини и други специални поводи. Подарете истински хубава чаша на начинаещ колекционер или направете още едно допълнение към нарастващата колекция на близък приятел. Или пък започнете своя собствена серия от луксозни чаши за чай и кафе от костен порцелан.

Насладете се на огромната ни колекция, от която да избирате по всеки повод и прекрасен магазин за подаръци на ул. Цар Шишман 37 в София.