Аксесоари за пушене

Селекция от луксозни пепелници на известни брандове и авторски уникати на Ясен Панов от порцелан за луксозни мъжки подаръци
Уникален подарък за пушач на пури Стилния кристален пепелник Cigar Ashtray triangular е в дървена...
190.00 лв.
Луксозен кристален пепелник Cigar Ashtray за стилен подарък Кръгъл пепелник за пури и цигари, изр...
190.00 лв.
Уникален пепелник от колекцията на Лалик за марков подарък Кристалният пепелник за пури LALIQUE W...
2200.00 лв.
Pessoa на Vista Alegre – Луксозен пепелник, произведение на изкуството Луксозен пепелник от...
400.00 лв.
Стъклен пепелник в красиви цветове от художника Ясен Панов Квадратният пепелник за пури от арт ст...
140.00 лв.
Пепелник за пури Cigar Ashtray Cuba Квадратният пепелник за пури КУБА от тежък кристал е стилен п...
250.00 лв.
Уникален пепелник в синьо и черно от художника Ясен Панов Красивият пепелник за пури и цигари уни...
140.00 лв.
Изчистен дизайн и масивен кристал в луксозен пепелник за пури Кръглият пепелник за пури и цигари ...
750.00 лв.
Оригинален подарък за пушач, който се откроява Изберете луксозна запалка Тифани за оригинален под...
850.00 лв.
Откриите колекцията Луксозни подаръци за пушач Тази великолепна луксозна запалка за маса от крист...
850.00 лв.
Изчистен дизайн и масивен кристал в луксозен пепелник за пури Квадратният луксозен кристален пепе...
1100.00 лв.
Луксозен пепелник от известния бранд Vista Alegre ANDRÉ CARRILHO e дизайнер на този впечат...
390.00 лв.
Направете луксозен подарък, като никой друг Уникален луксозен пепелник за пури или лула с изключи...
880.00 лв.
Уникален пепелник на художника Ясен Панов Порцелановия пепелник за пури ОБЛИК НА МЪЖ, уникат от Я...
140.00 лв.
Уникални подаръци от художника Ясен Панов пепелник уникат с подпис на Автора Порцелановия пепелни...
140.00 лв.
Изискан подарък за пушач от колекцията "скъпи подаръци" в магазина ни Този луксозен пеп...
540.00 лв.
Сребърен ПЕПЕЛНИК С КАПАЧЕ и гравюра Превъзходен пепелник, красив отвън и отвътре с капаче на 2 п...
80.00 лв.

Пепелници, които искат да бъдат видени

Пепелниците са предпочитан подарък за пушач. Моделите в колекцията на Gourmet House съчетават функция и естетика по великолепен начин.
Дори когато не пушите, в дома ви обикновено има пепелник. Пепелниците могат да надскочат прагматизма и да бъдат шикозна декорация, която добавя индивидуалност към вашето жилище.
Прекрасен подарък за пушач, някои пепелници са изящни произведения на изкуството. Други могат да бъдат трансформирани в декоративни съдове за съхранение на дребни пари, ключове и бижута, докато не се ползват. Има хора, които палят в тях тамян и пало санто и ги намират за много полезни.
В колекцията ни сме събрали модели с които да впечатлитe. Сред тях са авторските пепелници на Ясен Панов, които са произведение на изкуството. Уникалните порцеланови пепелници на художника са с негови рисунки и подпис.
Имаме модели от немски масивен кристал, както и луксозни пепелници на световно известни марки като Lalique, Vista Alegre и Марио Чони. Някои модели са декорирани с 22к злато. В Gourmet House се стараем да предложим пепелници и аксесоари за дома, които няма да срещнете другаде. Това предполага богата и разнообразна колекция, в която всеки да намери нещо, което да го грабне.
Когато избирате подарък за пушач или купувате за себе си, комбинирайте прагматизъм и естетика. Нашите дизайнерски пепелници се отличават с луксозно излъчване и сложни детайли. Затова привличат вниманието дори когато не се използват. Радвайте им се ежедневно или ги запазете за специален повод, добавяйки нов акцент към интериора на дома.
Пепелника е почти универсален аксесоар за маса и ще го видите къде ли не. Моделите покриват целия естетически спектър от кич до предмети на изкуството. Някои са дори част от колекциите на музеите за модерно изкуство. Такива са пепелниците на Карло Скарпа от муранско стъкло, на ТРУДИ И ХАРОЛД СИТЪРЛЕ от порцелан и черна стомана, на МАСАЮКИ КУРОКАВА от каучук и стомана и на ФИЛИП СТАРК от полиран алуминий. Днес те са част от дизайнерската колекция на Музея за модерно изкуство МОМА в Ню Йорк.
Всъщност историята на пепелниците е история на модерния дизайн с всичките му стилове и течения.
Уникалните кръгъл и квадратен порцеланов пепелник PESSOA на дизайнера ANDRЕ CARRILHO все не са в музей, но са точно такива произведения на изкуството. Подчертано едри, те са създадени да бъдат център на маса. И не приличат на пепелници! Но пък са изумително удобни за целта. Моментално внасят артистизъм и естетическа наслада в интериора. Оригинален дизайнерски подарък, те подчертават индивидуалността на притежателя си и културните му ценности.

Видове пепелници

Някои пепелници са предназначени за употреба от пушачи на пури, други са направени само за цигари. Макар и рядко, някои пепелници за пури са подходящи и за цигари. Пепелниците за лули са различни по форма и обикновено имат изпъкнало корково "чукало". Сред моделите има за джобни пепелници за цигари, снабдени с капаче. Обикновенно са метални. Има стоящи пепелници и такива с механизъм, който прибира угарката и пепелта, за да не бъдат отнесени от вятъра.

Изчезват ли пепелниците?

Днес, с ограниченията върху пушенето, пепелниците започват да изчезват. Фирми, които някога са ги произвеждали, преминават към други продукти или излизат от бизнеса. Така че рекламните пепелници от първата половина на двадесети век вече не се правят.
Това автоматично засилва интереса на колекционерите, както и на пушачите, които все по-рядко могат да се снабдят с красив пепелник. Да, днес пепелниците са в категория „аксесоари на греха“. Но не всички са спрели да пушат. А и трябва да се съгласим, че предметите свързани с пушенето, пиенето и развлекателните игри са проектирани и изработени с не по-малко внимание, отколкото всеки друг артефакт, свързан с елегантния начин на живот.
И все пак не е необходимо пепелниците да се произвеждат само от производителите на пепелници. Много от тях са изработени от някои от най-известните имена в света на лукса, като Wedgwood, Royal Doulton и Lalique са произвели.

Любопитни факти за пепелниците

Думата "пепелник" (ashtray) влиза в обръщение около 1880 година. Първите пепелници имат форма на чаша и нямат поставки за цигари и пури. В подземните военни убежища на Лондон по време на битката за Британия, Уинстън Чърчил използвал точно такъв пепелник от 1880 г. - малък и без поставка за пури.
Малцина знаят, че през ноември 1997 г., пет години след смъртта на известната актриса Марлене Дитрих, Sotheby's продава на търг вещите й, сред които 23 пепелника. Повечето от тях "взети" от хотели и ресторанти, които тя посещавала, като легендарният Maxim's в Париж.
Един от най-запалените колекционери на пепелници е жена: Нанси Уанвиг от Тиенсвил. Тя е автор на "Колекционерски наръчник за пепелници" с над 2000 илюстрации на пепелници във всяка възможна разновидност. През 1992 тя искала да продаде табакера от чисто сребро. Но антикваря небрежно споменал, че аксесоарите за пушене са изключително колекционерски. „Това беше всичко, което имах нужда да чуя, а и стойността им щеше да нараства с времето", казва Нанси. Сега в нейната колекция има над 5000 пепелника.
След всички размишления на тема "ashtray" ви оставяме да изберете най-доброто от нашата колекция невероятно изящни пепелници за пури и цигари.