Лесно почистване ленени покривки

Инструкции за почистване на ленени покривки

Ленът е материя, която изглежда добре, дори след много години употерба.

Всички ленени покривки, които Gourmet House предлага са обработени, за да се намали свиваемостта. Въпреки това, леко свиване до 4% е нормално след първото изпиране. Ние не препоръчваме сушене в сушилня, тъй като това отслабва влакната и избледнява цветовете. Почистването на петна е добре да стане възможно най-бързо, за да се предотврати втвърдяване при изсъхването им. Малко вода и сапун са обикновено напълно достатъчни. Съблюдавайте инструкциите за пране в символите от етикета. Преди да използвате за първи път, ние препоръчваме накисване в студена вода, без прах за пране. Накисването в чиста вода спомага за по-лесното отстраняване на петната в последствие.

ЦВЕТНИ ТЪКАНИ

Перат се при 40 ° до 60 °. Не поставяйте в пералната машина сгънати покривки, за да се изперат по-добре. За упорити петна, нанесете препарат за отстраняване на петна преди прането или втрийте сапун в петното преди да изперете повторно (40 - 60 °). Гладете при висока температура с пара, в идеалния случай, докато все още покривката е леко влажна.

БЯЛ ЛЕН

Перете при 60 ° или 90 ° в зависимост от степента на замърсяване. Използвайте препарат за петна и накиснете, ако е необходимо. За упорити петна, добавете белина във водата, преди да сложите покривката, като внимавайте да не прекалите и изгорите тъканта. Гладете при висока температура с пара, в идеалния случай, докато все още покривката е леко влажна.

Как да премахнете петна:

Червено вино: попийте виното възможно най-бързо с помощта на кухненска хартия или бял плат и намокрете петното с бяло вино или 60 ° алкохол. Избягвайте сол, тъй като тя може да увреди тъканта, и изперете покривката възможно най-скоро след хранене. Ако петното не изчезне веднага, оставете го да се накисва в студена вода и повторете опита.

Цветни петна (червени плодове, червило, цветен прашец)

При плодови петна, първо покривката се изплаква със студена вода. Разтрийте петното с памуче, напоено в (безцветен) спирт, за да премахнете колкото може повече от оцветяването, след това втрийте в петното течен препарат, изплакнете със студена вода и едва след това перете в машината.

Восък

С нож (по възможност без остър връх) се изстъргва максимално количество восък от покривката. След това разтрийте восъчното петно между пръстите и изтръскайте, за да отстраните колкото може повече от восъка, който е проникнал в плата. После опънете плата със зацапаната част и оставете горещата вода от чешмата да тече отгоре му. Горещата вода ще проникне в тъканта и се стопи восъка. След това може да изперете покривката.

Чай

Бързо накиснете петното в газирана вода и изперете покривката спешно, преди петното да е изсъхнало. Чая има силни оцветяващи свойства и е трудно да се премахне, ако петното е изсъхнало.

Мазнини

Обезмаслител е едно от най-ефикасните средства. Втрийте в петното препарат за отстраняване на петна или обезмаслител, преди изпиране на покривката на 60 °.

Gourmet House От Gourmet House

Експертни съвети за поддръжка § Истории за успех

В Гурме Хаус сме Експерти в своята област и споделяме полезни съвети за поддръжка на кристални чаши, порцелан, сребро и текстил. Помагаме да избягвате грешки и лесно да поддържате красивите си сервизи и луксозни покривки за маса.

Споделяме как се редят прибори за хранене и какъв етикет да спазваме на маса.

Вълнуващите истории на ножовете laguiole и Thiers, както и успешната сага на Rene Lalique са наистина любопини и разказвайки ги, се надяваме, че вдъхновяваме и вас.