Carl Mertens

Показване: Списък Икони
Показване:
Подреждане по:
Комплект за вино с винени аксесоари Carl Mertens Connoisseur Комплект за вино с винени аксесоари Carl Mertens Connoisseur

Комплект за вино с винени аксесоари Carl Mertens Connoisseur

Изискан сет за вино Connoisseur за мъжки подарък Страхотния комплект за вино с винени аксесоари C...
159.00 лв.
с ДДС: 159.00 лв.
Нож за стриди Carl Mertens с награда за дизайн

Нож за стриди Carl Mertens с награда за дизайн

Направете гурме подарък с луксозен нож за стриди от Солинген Уникалния нож за стриди Carl Mertens...
190.00 лв.
с ДДС: 190.00 лв.
Шпатула за торта с награда за дизайн Carl Mertens

Шпатула за торта с награда за дизайн Carl Mertens

Прибор за сервиране като никой друг от Carl Mertens Солинген Тази изумителна шпатула за торта е с...
150.00 лв.
с ДДС: 150.00 лв.
Прибори за сервиране на салата Carl Mertens Ginkgo Salad Server Set

Прибори за сервиране на салата Carl Mertens Ginkgo Salad Server Set

Комплект прибори за салата Carl Mertens с награди за дизайн Carl Mertens е немски бранд с множест...
150.00 лв.
с ДДС: 150.00 лв.
КАРВИНГ комплект за транжиране на месо с нож и вилица

КАРВИНГ комплект за транжиране на месо с нож и вилица

Комплект прибори за месо от стомана Солинген - уникален подарък за готвач С този дизайнерски КАРВ...
500.00 лв.
с ДДС: 500.00 лв.
Луксозен тирбушон Carl Mertens за дизайнерски подарък на мъж Луксозен тирбушон Carl Mertens за дизайнерски подарък на мъж

Луксозен тирбушон Carl Mertens за дизайнерски подарък на мъж

Отворете бутилка вино с лекота и удоволствие Стилният немски луксозен тирбушон Carl Mertens е диз...
150.00 лв.
с ДДС: 150.00 лв.
Луксозна мелничка за черен пипер с 3 награди за дизайн Луксозна мелничка за черен пипер с 3 награди за дизайн

Луксозна мелничка за черен пипер с 3 награди за дизайн

Уникални мелнички за сол за красиво подредена маса и дизайнерски подарък Луксозната мелничка за ч...
190.00 лв.
с ДДС: 190.00 лв.

Carl Mertens - номер 1 в Солинген за дизайнерски прибори и първокласни аксесоари за дома от неръждаема стомана

“The essence, the soul of a product is always its use” - „Същността, душата на един продукт винаги е в използването му.“ Това е основата на дизайна на приборите и аксесоарите за маса на немската компания Carl Mertens.
Примерите включват наградените прибори за хранене „Palio“ или изключителните чаши „Balance“, които са „склонни“ да променят позицията си в зависимост от това колко са пълни.
Очевидно е, че дизайнерите на Карл Мертенс знаят точно какво трябва да направи, за да се създаде продукт с „Уау“ ефект, като например приборите за сервиране на салата „Гинко“. Тези фино матирани с четки прибори от неръждаема стомана са толкова пропорционални, че не се плъзгат надолу в купата за салата - за разлика от много от техните по-малко практични конкуренти.

За да гарантира, че изделията ще имат не само зашеметяващ външен вид, но и ще изпълняват перфектно задачата си, Carl Mertens кани шеф готвачи и сомелиери да допринесат за новите дизайнерски проекти.

Кой е Carls Mertens?

През 1919 г. Карл Мертенс основава своята синонимна фабрика в Солинген за производство на висококачествени сервизи за маса от неръждаема стомана. Той е малък производител, който заточва остриета за джобни ножове и прави дръжки за трапезни и кухненски ножове. През 1932 г. с гордост основава своя собствена ножарска фабрика. През 1934 г. Курт Мертенс, синът на основателя на компанията, поема нейното управление. Преминавайки през много перипети, марката се развива и през 1978 г. Курт Мертенс младши поема управлението от баща си. Оттук нататък брандът се концентрира върху продукти, силно ориентирани към дизайна.
Днес, Курт Мертенс е единственият експерт по прибори в Германия, сертифициран и назначен от Industrie- und Handelskammern.
Към момента семейният бизнес – сега в своето трето поколение – произвежда само в Солинген и с право се смята за един от иноваторите в индустрията.
Съдовете от манифактурата на Carl Mertens досега са били придобити от множество дизайнерски колекции, включително тази на MoMa, Музеят за модерно изкуство в Ню Йорк.
Една част от фирмената традиция в Carl Mertens е сътрудничеството със съвременни дизайнери и художествени академии, като проекта от 1958 г. с проф. Макс Бил, Ернст Мьокл и Училището по дизайн в Улм, а сега с Томас Фейхтнер, професор по продуктов дизайн в Muthesius Академия за изящни изкуства и дизайн в Кил.
Базираният във Виена дизайнер вече е създал множество продукти за австрийски фабрики. Неговият подход към дизайна се състои в обединяването на традиционното майсторство и съвременния дизайн, независимо от глобализацията или масовото производство.
Комплектът прибори за хранене Fina прави официални препратки към по-ранни дизайни на Feichtner като чашите за пиене Reset (2008) за Stamm и порцелановия сервиз Shortcut (2011) за виенската порцеланова фабрика Augarten.
Основната идея на Feichtner за Fina е, че за период от години приборите за хранене могат да развият емоционална стойност, която надхвърля тяхната полезност. Следователно неговият подход е фокусиран не само върху независимото визуално впечатление, създадено от дизайна, но и върху това той да представи със сигурност приятен външен вид при ежедневна употреба.
Гледани от историческа и културна гледна точка, лъжиците, ножовете и вилиците са се развили по напълно различен начин - факт, който обяснява техните често различни форми.
Дизайнерската концепция на Feichtner е да създаде формална връзка на отделните части чрез ясни, почти конструктивни, геометрични линии. Контрастът между видимо широкия край на горната част, комбиниран с тънки дръжки, е очевиден във всички части на комплекта.
Тази дихотомия между пълнота и фини линии придава на тези предмети не само техния характерен вид, но и името Fina, в смисъл на стройни и фини. Симбиоза от елегантност и авангард, между традиция и съвременен дизайн.
Fina е изложена за първи път като част от изложбата Thomas Feichtner, Hands On Design в Австрийския културен форум в Лондон по време на Лондонския фестивал на дизайна през 2011 г.
Оставайки още малко на тема "дизайн", в азиатския раздел на колекцията от експерта по неръждаема стомана от Солинген в Германия, дизайнерът Карстен Голник се придържа към максимата: „Less is more“.
Дизайнерските мелнички за сол и пипер YOU превръщат смилането на тези подправки в сетивно изживяване. Те впечатляват с необичайна комбинация от материали и великолепен керамичен механизъм: без абразия и корозия. Имат две награди за дизайн от най-престижните форуми: Design+ Reddot Design Award. Дизайнер е, разбира се, Carsten Gollnick.
Изработени от матирана с четки солингенска стомана, те лесен за пълнене, благодарение на текстилната торбичка от специален материал. Тя се пере и не задържа бактерии. Ефектно коланче от чиста кожа в кафяво или черно допълва тези дизайнерски обекти за ежедневна употреба.
Накратко, красивите дизайнерски прибори и аксесоари за дома от Carl Mertens показват неръждаемата стомана в най-добрия й вид: понякога матова, понякога лъскава и блестяща. Винаги перфектно завършени и готови за работа, изделията на бранда непременно са и в най-верния размер.
Карл Мертенс съчетава ергономията с естетически привлекателната култура за подредба масата, както може да се види в техните съдове и прибори за сервиране.

Кога е създадена фирмата Carl Mertens?

Основана през 1919 г., компанията отбеляза своя 100 годишен юбилей през 2019. И до сега произвежда неустоими продукти за съвременна култура за подредба на масата, страхотни ножове и бар аксесоари. Съчетаването на майсторска ръчна изработка и безкомпромисно качество, заедно с иновативен дизайн ,донесоха многобройни награди от престижни форуми, сред които цели 7 отличия от iF DESIGN AWARD.

Какво знаем за Солинген: това град ли е или марка?

И до ден днешен германският град Солинген е център за коване на ножове със световно значение.
През 13-ти век Solingen за първи път става дом на производството на мечове и други оръжия, изработени от желязо, а по-късно към тях се присъединяват висококачествени стоманени ножове и прибори за хранене. Оттогава приборите за хранене от Солинген станаха толкова известни, че Солинген е единственият град в света, чието име е защитено като търговска марка. Така че, ДА, това е както име на град, така и запазена марка.
Интелектуалният център на занаята е Deutsches Klingenmuseum в Solingen. Той не само архивира продуктовата история на този град, но също така притежава най-голямата колекция от прибори за хранене в света.

Какви награди за дизайн има Carl Mertens?

 • Награда red dot design award за серията ножове
 • Taglio Награда red dot design award за прибори за хранене Palio
 • Награда red dot design award за прибори за салата Ginco
 • Награда red dot design award за чаши Balance
 • Награда red dot design award за мелнички за сол и пипер You
 • Награда red dot design award за коктейлни лъжички Rondo
 • Награда red dot design award за серията ножове Surudoko
 • Награда if design award за серията ножове Foreman
 • design+ за мелнички за сол и пипер You
 • Награда FORM# за свещницитe Delft
 • Награда interior innovation award за съд за ядки Verso
 • Награда A'Design Award § Competition за съд за ядки Verso

Изберете великолепните изделия на Carl Mertens Solingen за дизайнерски подарък и красиво подредена маса. Изберете най-доброто в Gourmet House.