Christian Lacroix

Показване: Списък Икони
Показване:
Подреждане по:
Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Fleurs de Seville

Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Fleurs de Seville

Fleurs de Séville на известния моден дизайнер Кристиан Лакроа Луксозен парфюм за дома, таз...
120.00 лв.
с ДДС: 120.00 лв.
Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Jardin Andalou

Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Jardin Andalou

Парфюмна свещ на дизайнера Christian Lacroix "Jardin Andalou" Кристиан Лакроа: Приказен...
120.00 лв.
с ДДС: 120.00 лв.
Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Nuit Gitane

Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Nuit Gitane

Ароматна свещ на Кристиан Лакроа "Цигански нощи" Nuit Gitane е сложна, чувствена комбин...
120.00 лв.
с ДДС: 120.00 лв.
Луксозен дифузер с пръчици Fleurs de Seville Christian Lacroix

Луксозен дифузер с пръчици Fleurs de Seville Christian Lacroix

Дифузер Fleurs de Seville на Christian Lacroix Луксозен аромат, който изпълва всяка стая с дъх ...
170.00 лв.
с ДДС: 170.00 лв.
Луксозен дифузер с пръчици от Christian Lacroix Jardin Andalou

Луксозен дифузер с пръчици от Christian Lacroix Jardin Andalou

Дифузер Christian Lacroix Jardin Andalou Дифузер Jardin Andalou, или " Градините на Андалу...
170.00 лв.
с ДДС: 170.00 лв.
Луксозен дифузер с пръчици Nuit Gitane от Christian Lacroix

Луксозен дифузер с пръчици Nuit Gitane от Christian Lacroix

Дифузер Christian Lacroix Nuit Gitane "Nuit Gitane" или "Цигански" нощи е л...
170.00 лв.
с ДДС: 170.00 лв.

Christian Lacroix – барок, елегантност, майсторство § висок стил

Christian Lacroix е бранд за маркови подаръци с уникалвен дизайн. „Слънчев, разкошен и виртуозен, неговата колекция е почит към корените на висшата мода, чието средиземноморско влияние прониква във всеки силует.” С такива думи е описана първата колекция Haute Couture на Christian Lacroix за сезона есен – зима 1987 година.
Така е и до днес, малко над тридесет години по-късно. „С всяка нова колекция Christian Lacroix създава смеси от неочаквани материали и цветове, украсява силуетите си с пищни барокови орнаменти и съживява фолклорните, исторически и театрални регистри, които почита, винаги с елегантност, изтънченост и майсторство.”

С глобализирането на света и марката Maison Christian Lacroix става част от групата Falic. Това е една стъпка във вярната посока, за разлика от случилото се с много други бележити компании. Под творческото ръководство на Sacha Walckhoff от 2010 г., марката лансира серия от зашеметяващи линии аксесоари за дома. Впечатляващо, весело и цветно, портфолиото на Maison Christian Lacroix включва в момента порцелан произвеждан от Vista Alegre, платове и аксесоари за дома (възглавници и тапети), разработени съвместно с Design Guild, гама от декоративни панели от дърво, в сътрудничество с Marotte, линия канцеларски артикули, произведени от Libretto в Ню Йорк и дори селекция от ароматни свещи композирани от Welton London.

Порцелан Christian Lacroix в Gourmet House

Парфюми за дома и изящни изделия от порцелан на Christian Lacroix в Gourmet House

Кой е Кристиан Лакроа?

Кристиан Мари Марк Лакроа (Christian Lacroix) е френски моден дизайнер. Роден през 1951 в град Арл, Франция. Дизайнът му съчетава лукс и непринуденост. Предпочита занаятчийски материали, ресни, мъниста и бродерии. Стилът му се характеризира със силно усещане за цвят и шарки, които се смесват в неповторими и уникални комбинации.
Името се отнася и за основаната от него компания за висша мода. Освен дрехи чрез марката The House of Cristian Lacroix той и неговите дизайнери създават аксесоари за дома, порцелан, парфюми и парфюмни свещи.

Луксозни подаръци порцелан Christian Lacroix в Gourmet House

Луксозни порцеланови творения от серията Prima Vera на Christian Lacroix подходящ подарък за нов дом

Луксозен бранд ли е Christian Lacroix?

Най-краткият отговор е - ДА! Материалите, изпипването на всеки детайл и изключителният артистизъм на световно признатия Лакроа неминуемо правят бранда луксозен.

Има ли ароматни свещи § дифузери Christian Lacroix?

Парфюмите за стая са важна част от колекцията на Maison Christian Lacroix. Основната разлика и отличителна черта на ароматните свещи § дифузери на Кристиан Лакроа е, че съдържат 10% естествени етерични масла. Това ги прави по-скоро парфюмни, отколкото ароматни. Когато към това се добави и майсторството на Джон-Пол Уелтън с неговият опит в нишовата парфюмерия, всичко си идва на мястото.

Какво се ражда от партньорството Maison Christian Lacroix § Welton London?

Партньорството между Maison Christian Lacroix и Welton London създава разкошни парфюми за дома, подходящи за всеки изискан интериор. Welton London е изключителен автор на нишова парфюмерия и използва не само 100 % натурални етерични масла, но и търси премиум качество: от най-добрата реколта и от специфичен регион, който дава именно желания нюанс. Важни са и годината на производство на суровината и нейния „тероар”. Често ароматите са рядко срещани като дъвка съкъз, нежна пудра, сладък табак, тамян, кожа, дървесни тонове, треви, листа на смокиня... Ароматът на Fleurs de Séville е изпълнена с роза и портокалов цвят, като фините парфюми на красивите дами от Севиля. Цитрус, лавандула и виолетови, сладки аромати за сиеста в разгара на андалуската градина. Това е Jardin Andalou. Опитайте и Nuit Gitane: кожа, жасмин и карамфил като танц на фламенко в тъмнината на циганската нощ...

Порцеланови сервизи Christian Lacroix в Gourmet House

Богато изпълнени със злато и платина порцеланови сервизи на Christian Lacroix

Има ли порцелан Christian Lacroix?

От основаването си Maison Christian Lacroix наелектризира света на модата със своите творения, вдъхновени от бохемския стил. Фокусирайки се върху интериорния дизайн, марката създава порцеланови изделия със сложни и цветни дизайни, които имат препратки както към модата, така и към архитектурата от миналото или към невероятно поетичния стил на сюрреалистите. Впечатляващи плата за сервиране, порцеланови чаши за кафе и чай, цели сервизи за хранене, изпълнени с геометрични форми, пеперуди, странни колажирани същества и пейзажи. Вази, осветителни тела, кутийки за нещо или неща са също изпълнени с бохемски традиции и с духа на пламтящата сцена на парижката и лондонска висша мода по време на „зашеметяващите шейсетте“.

Порцеланови чинии и кутийки Christian Lacroix в Gourmet House

Артистични порцеланови чинии и кутии за бижута от серията Love Who You Want на Christian Lacroix
 

Къде можете да купите оригинални изделия Christian Lacroix?

Оригинални изделия на Christian Lacroix като парфюми за дома - ароматни свещи и дифузери с пръчици, както и порцеланови сервизи и отделни подаръчни комплекти можете да купите в Gourmet House София на улица „Цар Шишман” 37 и онлайн.