Christian Lacroix

Показване: Списък Икони
Показване:
Подреждане по:
Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Fleurs de Seville

Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Fleurs de Seville

Fleurs de Séville на известния моден дизайнер Кристиан Лакроа Луксозен парфюм за дома, тази марко...
120.00 лв.
с ДДС: 120.00 лв.
Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Jardin Andalou

Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Jardin Andalou

Парфюмна свещ на дизайнера Christian Lacroix "Jardin Andalou" Кристиан Лакроа: Приказен, провокат...
120.00 лв.
с ДДС: 120.00 лв.
Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Nuit Gitane

Парфюмна свещ Christian Lacroix Candle Nuit Gitane

Ароматна свещ на Кристиан Лакроа "Цигански нощи" Nuit Gitane е сложна, чувствена комбинация на ко...
120.00 лв.
с ДДС: 120.00 лв.
Дифузер Christian Lacroix Fleurs de Seville

Дифузер Christian Lacroix Fleurs de Seville

Дифузер Fleurs de Seville на Christian Lacroix Луксозен аромат, който изпълва всяка стая с дъх ...
170.00 лв.
с ДДС: 170.00 лв.
Дифузер Christian Lacroix Jardin Andalou

Дифузер Christian Lacroix Jardin Andalou

Дифузер Christian Lacroix Jardin Andalou Дифузер Jardin Andalou, или " Градините на Андалусия" ...
170.00 лв.
с ДДС: 170.00 лв.
Дифузер Christian Lacroix Nuit Gitane

Дифузер Christian Lacroix Nuit Gitane

Дифузер Christian Lacroix Nuit Gitane "Nuit Gitane" или "Цигански" нощи е луксозен дифузер за с...
170.00 лв.
с ДДС: 170.00 лв.

Christian Lacroix – барок, театрални костюми, елегантност, майсторство § висок стил

„Слънчев, разкошен и виртуозен, тази първа колекция е почит към корените на висшата мода, чието средиземноморско влияние прониква във всеки силует.” С такива думи се описва първата колекция Haute Couture на Christian Lacroix за сезона есен – зима 1987 година. Така е и до днес, малко над тридесет години по-късно. „С всяка нова колекция Christian Lacroix създава смеси от неочаквани материали и цветове, украсява силуетите си с пищни барокови орнаменти и съживява фолклорните, исторически и театрални регистри, които почита, винаги с елегантност, изтънченост и майсторство.”

С глобализирането на света и марката Maison Christian Lacroix става част от групата Falic. Това е една стъпка във вярната посока, за разлика от случилото се с много други бележити компании. Под творческото ръководство на Sacha Walckhoff от 2010 г., марката лансира серия от зашеметяващи линии аксесоари за дома. Впечатляващо, весело и цветно, разнообразното предлагане на Maison Christian Lacroix включва в момента порцелан произвеждан от Vista Alegre, платове и аксесоари за дома (възглавници и тапети), разработени съвместно с Design Guild, гама от декоративни панели от дърво, в сътрудничество с Marotte, линия канцеларски артикули, произведени от Libretto в Ню Йорк и дори селекция от ароматни свещи композирани от Welton London.

Ароматни свещи § дифузери Christian Lacroix

Основната разлика и отличителна черта на ароматните свещи § дифузери на Кристиан Лакроа е, че съдържат 10% естествени етерични масла. Това ги прави по-скоро парфюмни, отколкото ароматни. Когато към това се добави и майсторството на Джон-Пол Уелтън с неговият опит в нишовата парфюмерия, всичко си идва на мястото.

И така, малко за пафюмерията, доколкото тя пряко е свързана с ароматите на Maison Christian Lacroix. Авторите, като Уелтън, на селективна или нишова парфюмерия  използват не само 100 % натурални етерични масла, но и търсят премиум  качество, от най-добрата реколта и от специфичен регион, който дава именно желания нюанс. Важни са и годината на производство на суровината и нейния „тероар”. Нерядко ароматите са провокативни или рядко срещани като дъвка съкъз, нежна пудра, сладък табак, тамян, кожа, дървесни тонове, треви,  листа на смокиня...

Партньорството между Maison Christian Lacroix и Welton London създава едно истинско пътуване не само до сърцето на къщата, но и до всеки изискан дом. Самите свещи § дифузери са в прекрасни съдове от двуслоен кристал. Черно и прозрачно в емблематичния декор на модела Paseo. Ето и няколко реда за серията Andalusia collection, канеща ни на път по сетивен начин. Fleurs de Séville е изпълнена с роза и портокалов цвят, като фините парфюми на красивите дами от Севиля. Цитрус, лавандула и виолетови, сладки аромати за сиеста в разгара на андалуската градина. Това е Jardin Andalou. И накрая, но не на последно място: Nuit Gitane. Кожа, жасмин и карамфил като танц на фламенко в тъмнината на циганската нощ. Видяхте ли сега?! А може и да се помиришат в изпълнения ни с ухания The Gourmet House.

Порцелан Christian Lacroix

От основаването си Maison Christian Lacroix наелектризира света на модата със своите творения, вдъхновени от бохемския стил. Фокусирайки се върху интериорния дизайн, марката създава порцеланови изделия със сложни и цветни дизайни, които имат препратки както към модата, така и към архитектурата от миналото или към невероятно поетичния стил на сюрреалистите. Впечатляващи  плата за сервиране,  порцеланови чаши за кафе и чай, цели сервизи за хранене, изпълнени с геометрични форми, пеперуди, странни колажирани същества и пейзажи. Вази, осветителни тела, кутийки за нещо или неща са също изпълнени с бохемски традиции и с духа на пламтящата сцена на парижката и лондонска висша мода по време на „зашеметяващите шейсетте“. Ако не вярвате, може лично да ги разгледате в София на улица „Цар Шишман” 37.