МАГАЗИН GOURMET HOUSE ЗА ДУМАТА ГУРМЕ

Понятието ГУРМЕ, обяснено от магазин The Gourmet House

Според речника на Кембридж, това е човек, който знае много за храната и готвенето, и който се радва на ястия с високо качество на ингредиентите.

Според Уикипедия обаче, Gourmet е културен идеал, свързан с кулинарното изкуство на изисканата храна и напитки, или т.нар. висша кулинария, която се характеризира с изискани, често сложни приготовления и естетически презентации на балансирани ястия от няколко контрастни, най-често богати курса.

Гурме храната е наслада за всички сетива и приготвянето й изисква отдаденост, стремеж към съвършенство и дълбоки познания, но и опит с готварските техники. Освен това, усет за смесването на различни текстури. Не на последно място, отношение към композиция и цветове.

Gourmet House е магазин за ценители. Не непременно на гурме храната, но защо не и на нея? Харесва ни да сме част от културен идеал. Магазини, създадени с чисто търговска цел има много. Ние се стремим да сме нещо различно.

Затова и определението на Уикипедия ни допада повече и в материала си развиваме тази тема.

Какво е Гурме?
Съдържание: ♦ Това човек ли е или храна? ♦ Разбира се, че порциите ще са малки! ♦ Кога наричаме един човек ГУРМЕ? Три гурме ястия от 20 степенното дегустационно меню на ресторант Arzak в Доностиа Испания.   ♦ Това човек ли е или храна? В средата на 90-е години на миналия век в България навлезе терминът "гурме" (gourmet). Започна да се говори за гурме кухня, гурме ресторанти, гурме магазини дори се учреди издателство "Гурме". Гурме ресторантите станаха най-видимата част от тази вълна. Те бяха малко на брой и се случиха..
Прочетете още
От Irena Panova | On 07.10.2020 |