Дядо Коледа с елхата музикална кутия

Производител: Белгийски коледни играчки
Модел: 36090
Наличност: Изчерпан
25.00 лв.
Количество
+ -
 

Музикална кутия Дядо Коледа

Красива музикална кутия за светлия празник с Дядо Коледа и елха

Изработена от полирезин, тази музикална кутия с латерна е декорирана на ръка в ярки, типични за Коледа цветове: червено, зелено, бяло и златно. Механизма е скрит в основата на латерната, а копчето за навиване е дискретно поставено отдолу. Повишете настроението с тази прекрасна вещ, изпълнена с романтика и детски спомени. Освен чудесна коледна декорация, музикалната тема в нея веднага повишава настроението ви. Обогатете колекцията си, или направете коледен подарък, зареден с положителни вибрации.

Малко любопитна история за музикалните кутии и латерните в тях

Музикалната кутия се ражда, трансформирайки един отдавна забравен музикален инструмент, създаден в Ирак в далечния 9 век, включващ цилиндър, който свири автоматично, използвайки енергия, генерирана чрез вода.

Развитието в края на 18-ти и началото на 19-ти век води до усъвършенстване и опростяване на механиката на устройството. Сега то представлява цилиндър от метал, запечатал малка мелодия, която бива изсврена чрез въртене на цилиндъра от ръчка с пружина. Впоследствие фонографа доста измества музикалната кутия, но тя и до днес запазва своята сантиментална стойност, така подходяща за Коледа.

• Коледна музикална кутия с Дядо Коледа;
• Декорирана с елха и подаръчета;
• Музикалната кутия е изработена от полирезин;

• Made in Belgium