Nachtmann

Показване: Списък Икони
Показване:
Подреждане по:
Nachtmann Vivendi К-кт декантер с две чаши Nachtmann Vivendi К-кт декантер с две чаши

Nachtmann Vivendi К-кт декантер с две чаши

Комплект чаши за вино § декантер Този подаръчен комплект за вино, състоящ се от две кристалн...
90.00 лв.
с ДДС: 90.00 лв.
Комплект чаши за сладолед 4 бр Nachtmann Jules Комплект чаши за сладолед 4 бр Nachtmann Jules

Комплект чаши за сладолед 4 бр Nachtmann Jules

Чаши за сладолед Jules в комплект от 4 Модерен дизайн и здрав немски кристал отличават този очаро...
48.00 лв.
с ДДС: 48.00 лв.

Кристални чаши, кристални вази, чинии и престиж от 1834 година

Nachtmann е производител на фин кристал от 1834 г. Основан от Михаел Нахтман (Michael Nachtmann) в Унтерхют, Оберпфалц, Германия. За своите 190 години история, марката преживява какво ли не: две световни войни, рецесия, липса на ресурси, липса на покупателна способност в населението, смяна на работните мощности, смяна на управлението, персонала, мениджмънта. И въпреки това е оцеляла. Не само, възродена и обновена е, а изделията й са носители на престижни награди за дизайн. 66 години след основаването си, през 1900 г., Компанията е поета от Захариас Франк, който премества централата в Нойштад дьо Валднааб, където се намира и досега. След края на Втората Световна през 1945 г., Nachtmann възстановява частично разрушените си производствени мощности и започва производството на оловен кристал в Нойщад и Ридлхют. През 1983 г. създава трети, супер модерен завод за оловен кристал във Вайден.

Има ли връзка между Nachtmann, Rosenthal и Ридел?

Макар и с увеличени мощности, те пак не стигат за все по-развиващата се компания, произвеждаща почти всичко възможно от кристал. От чаши, вази и чинии до фигурки и осветителни тела. И така през 1995 Nachtmann купува фабриката „Амберг” (Amberg) от прочутият производител на порцелан „Розентал” (Rosenthal), за да увеличи собствените си производствени мощности машинно направен кристал, като продължава да произвежда и всички кристални изделия за порцелановия гигант. Така стигаме и до най-новата история на марката, когато през 2004 г. тя бе поета от нейния конкурент, австрийския реномиран производител на кристал Ридел (Riedel). Марката запази своето име, но доби един съвсем нов имидж. Артистична и ориентирана към кристални изделия с разпознаваем дизайн за масата и дома. Днес изделията й носят подписите на много млади дизайнери от цял свят, гордеещи се с успехите си в организираните от марката конкурси. Обновена и подмладена, днес, Nachtmann е марка със световно име на невероятно съчетание между цена и качество, в което водещото е качеството и дизайна.

Оловен или безоловен кристал?

Днес Нахтман произвежда 100% безоловен кристал. Оловният кристал за съжаление се произвежда на все по-малко места, след като беше установено, че в част от производствения цикъл, когато кристала се топи, има вредни изпарения, които могат да застрашат здравето на работещите в този сектор. Разбира се, веднъж изстинал, оловният кристал няма никакви изпарения. Разликата между двата кристала е в цената и качеството. Безоловния е с по-ниска цена, но пък оловния кристал блести като никой дръг и звъни с небивал резонанс при наздравица.

За вкъщи или за подарък?

За тези 190 години производство, функционалността, красотата и издражливостта на изделията Nachtmann драматично са се повишили. А когато говорим за кристал, това не е маловажно. Сега каталога на марката предлага невероятно количество от размери и дизайни плата за сервиране, купи за салата и плодове, свещници и декоративни елементи за маса, изключително подходящи за хора, държащи на красия си дом. Когато искаме нещо красиво за себе си или ни се налага да зарадваме с нещо хубаво на добра цена, това е идеалното решение подарък за новодомци или младоженци. Дизайна на изделията е така подбран, че да се впишат във всеки интериор. Идеален подарък за мъж са и кристалните комплекти за вино, състоящи се от декантер и кристални чаши, а защо не и монолитен и изчистен пепелник за пури и цигари? Дори и домакинът да не пуши, това е прекрасен декоративен обект, гордост за всеки интериор. Не на последно място трябва да споменем и елеганрните чаши за вино и алкохолни напитки, като коняк, ракия и уиски. Кристални гарафи, чаши с дебели дъна и класически рязани кристал. Уиски любителите има на какво да се радват и любуват. Това разнообразие на теми и дизайни, допълнено от лесна поддръжка и супер здравина, прави изделията на Nachtmann желан подарък за нов дом, за мъж, за жена, за семейство или просто за себе си.