Сребърни дакели поставки за прибори 6 броя

Производител: TGH Gourmet House
Модел: 3742
Наличност: В наличност
98.00 лв.
Количество
+ -
 

Посребрени поставки за прибори за красиво подредена маса

Поставките за ножове и прибори са черешката на тортата при подреждане на красива маса за гости

Поставките за ножове и прибори не са много познати у нас. Създадени са в края на 17 или началото на 18 век, но по-ранни, вероятно само дърво, са били използвани още по времето на Хенри VIII (първата част на 16 век). Измислени са по съвсем практични причини. Всеки, който ползва луксозна покривка при подреждане на маса за гости знае, колко е неприятно тя да получи петна. Именно за да спасят покривката от петна от сосовете, които падналите нож и вилица оставят са създадени поставките за прибори.

Във викторианската епоха те се правят от най-разнообразни материали. Използват се злато, сребро, седеф и слонова кост. Естествено, французите също създават красиви поставки за прибори, известни като porte-couteaux. По това време руснаци, германци и други европейци също разработват свои модели. Китайците на свой ред създават подложки за клечки със същата цел.

Как да подредим масата за гости?

Поставките за нож се поставят от дясно на чинията. Върху всяка се слага ножа на съответния гост. Когато се храни, той оставя ножа си не върху чинията, а върху поставката. Така, ножа никога не пада! Предотвратява се подхлъзването на прибора от ръба на чинията и петната от падането му върху покривката. Именно в това е смисъла (освен красотата) от подложките за прибори.

Поставка за ножове или за прибори е по-правилно?

И двете са верни. Използвайте по ваше усмотрение едното или другото определение. Подложки за ножове и прибори е също приемливо. Англо-говорящите използват израза knife rest, или мястото на което ножа си почива, а французите, както вече уточнихме, porte couteaux de table. В Япония, страна, където изкуството на красиво подредената маса датира от няколко хилядолетия, поставките се наричат хашиоки (на японски 箸 置 き).

За кого е подходящ този комплект?

Освен за самите нас, комплект като този е и оригинален подарък за всеки, който държи на красиво подредена маса. За специален повод като юбилей, годеж или освещаване на нов дом, масата за гости е особено важна.

Заради кучетата дакел, комплекта може да се подари на любител на породата. Не на последно място, поставките са чудесна идея за подарък за сватба, когато младоженците ще се местят и подаръците трябва да са малки по обем.

Малки, но ценни, поставките за прибори са черешката на тортата по отношение на декорацията на една маса.

  • • Посребрен метал;
  • • Комплекта съдържа 6 поставки с кучета дакел;
  • • Размери на една поставка за прибори: 9 см.

• Комплект от 6 броя поставки за прибори;
• Поставките са посребрени;

• Made in Germany