Посребрени поставки за прибори и ножове ЛЕБЕД за красива маса

Производител: TGH Gourmet House
Модел: 1279 Swan
Наличност: В наличност
98.00 лв.
Количество
+ -
 

Поставки за прибори ЛЕБЕД сет от 6 със сребърно покритие за подарък

Изберете елегантен комплект поставки за прибори ЛЕБЕД от колекция сребърни подаръци

Красивите поставки за прибори ЛЕБЕД сет от 6 имат сребърно покритие. Те са прекрасен подарък за сватба или нов дом и освен че са красиви, са и много практични. Те запазват покривката без петна и по-долу ще ви разкажем как. Но първо, нека ви започнем с това: каква е символиката на лебеда и защо този комплект поставки за прибори ЛЕБЕД са великолепен подарък за семейство: за сребърна сватба или нов дом.

Какво символизират лебедите?

Лебедът е символ на мъдрост и пробуждане на вътрешната сила, баланс, грация и вътрешна красота. В повечето култури да видите лебед вещае просперитет. Това може да е финансов просперитет или нещо не така материално. Ако, да речем, сте търсили споделен живот, това може да означава, че е дошло време за вашето щастие.
В Древна Гърция лебедът олицетворява душата и се свързва с Аполон, бога на Слънцето, докато в други религии лебедът е женски символ на луната.
Особено важно е, че лебедите символизират любовта. Те се чифтосват за цял живот и са „влюбени птици“ в истинския смисъл на думата. Малцина знаят, че след като двойка лебеди се чифтосат, те остават заедно през целия си живот, отглеждайки потомство година след година.
Когато единият от тях умре, живият партньор дълго оплаква загубата му; някои лебеди дори избират да прекарат остатъка от живота си сами, вместо да търсят нов партньор.
Лебедите пресъздават образа на любовта и романтиката в един от техните ритуали за ухажване. По време на този ритуал птиците от двойката се изправят един срещу друг, извивайки вратовете, за да доближат лицата си едно до друго, образувайки перфектно сърце.
Това прави красивите поставки за прибори ЛЕБЕДИ прекрасен символичен подарък за сватба или семейство, носейки романтика и просперитет на двойката.

Ползата от поставки за прибори

Поставките за ножове и прибори не са много познати у нас, за разлика от широкото им използване в други страни. Те се поставят от дясно на чинията. Върху всяка поставка се слага ножа на съответния гост. Когато се храни, той подпира ножа си не върху чинията, а върху поставката. Така ножът никога не пада! Не се подхлъзва върху ръба на чинията и не пада на покривката. Именно това е най-голямата полза (освен красотата), че по този начин не се цапа хубавата покривка. Всеки, който ползва луксозна покривка при подреждане на маса за гости знае, колко е неприятно тя да получи петна.

Поставка за ножове или за прибори е по-правилно?

И двете са верни. Използвайте по ваше усмотрение едното или другото определение. Поставка за прибори е точно толкова подходящо, колкото и поставка за ножове.
Англо-говорящите използват израза knife rest, или мястото на което ножът си почива, а французите: porte couteaux de table. В Япония, страна, където изкуството на красиво подредената маса датира от няколко хилядолетия, поставките се наричат хашиоки (на японски 箸 置 き).

За кого е подходящ комплекта поставки за прибори?

Освен за самите нас, комплект като този е и оригинален подарък за всеки, който държи на красиво подредена маса. За специален повод като юбилей, годеж или освещаване на нов дом, масата за гости е особено важна.
Заради символиката на лебедите, комплекта може да се поднесе като подарък за сватба. Той е още по-подходящ, ако младоженците ще се местят и подаръците трябва да са малки по обем.

Малки, но ценни, поставките за прибори са "черешката на тортата" по отношение на декорацията на една маса, особено за гости.

  • • Поставки за прибори ЛЕБЕД сет от 6 със сребърно покритие за подарък;
  • • Изработени от посребрен цинк;
  • • С лаково покритие против потъмняване на среброто;
  • • Дължина: 7 см;
  • • Ширина: 1,5 cm;
  • • Височина: 3 см;
  • • Тегло без опаковката: 240 грама за целия сет;
  • • Сребърен подарък с романтична символика за сребърна сватба и семейство.