ВДЪХНОВЯВАЩИ ИСТОРИИ

Нещата не се случват, те биват създадени, за да се случат - Джон Ф. Кенеди

Gourmet House разказва вълнуващи истории за създателите на изключителни изделия, които се отличават от другите.

Както казва Кенеди: Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.

Нека сме любопитни и мечтаем заедно!

Стила Garçonne от 20-те години на миналия век
Съдържание: ♦ КРАЯТ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА – ПРЕЛОМЕН МОМЕНТ В ИСТОРИЯТА ♦ ПАРИЖ СЛЕД ВОЙНАТА – ЕМАНЦИПИРАНЕ НА ЖЕНИТЕ И РАЖДАНЕ НА LA FEMME MODERNE & LA GARCONNE ♦ ИСТОРИЯ НА БИЖУТАТА АРТ ДЕКО (1920-1935) ♦ ДАМСКАТА МОДА ПРЕЗ 20-ТЕ ГОДИНИ ♦ COCO CHANEL – ЛИЧЕН ПРИНОС ♦ ФРИДА КАЛО – БУНТАРКА И ТАЛАНТ ОТ ГОЛЯМА ВЕЛИЧИНА ♦ АВАНГАРДНАТА ПРИРОДА НА ЖЕНИТЕ В АВИАЦИЯТА И СПОРТА И СТИЛЪТ GARCONNE ♦ КРАЯТ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА – ПРЕЛОМЕН МОМЕНТ В ИСТОРИЯТА След края на Първата с..
ФОРМАТА И РАЗМЕРЪТ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ за ВСИЧКИ ЧАШИ
Съдържание: ♦ Размерът и формата имат ли значение? ♦ Какви бяха изисканите чаши преди? ♦ Какви са подходящите чаши за вино сега? ♦ Така откриваме защо формата и размерът имат значение при чашите ЧАШИ ЗА ВИНО – ПОЗИТИВНИ МИСЛИ От Ясен Панов, gourmethouse.bg ♦ Размерът и формата имат ли значение? За мен, като един винопиещ човек, чашите са много важен елемент от винената култура. Разбира се, има хора, които ще ми опонират и ще заявят, че ако едно вино е хубаво, не е важно от какво ще го пиеш. Веднага Ви казвам, тази статия НЕ Е за Вас. За мен, едно хубаво вино, не с..
16 Любопитни факти за кафето и кофеина
  Пийте по три чаши на ден и бихте могли да живеете по-дълго. Често си наливаме кафе без да се замисляме, а понякога ни трябва именно, за да започнем да мислим. Ето някои любопитни факти за кафето, които може би не сте знаели до сега. 1. Напитката датира от 800 г. сл. Хр Легендата разказва, че козарите от 9-ти век забелязали ефекта на кофеина върху техните кози, които започвали сякап да "танцуват", след като ядат плодовете на растението Coffea. Тогава местен монах направил напитка от това растение и установил, че тя го държи буден през нощта. Така се ражда прекрасната напи..
LALIQUE – нека ви разкажа защо хората го обожават!
Приказната история на Лалик е неразривно свързана с парфюма като такъв. Смятан от мнозина за най-иновативния дизайнер на стъкло на своето време и почти със сигурност на всички времена, René Lalique е роден през 1860. Изключителен артист, той е създателя на флаконите за много от най-изключителните и емблематични парфюми в света, а изделията и бижутата му непрекъснато се продават на аукционите Sotheby’s и Christie's. Любопитно е, обаче, че заслугата за създаването на парфюмериините шедьоври Lalique дължим на внучката на дизайнера - Мари-Клод, която създава дебютния аромат на марката - ..
Ножове Laguiole
Съдържание: ♦ Каква е интригуващата история на едни от най-известните ножове, ножовете Laguiole ♦ Любопитни факти за ножовете Laguiole ♦ Как се правят ножовете Laguiole? ♦ Защо ОВЧАРСКИ НОЖ? С какво се отличава Laguiole? ♦ Каква е интригуващата история на едни от най-известните ножове, ножовете Laguiole Ножовете Laguiole, произнасяни на френски: [laɡjɔl], са високо качествени френски ножове, оригинално произвеждани в „града на ножовете“ Тиер (Thiers), както и в селцето Лагьол, и двете в областта Окситан (Occitan), Франция, от къ..
Китайските зодии по дати
Съдържание: ♦ Кои са 12-те животни на китайския зодиак? ♦ Какви са качества на животните от китайските зодиакални знаци? ♦ Елементи на щастието за всеки човек според отреденото му животно от Китайския Хороскоп ♦ Какви са човешките характеристики на 12-те зодиакални животни по Китайския Хороскоп? ♦ Година на Плъхa ♦ Година на Вола ♦ Годинана Тигъра ♦ Годинана Заека ♦ Годинана Дракона ♦ Годинана Змията ♦ Годинана Коня ♦ Година на Овцата ♦ Година на Маймуната ♦ Година на Петела ..