ВДЪХНОВЯВАЩИ ИСТОРИИ

Нещата не се случват, те биват създадени, за да се случат - Джон Ф. Кенеди

Gourmet House разказва вълнуващи истории за създателите на изключителни изделия, които се отличават от другите.

Както казва Кенеди: Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.

Нека сме любопитни и мечтаем заедно!

Каква е интригуващата история на едни от най-известните ножове, ножовете Laguiole Ножовете Laguiole, произнасяни на френски: [laɡjɔl], са високо качествени френски ножове, оригинално произвеждани в „града на ножовете“ Тиер (Thiers), както и в селцето Лагьол, и двете в областта Окситан (Occitan), Франция, от където идват 70% тези ножове. Наричани още Овчарски ножове, те са едни от най-високо ценените ножове в целия свят. "Laguiole" не е нито запазена марка, нито пък име на фирма-производител. По скоро името се свързва с определена, специфична форма стоманен нож, традиционен за този район...
Приказната история на Лалик е неразривно свързана с парфюма като такъв. Смятан от мнозина за най-иновативния дизайнер на стъкло на своето време и почти със сигурност на всички времена, René Lalique е роден през 1860. Изключителен артист, той е създателя на флаконите за много от най-изключителните и емблематични парфюми в света, а изделията и бижутата му непрекъснато се продават на аукционите Sotheby’s и Christie's. Любопитно е, обаче, че заслугата за създаването на парфюмериините шедьоври Lalique дължим на внучката на дизайнера - Мари-Клод, която създава дебютния аромат на марката - Lali..