Усукан кристален декантер за вино Vinoteca от Vista Alegre

Производител: Vista Alegre
Модел: 49001513
Наличност: Очаква се доставка
195.00 лв.
Количество
+ -
 

Vista Alegre усукан кристален декантер за вино Vinoteca Large

Vinoteca Large феерия и блясък от вино § кристал

Оригиналния усукан кристален декантер за вино Vinoteca Large е от престижния португалски бранд Vista Alegre. Съвременните тенденции, заложени от водещите компании, производителки на декантери, са смели форми и сложен дизайн. Такъв е и този декантер от кристал на Vista Alegre: сложно усукан, с елегантна форма, напомняща стара гарафа.
Ако избирате подарък, добавете подобните по дизайн чаши Riedel, съчетанието ще е перфектно!
Многостенен, с изящни оширения и накрая завъртян около оста си, за да може да стане една сложна призма, пречупваща светлината в безброй отблясъци.
Луксозен на вид, този декантер е идеалният център не само на масата, но и на разговор посветен на виното. Не на последно място трябва да се отбележи и неговата висока функционалност. Наливайки виното, то се спуска по сложните форми и серпантини на вътрешните страни и така пълноценно се аерира. Процеса е не само полезен („отваря” напитката и повишава нейните вкусови и ароматни качества), но и много красив.

Радвайте се на тази гледка всеки път, когато можете. За нас това е всяка вечер.

Кои вина се декантират?

Всеобщо грешно схващане е, че се декантират само червените вина. Любопитен факт: декантирането е започнало не с друго, а с шампанско.
В миналото, при производството му в бутилките оставала неприятна утайка. За по-добър вкус и изглед, пенливата напитка първо се е преливала в друг съд, а след това в чашите. Така се е започнало с „декантирането” или на български, преливане. С годините вино любителите разбрали, че при това преливане, ароматите на виното се „отварят” по-бързо и то става прекрасно за пиене, веднага. Ето защо повечето вина, и бели, и червени, и пенливи могат и е полезно да се декантират. Не декантирайте стари (над 15 годишни) вина. С това си действие може да ги унищожите. Има правило, според което, колкото е по-старо едно вино, толкова по-събран в основата си трябва да е декантера. Именно за това този декантер е подходящ за декантиране на отлежали напитки. Нашият съвет е: не се колебайте да ползвате декантер, освен всичко друго е и много красиво.

Кой би се радвал да получи такъв подарък?

В днешно време и жени и мъже с удоволствие споделят радостта си от пиене на вино.
Всяка красиво подредена маса би станала още по-привлекателна, ако е украсена от един кристален съд за вино. Изящните извивки на този декантер Vista Alegre го правят изключително бляскав дори и празен.
Чудесен център за маса, който впоследствие ще изпълни и своята практична роля. И така: за кого е подходящ този подарък? За семейство, за жена с вкус и за мъж със страст към изящното и неконвенционалното. И не се притеснявайте, че обекта на подаръка „вече си има декантер”. Изключително красиво е, когато подредите вината на вечерта в няколко декантера. Така те ще имат време да се аерират по-добре и с напредвенето на вечерта и ще стават все по-хубави и пивки.

  • • Усукан кристален декантер за вино Vinoteca Large;
  • • Производител с високо реноме;
  • • Кристал 30%;
  • • Дължина: 16 см;
  • • Височина: 30 см;
  • • Тегло: 1085 гр.