Теми

ЕТИКЕТ ЗА БИЗНЕС ОБЯД ИЛИ ВЕЧЕРЯ
Няколко съвета за БИЗНЕС ЕТИКЕТ & ЕТИКЕТ ПРИ ХРАНЕНЕ Бизнес мениджърите постоянно работят с важни клиенти или бизнес партньори. Официалните обеди и вечери могат да бъдат притеснителни в ситуации, когато ръководителите трябва да демонстрират най-добрите си маниери за хранене, най-подходящата комуникация и дрес код. Няколко съвета от Gourmet House със сигурност ще ви помогнат да преодолеете трудни ситуации и да осигурите бизнес сделка за вашата компания. Етикетът при хранене е много важен по време на бизнес вечери по целия свят. Дали вечерята е в елегантен ресторант или в официална ..
Това човек ли е или храна? Все още има хора, които смятат, че ястията в гурме ресторантите са същите както в другите, но с по-малки порции и значително по-високи цени. Това объркване вероятно се дължи на липса на опит в приключението, наречено „Гурме“. Гурме ястията носят изключителна наслада, а не рядко и възторг на всички сетива – вкусови и визуални. Порциите им са малки, защото всеки компонент е концентриран. Само за приготвянето на соса Demi-glace са нужни повече от 12 чaса, като 10 литра течност се редуцират до 3, а понякога и по-малко. Или ребърца су вид, където само за приготвянето н..
Каква е интригуващата история на едни от най-известните ножове, ножовете Laguiole Ножовете Laguiole, произнасяни на френски: [laɡjɔl], са високо качествени френски ножове, оригинално произвеждани в „града на ножовете“ Тиер (Thiers), както и в селцето Лагьол, и двете в областта Окситан (Occitan), Франция, от където идват 70% тези ножове. Наричани още Овчарски ножове, те са едни от най-високо ценените ножове в целия свят. "Laguiole" не е нито запазена марка, нито пък име на фирма-производител. По скоро името се свързва с определена, специфична форма стоманен нож, традиционен за този район...
Приказната история на Лалик е неразривно свързана с парфюма като такъв. Смятан от мнозина за най-иновативния дизайнер на стъкло на своето време и почти със сигурност на всички времена, René Lalique е роден през 1860. Изключителен артист, той е създателя на флаконите за много от най-изключителните и емблематични парфюми в света, а изделията и бижутата му непрекъснато се продават на аукционите Sotheby’s и Christie's. Любопитно е, обаче, че заслугата за създаването на парфюмериините шедьоври Lalique дължим на внучката на дизайнера - Мари-Клод, която създава дебютния аромат на марката - Lali..
Аристократични покривки за красиво подредена маса В Gourmet House имаме покривки и салфетки за всяко събитие на което придавате значение: Коледа с роднини, вечеря с приятели или пък годеж. Те са от чист лен, падат тежко, а жакардовите орнаменти проблясват сатенено нежно. Бежови, искрящо бели, сини като небето, дълбоко сиви или бургундско червени, нашите шикозни ленени покривки придават лукс на дома ни, носят настроение и радост от живота. Покривка за голяма маса - повече гости, повече смях Подбрали сме покривки за голяма маса, защото клиентите ни имат именно такива. Съществува предлаг..
Десет съвета как да мием декантери, чаши прибори за хранене Кристални чаши за вино Ние в The Gourmet House продаваме чаши повече от 20 години и сме експерти в областта си. Ние знаем, че когато си купувате кристални чаши, на тях няма инструкция за поддръжка, дадена от производителя. Затова искаме да Ви помогнем! Ако чашите Ви се чупят или матират при миене в миална машина, ето как да го избегнете: Матирането се получава от остатъците от храна или таблетките за миалната машина. Ако хранителните остатъци от чиниите не са отстранени предварително, те действат, като абразив при висок..
Инструкции за почистване на ленени покривки Ленът е материя, която изглежда добре, дори след много години употерба. Всички ленени покривки, които Gourmet House предлага са обработени, за да се намали свиваемостта. Въпреки това, леко свиване до 4% е нормално след първото изпиране. Ние не препоръчваме сушене в сушилня, тъй като това отслабва влакната и избледнява цветовете. Почистването на петна е добре да стане възможно най-бързо, за да се предотврати втвърдяване при изсъхването им. Малко вода и сапун са обикновено напълно достатъчни. Съблюдавайте инструкциите за пране в символите от ет..