Пръстени за салфетки

Луксозни халки за салфетки с мишле Тези пръстени за салфетки МИШЛЕ сет от 6 са оригинален подарък...
120.00 лв.
Комплект от шест пръстена за салфетки от ръчно стъкло Подредбата на масата е изкуство и забава. С...
60.00 лв.
Стилен, функционален красив овален салфетник Изключително стилен овален салфетник, функционален и...
140.00 лв.
Сет РИНГОВЕ ЗА САЛФЕТКИ са стилен подарък за сватба или нов дом Любопитен факт е, че много семейс...
160.00 лв.
Комплект от шест посребрени многоъгълни пръстена за салфетки Искате да имате стилна и луксозна по...
90.00 лв.
Комплект декоративни пръстени за салфетки за подредба на масата и сребърен подарък Елегантните пр...
180.00 лв.

Всяка красиво подредена маса изисква пръстени за салфетки

Пръстените за салфетки - понякога наричани халки за салфетки или рингове - са изобретение на европейската буржоазия, богатата средна класа.

За пръв път се появяват във Франция около 1800 г. и бързо стават задължителен атрибут сред буржоазията. Да, вярно е: французите са измислили това красиво допълнение към подредбата на масата.

Скоро различни хора и семейства създават свои уникални модели пръстени за салфетки, за да покажат богатство и престиж пред приятели и гости. Използвани са различни материали. Най-често срещаните рингове са направени от сребро, но други са от кост, дърво, седеф, порцелан и стъкло. Често срещано е халките за салфетки да имат гравиран монограм на семейството или герб. Скоро използването на халки за салфетки се разпространява във всички страни в западния свят. Оттогава те са неразделна част от изисканото хранене.

Пръстените за салфетки са изящни предмети, които в много случаи носят името или инициалите на собственика им. Често се поднасят като подаръци за сватба или нов дом.

В наши дни пръстените за салфетки се използват, за да направят всяко подреждане на маса за гости по-красиво, независимо дали използвате ленена покривка или подложки за хранене. Те добавят нотка на класа към всяка красиво подредена маса, независимо дали е с приятели или семейството.