Подаръци за нов дом

сервиз за хранене Raynaud цвят тркоаз с корал върху синя покривка с бродерия бял корал и настолна лампа лиможки порцелан
Луксозен часовник Faberge с червен емайл - предмет почитан като скъп спомен Faberge настолен часо...
2500.00 лв.
Сюрреалистична скулптура § Ваза Dora Maar със златни символи Голямата Dora Maar надхвърля обичайн...
1320.00 лв.
Луксозна порцеланова купа фруктиера DORA MAAR Jonathan Adler порцеланова купа фруктиера DORA MAAR...
1100.00 лв.
Ефектно порцеланово слонче от Джонатан Адлер ELEPHANT MATCH STRIKE Забавен подарък, това порцелан...
132.00 лв.
ALIQUE АНЕМОНИЯ - прелестен кристален свещник за маса с чаени свещи Нежното цвете анемония, симво...
300.00 лв.
Истински стилен подарък за всякакъв повод: сет свещници LALIQUE MOSSI Елегантният LALIQUE MOSSI к...
600.00 лв.
Малка черна ваза Lalique Languedoc юбилейно издание Тази луксозна черна ваза е част от селекцията...
1920.00 лв.
Настолен часовник Lalique Hirondelles Ръчно изработен във Франция от най-фин кристал, този луксоз...
1550.00 лв.
Статуетка Лястовица Lalique от колекцията Специални подаръци Lalique статуетка Лястовица за луксо...
1800.00 лв.
Красиво плато за сервиране и декоративна чиния за красиво подредена маса Прелестното плато за сер...
200.00 лв.
Плато за сервиране Vista Alegre Amazōnia за красива маса Прекрасен подарък за нов дом, това порце...
180.00 лв.
Луксозни чаши за чай на Vista Alegre от серията Amazōnia Представяме ви две великолепни чаши за ч...
220.00 лв.
Елегантност § лукс в един свещник Свещниците „Диамант” на Vista Alegre са създад...
660.00 лв.
КУПА за салата § плодове от топ бранда Vista Alegre в цвят тюркоаз Дело на Vista Alegre, Iri...
90.00 лв.
Дизайнерски подарък от арт магазин Гурме Хаус – декоративна чиния Lacroix Дизайнерската дек...
100.00 лв.
Декоративна чиния на Christian Lacroix за дизайнерски подарък Страхотната декоративна чиния Mamze...
100.00 лв.
Красота § лукс в уникално плато за сервиране Amazonia на Vista Alegre Изработеното от Vista ...
410.00 лв.
Amazonia плато за сервиране от богато декориран порцелан Vista Alegre Дело на Vista Alegre, това...
175.00 лв.
Голямо правоъгълно плато за сервиране Vista Alegre Amazōnia Това плато за сервиране е изключителн...
270.00 лв.
Луксозна ваза Lalique от черен кристал с птици и грозде Тази красива ваза Lalique от черен криста...
5100.00 лв.
Порцеланова ваза MR. & MRS. с мустак и сочни устни Изчистената и сюрреалистична ваза Мистър и...
390.00 лв.

Идеи за оригинални подаръци за нов дом

Споделяме оригинални идеи за подаръци за нов дом от колекцията на TGH Gourmet House. Събрали сме артистични уникати от ръчно стъкло, рисуван порцелан и изделия от световно известни марки. Освен съвременни оригинални идеи за подаръци за новодомци, разкриваме исторически традиции за дарове към домакинството, за да ги преосмислим в съвремието.

Какви са били традиционните подаръци за новодомци векове наред?

Събиранията за нов дом започват през средновековието. Били организирани буквално за затопляне на къщата, за да се нанесат новите собственици на топло. Съседите донасяли дърва и запалвали огнището не само за топлина, но и за да прогонят всички лоши духове, които може да се навъртат наоколо. Подаръците за новодомци били съпроводени с благословия и разбира се, носели символика за благоденствие в новата къща.

Символи за нов дом

Тук ще изброим 6 традиционни символа за нов дом и ще обясним значението им. Към всеки символ ще дадем идеи за оригинален подарък за новодомци от селекцията на Gourmet House.

Хляб

Хлябът е традиционен подарък за новодомци. Дарявал се с благословията „Винаги бъдете сити в дома си“. За един съвременен луксозен интериор, символиката на хляба може да бъде намерена в елегантен панер за хляб със сребърно покритие от нашата селекция.

Нож

Ножът е традиционен символичен подарък за нов дом. Той има две значения: "Нека този дом да бъде винаги защитен", както и "Нека на масата да има не само хляб, но и сирене (и месо). Богата колекция от качествени ножове за сирене и стек ножове от най-добрите ковачи ще направи избора ви приятно занимание. От раздела "Вдъхновяващи истории", прочетете интересни факти за ножовете Laguiole.

Вино

Виното остава един от най-класическите подаръци за домакинство. Виното е символ на щастливи времена, приятелствo и открито споделяне. В някои култури виното символизира просперитет и начало на нов живот. В Gourmet House се гордеем с изобилието на кристални чаши за вино, декантери и тирбушони. Избора на подарък за новодомци, свързан с виното, е забавно занимание при такава богата селекция.

Дърво

Символиката на подарък от дърво означава „Нека в дома ви да има стабилност, хармония и мир“. Дървото създава страхотни идеи за оригинални подаръци. Бонус: ако търсите подаръци за годишнина по години, дървото е традиционният подарък за пета годишнина от сватбата. Надяваме се да харесате елегантното плато - поднос с форма на кленово листо, дизайнерската дървена поставка за вино, която може да се експонира по два начина, страхотните дървени мелнички за сол и пипер и по-дребните, но много ефектни поставки за вино и свещ, изработени от метал и дърво.

Сол

Солта е изключително традиционен подарък за новодомци и се използва във всяко домакинство. Солта символизира благословията „Нека живота ви да има добър вкус“. Изберете интересни солнички за вашите приятели и те ще ги ползват с мисъл за вас. Заложете на класическото съчетание "хляб и сол", като добавите посребрен панер за хляб към солничките, които сте избрали.

Свещ

Свещите и свещниците са страхотен подарък за нова къща с красива символика. „Нека винаги имате светлина и през най-мрачните времена“ е символиката и благословията на този подарък. Изберете свещник от хубавата ни селекция: Lalique, Vera Wang и Vista Alegre за маркови подаръци и уникати от известен български художник за арт подарък.
За тези, които си имат всичко, изберете чист лукс: парфюмни свещи с изумителни ухания от най-реномираните марки. Създадени от най-добрите парфюмери в света, те са способни да обгърнат с аромат и големи пространства, доставяйки наслада на всички сетива.

Освен символичните подаръци за нов дом, класически избор са вази, икони, рамки за снимки и уникати от известен художник, като произведенията на Ясен Панов, който не спира да изумява публиката с творческия си заряд.

Разполагаме с голям магазин в центъра на София и подготвен екип, който ще ви обърне внимание и ще ви даде още идеи, ако имате нужда от това.