Подаръци за нов дом

сервиз за хранене Raynaud цвят тркоаз с корал върху синя покривка с бродерия бял корал и настолна лампа лиможки порцелан
Ръчно кована сребърна чаша с релефно въженце Великолепна кована сребърна чаша за вода с вместимос...
150.00 лв.
Сребърна вода от посребрена чаша с модерен дизайн Сребърна чаша за вода 300 мл за здравословен по...
150.00 лв.
Луксозен комплект парти клечки за хапки и сирене Закачлив сет за сирене Мишлета с посребрени кокт...
120.00 лв.
Ароматните свещи GRAPEFRUIT § BAY са уникален парфюм за стая Страхотните ароматни свещи CERE...
29.00 лв.
Ароматните свещи Velvet Wood са уникален парфюм за стая Великолепните ароматни свещи CERERIA MOLL...
29.00 лв.
Ароматните свещи BULGARIAN ROSE § OUD са уникален парфюм за стая Разкошните ароматни свещи C...
150.00 лв.
Луксозни чаши за чай на Vista Alegre от серията Amazōnia Представяме ви две великолепни чаши за ч...
230.00 лв.
Уникални чаши за сладолед кристал § сребро елегантен комплект 6 бр Този сет луксозни чаши за...
320.00 лв.
Сребърни поставки за имената на гостите - Оригинален подарък за нов дом Този елегантен комплект п...
90.00 лв.
Поднесете хляб в плетен посребрен панер овална форма Аранжирайте елегантна и стилна маса с този п...
140.00 лв.
Луксозни халки за салфетки с мишле Тези пръстени за салфетки МИШЛЕ сет от 6 са оригинален подарък...
120.00 лв.
Направете оригинален подарък по специален повод на вашите приятели Тези закачливи солнички мишле ...
80.00 лв.
Поставките за ножове и прибори са черешката на тортата при подреждане на красива маса за гости По...
98.00 лв.
Art Deco елегантен сервиз за кафе с кант от истинско злато 22к. Класически сервиз в бяло и черно....
270.00 лв.
Шикозна сребърна рамка за снимки § мили спомени Тази прекрасна рамка за снимки с формат 13 х...
90.00 лв.
Ароматните свещи FIG § CITRUS са уникален парфюм за стая Неустоимите ароматни свещи CERERIA ...
150.00 лв.
Истински стилен подарък за всякакъв повод: сет свещници LALIQUE MOSSI Елегантният LALIQUE MOSSI к...
640.00 лв.
LALIQUE АНЕМОНИЯ - прелестен кристален свещник за маса с чаени свещи Кристалният свещник LALIQUE ...
320.00 лв.
Страхотен символичен подарък сребърни солнички за сватба и ново жилище Сребърни солнички за подре...
95.00 лв.
Луксозни аксесоари за дома създават уют и стилно пространство Сребърен съд с такива размери и диз...
130.00 лв.
Сребърен свещник за 4 високи свещи Четири Сезона Този красив метален свещник има елегантен дизайн...
150.00 лв.

Идеи за оригинални подаръци за нов дом

Споделяме оригинални идеи за подаръци за нов дом от колекцията на TGH Gourmet House. Събрали сме артистични уникати от ръчно стъкло, рисуван порцелан и изделия от световно известни марки. Освен съвременни оригинални идеи за подаръци за новодомци, разкриваме исторически традиции за дарове към домакинството, за да ги преосмислим в съвремието.

Какви са били традиционните подаръци за новодомци векове наред?

Събиранията за нов дом започват през средновековието. Били организирани буквално за затопляне на къщата, за да се нанесат новите собственици на топло. Съседите донасяли дърва и запалвали огнището не само за топлина, но и за да прогонят всички лоши духове, които може да се навъртат наоколо. Подаръците за новодомци били съпроводени с благословия и разбира се, носели символика за благоденствие в новата къща.

Символи за нов дом

Тук ще изброим 6 традиционни символа за нов дом и ще обясним значението им. Към всеки символ ще дадем идеи за оригинален подарък за новодомци от селекцията на Gourmet House.

Хляб

Хлябът е традиционен подарък за новодомци. Дарявал се с благословията „Винаги бъдете сити в дома си“. За един съвременен луксозен интериор, символиката на хляба може да бъде намерена в елегантен панер за хляб със сребърно покритие от нашата селекция.

Нож

Ножът е традиционен символичен подарък за нов дом. Той има две значения: "Нека този дом да бъде винаги защитен", както и "Нека на масата да има не само хляб, но и сирене (и месо). Богата колекция от качествени ножове за сирене и стек ножове от най-добрите ковачи ще направи избора ви приятно занимание. От раздела "Вдъхновяващи истории", прочетете интересни факти за ножовете Laguiole.

Вино

Виното остава един от най-класическите подаръци за домакинство. Виното е символ на щастливи времена, приятелствo и открито споделяне. В някои култури виното символизира просперитет и начало на нов живот. В Gourmet House се гордеем с изобилието на кристални чаши за вино, декантери и тирбушони. Избора на подарък за новодомци, свързан с виното, е забавно занимание при такава богата селекция.

Дърво

Символиката на подарък от дърво означава „Нека в дома ви да има стабилност, хармония и мир“. Дървото създава страхотни идеи за оригинални подаръци. Бонус: ако търсите подаръци за годишнина по години, дървото е традиционният подарък за пета годишнина от сватбата. Надяваме се да харесате елегантното плато - поднос с форма на кленово листо, дизайнерската дървена поставка за вино, която може да се експонира по два начина, страхотните дървени мелнички за сол и пипер и по-дребните, но много ефектни поставки за вино и свещ, изработени от метал и дърво.

Сол

Солта е изключително традиционен подарък за новодомци и се използва във всяко домакинство. Солта символизира благословията „Нека живота ви да има добър вкус“. Изберете интересни солнички за вашите приятели и те ще ги ползват с мисъл за вас. Заложете на класическото съчетание "хляб и сол", като добавите посребрен панер за хляб към солничките, които сте избрали.

Свещ

Свещите и свещниците са страхотен подарък за нова къща с красива символика. „Нека винаги имате светлина и през най-мрачните времена“ е символиката и благословията на този подарък. Изберете свещник от хубавата ни селекция: Lalique, Vera Wang и Vista Alegre за маркови подаръци и уникати от известен български художник за арт подарък.
За тези, които си имат всичко, изберете чист лукс: парфюмни свещи с изумителни ухания от най-реномираните марки. Създадени от най-добрите парфюмери в света, те са способни да обгърнат с аромат и големи пространства, доставяйки наслада на всички сетива.

Освен символичните подаръци за нов дом, класически избор са вази, икони, рамки за снимки и уникати от известен художник, като произведенията на Ясен Панов, който не спира да изумява публиката с творческия си заряд.

Разполагаме с голям магазин в центъра на София и подготвен екип, който ще ви обърне внимание и ще ви даде още идеи, ако имате нужда от това.