За сирена

Каталог с ножове за сирене, плато за сервиране и дъски за сирена като подарък за нов дом от магазин Гурме Хаус ул Цар Шишман
Луксозен комплект парти клечки за хапки и сирене Закачлив сет за сирене Мишлета с посребрени кокт...
120.00 лв.
Посребрен сет ножове за сирена с малки мишки на дръжките Великолепният сет за сирене МИШЛЕ с 6 но...
120.00 лв.
Направете оригинален подарък по специален повод на вашите приятели Тези закачливи солнички мишле ...
80.00 лв.
Комплект посребрени ножове за сирена Красив сет за сирена, състоящ се от два ножа за сирене и вил...
80.00 лв.
Италиански нож за сирене в подаръчна кутия Стилния нож за сирене Sambonet от благородна стомана е...
80.00 лв.
Кой не обича хубави подаръци като комплект от 3 ножа за сирена Legnoart? Този красиво изработен и...
90.00 лв.
Италиански сет за сирене с 3 ножа е подарък, който ще зарадва всеки Комплект ножове за сирене на ...
90.00 лв.
Луксозен комплект ножове за сирена с тъмни дървени дръжки Legnoart Красиви и добре заточени, тези...
150.00 лв.
Пълен комплект новове за сирене - меко, твърдо и полутвърдо Луксозно изработен, този комплект от ...
150.00 лв.
Комплект плато за сервиране и ножове за сирена Ефектен комплект, състоящ се от кръгло кристално п...
190.00 лв.
Поднос уникат от арт стъкло с подпис Това плато за сервиране е великолепно! Уникат, то носи подпи...
190.00 лв.
Сет за сирене луксозно изпълнение Поднесено по този начин, сиренето изглежда неустоимо! Платото е...
180.00 лв.
Луксозен комплект ножове за твърди и меки сирена Legnoart 3 броя Великолепни, качествени ножове з...
400.00 лв.
Комплект хубави ножове за сирена Legnoart Поглезете се с комплект ножове за сирене Legnoart 3 бр...
265.00 лв.
Комплект ножове за сирене е чудесна идея подарък за семейство Стилен и завършен комплект ножове з...
400.00 лв.
Плато за сервиране от ръчно стъкло Ясен Панов Красив, наситен цвят и повдигнати дръжки от напла...
190.00 лв.

Комплект ножове за сирена в подаръчни комплекти

Във Франция е рядкост да видите меню без сирене. Френската традиция казва, че чинията със сирене се предлага или между основното ястие и десерта, или просто на мястото на десерта. Селекцияте от добри сирена е финалният щрих на перфектното хранене. Често сирената се поднасят заедно със зелена салата или плодове и ядки, като круши и орехи.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ СТРАХОТНO ПЛАТО СЪС СИРЕНА?

Като начало, купете правилното количество сирене. За вашата дъска със сирене предвидете около 120 грама на човек, но не от вид, а от всички видове заедно. Така, ако имате 6 души на масата, това прави 720 грама общо.

  • Поставете етикет върху всеки вид. Лесно е, ползвайте клечка за зъби и малко листче. Отбелязването на името и вида на всяко сирене е полезно за гостите, особено при непоносимост към някои вид, например козе сирене. Някои го обожават, други са ужасени от него. Създайте плато с различни видове сирена, като текстура и соленост. Да нарежете само кашкавал и чедър е скучно. Стремете се към палитра от меки, полумеки, твърди и сини сирена, от козе, овче и краве млаяко. Имайте предвид, че сините сирена не си отиват с червено вино, защото създават осезаема горчивина в устата. За сметка на това са перфектни с бели вина, както и сладки.
  • Изберете стайна температура! Подредете чинията поне половин час преди сервиране. Ако не искате помещението да мирише, ползвайте стъклен похлупак. Сирена със стайна имат далеч по-добър вкус!
  • Набавете си добър сет за сирене. Използването на един и същ нож за нарязване на всички сирена не само ще оплеска работата, но и може да смеси ароматите им, в повечето случай неприятно. Като имате предвид, че всеки нож е инструмент, няма как да шпакловате с отверка, нали? Така и ножовете за сирене са създадени различни не за да усложняват живота ви, а напротив, да го улесняват.

    Когато се нарязват с нож, твърдите сирена, например, може да се разпаднат на естествени разломи и за тях е подходящ по-къс и много заострен нож, подобен на кама. Тези сирена често имат малки хрупкави кристали от аминокиселини в цялата си маса. Примерите включват стара гауда, чедър, и остарял мимолет. Още по-отлежали сирена, като Parmigiano Reggiano, dry Jack и Pecorino Romano дори не могат да се режат, а направо се настъргват на ренде. Те са и твърде агресивни за вашето плато сирена, но са чудесни за паста, ризото и лазаня.

    Меките сирена от своя страна се режат с нож с дупки, много тесен нож, като този в средата или струна за меко сирене. Ножовете за полу меки сирена са по-широки и приличат на сатърче.

Ако сервирате вече нарязани парчета сирене, може да ги поднесете с посребрен сет за сирена, състоящ се от двурог нож, виличка и шпатула за мазане на масло или меки сирена, като рикота или Филаделфия, например.

Когато избирате подарък за нов апартамент или просто за приятел, сет за сирене е отлична идея. Заповядайте в магазина ни на ул. Цар Шишман в София, нека ви изкушем лично!