Във Франция е рядкост да видите меню без сирене. Френската традиция казва, че чинията със сирене се предлага или между основното ястие и десерта, или просто на мястото на десерта. Селекцияте от добри сирена е финалният щрих на перфектното хранене. Често сирената се поднасят заедно със зелена салата или плодове и ядки, като круши и орехи.
Като начало, купете правилното количество сирене. За вашата дъска със сирене предвидете около 120 грама на човек, но не от вид, а от всички видове заедно. Така, ако имате 6 души на масата, това прави 720 грама общо.
Когато се нарязват с нож, твърдите сирена, например, може да се разпаднат на естествени разломи и за тях е подходящ по-къс и много заострен нож, подобен на кама. Тези сирена често имат малки хрупкави кристали от аминокиселини в цялата си маса. Примерите включват стара гауда, чедър, и остарял мимолет. Още по-отлежали сирена, като Parmigiano Reggiano, dry Jack и Pecorino Romano дори не могат да се режат, а направо се настъргват на ренде. Те са и твърде агресивни за вашето плато сирена, но са чудесни за паста, ризото и лазаня.
Меките сирена от своя страна се режат с нож с дупки, много тесен нож, като този в средата или струна за меко сирене. Ножовете за полу меки сирена са по-широки и приличат на сатърче.
Ако сервирате вече нарязани парчета сирене, може да ги поднесете с посребрен сет за сирена, състоящ се от двурог нож, виличка и шпатула за мазане на масло или меки сирена, като рикота или Филаделфия, например.
Когато избирате подарък за нов апартамент или просто за приятел, сет за сирене е отлична идея. Заповядайте в магазина ни на ул. Цар Шишман в София, нека ви изкушем лично!
С престоя си в нашия сайт, вие се съгласявате да използвате бисквитки. Съгласен съм Научете повече