За сирена

Каталог с ножове за сирене, плато за сервиране и дъски за сирена като подарък за нов дом от магазин Гурме Хаус ул Цар Шишман
Луксозен комплект парти клечки за хапки и сирене Закачлив сет за сирене Мишлета с посребрени кокт...
120.00 лв.
Направете оригинален подарък по специален повод на вашите приятели Тези закачливи солнички мишле ...
80.00 лв.
Посребрен сет ножове за сирена с малки мишки на дръжките Великолепният сет за сирене МИШЛЕ с 6 но...
120.00 лв.
Комплект посребрени ножове за сирена Красив сет за сирена, състоящ се от два ножа за сирене и вил...
80.00 лв.
Италиански нож за сирене в подаръчна кутия Стилния нож за сирене Sambonet от благородна стомана е...
80.00 лв.
Луксозен комплект ножове за твърди и меки сирена Legnoart 3 броя Великолепни, качествени ножове з...
400.00 лв.
Кой не обича хубави подаръци? Този красиво изработен сет за сирене е перфектен подарък за нов дом...
90.00 лв.
Подарък, който ще зарадва всеки Комплект ножове за сирене на италианската марка Legnoart, с ръчно...
90.00 лв.
Комплект ножове за сирене е чудесна идея подарък за семейство Стилен и завършен комплект ножове з...
400.00 лв.
Луксозен комплект ножове за сирена с тъмни дървени дръжки Legnoart Красиви и добре заточени, тези...
150.00 лв.
Пълен комплект новове за сирене - меко, твърдо и полутвърдо Луксозно изработен, този комплект от ...
150.00 лв.
Комплект плато за сервиране и ножове за сирена Ефектен комплект, състоящ се от кръгло кристално п...
190.00 лв.
Поднос уникат от арт стъкло с подпис Това плато за сервиране е великолепно! Уникат, то носи подпи...
190.00 лв.
Сет за сирене луксозно изпълнение Поднесено по този начин, сиренето изглежда неустоимо! Платото е...
180.00 лв.
Комплект хубави ножове за сирена Legnoart Поглезете се с комплект ножове за сирене Legnoart 3 бр...
265.00 лв.
Плато за сервиране от ръчно стъкло Ясен Панов Красив, наситен цвят и повдигнати дръжки от напла...
190.00 лв.

Комплект ножове за сирена в подаръчни комплекти

Във Франция е рядкост да видите меню без сирене. Френската традиция казва, че чинията със сирене се предлага или между основното ястие и десерта, или просто на мястото на десерта. Селекцияте от добри сирена е финалният щрих на перфектното хранене. Често сирената се поднасят заедно със зелена салата или плодове и ядки, като круши и орехи.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ СТРАХОТНO ПЛАТО СЪС СИРЕНА?

Като начало, купете правилното количество сирене. За вашата дъска със сирене предвидете около 120 грама на човек, но не от вид, а от всички видове заедно. Така, ако имате 6 души на масата, това прави 720 грама общо.

  • Поставете етикет върху всеки вид. Лесно е, ползвайте клечка за зъби и малко листче. Отбелязването на името и вида на всяко сирене е полезно за гостите, особено при непоносимост към някои вид, например козе сирене. Някои го обожават, други са ужасени от него. Създайте плато с различни видове сирена, като текстура и соленост. Да нарежете само кашкавал и чедър е скучно. Стремете се към палитра от меки, полумеки, твърди и сини сирена, от козе, овче и краве млаяко. Имайте предвид, че сините сирена не си отиват с червено вино, защото създават осезаема горчивина в устата. За сметка на това са перфектни с бели вина, както и сладки.
  • Изберете стайна температура! Подредете чинията поне половин час преди сервиране. Ако не искате помещението да мирише, ползвайте стъклен похлупак. Сирена със стайна имат далеч по-добър вкус!
  • Набавете си добър сет за сирене. Използването на един и същ нож за нарязване на всички сирена не само ще оплеска работата, но и може да смеси ароматите им, в повечето случай неприятно. Като имате предвид, че всеки нож е инструмент, няма как да шпакловате с отверка, нали? Така и ножовете за сирене са създадени различни не за да усложняват живота ви, а напротив, да го улесняват.

    Когато се нарязват с нож, твърдите сирена, например, може да се разпаднат на естествени разломи и за тях е подходящ по-къс и много заострен нож, подобен на кама. Тези сирена често имат малки хрупкави кристали от аминокиселини в цялата си маса. Примерите включват стара гауда, чедър, и остарял мимолет. Още по-отлежали сирена, като Parmigiano Reggiano, dry Jack и Pecorino Romano дори не могат да се режат, а направо се настъргват на ренде. Те са и твърде агресивни за вашето плато сирена, но са чудесни за паста, ризото и лазаня.

    Меките сирена от своя страна се режат с нож с дупки, много тесен нож, като този в средата или струна за меко сирене. Ножовете за полу меки сирена са по-широки и приличат на сатърче.

Ако сервирате вече нарязани парчета сирене, може да ги поднесете с посребрен сет за сирена, състоящ се от двурог нож, виличка и шпатула за мазане на масло или меки сирена, като рикота или Филаделфия, например.

Когато избирате подарък за нов апартамент или просто за приятел, сет за сирене е отлична идея. Заповядайте в магазина ни на ул. Цар Шишман в София, нека ви изкушем лично!