За хайвер

Каталог съдове за хайвер, седефени лъжички и подаръчни комплекти за хайвер и водка, луксозни подаръци за мъже и гурме хора
Голям сребърен съд за хайвер с капаче Великолепен, този съд за хайвер се откроява с размера си и ...
3000.00 лв.
Сервирайте черен хайвер със стил за максимално удоволствие Черния хайвер заслужава специално отно...
140.00 лв.
Луксозен съд за хайвер: класическа изтънченост Великолепна изработка, този съд за черен хайвер е ...
1600.00 лв.
Седефена лъжичка за хайвер 11 см Седефената лъжичка е създадена за деликатните зърна на черния ха...
60.00 лв.
Оригинален подарък за сервиране на ХАЙВЕР със седефена лъжичка Впечатляващ, този подаръчен компле...
360.00 лв.
Луксозен съд за черен хайвер в комплект със седефена лъжичка Този посребрен съд за сервиране на ч...
480.00 лв.
Елегантен комплект съд за хайвер § седефена лъжичка Великолепен и пълен комплект, този посребрен ...
520.00 лв.
Прекрасен подарък за човек който има всичко Когато случаят го изисква, изберете този голям съд за...
6400.00 лв.
Комплектът сребърни прибори за хайвер се предлага по поръчка и изисква предварителна заявка. &...
950.00 лв.
Съд за хайвер и водка премиум Ercuis, една от най-луксозните френски марки e основана през 1867г....
660.00 лв.
Сребърни прибори за хайвер комплект от 2 Всъщност, дръжките на този комплект прибори за хайвер са...
580.00 лв.

Как да ядем хайвер и как да го съхраняваме?

Хайверът е великолепен, рядък и ценнен деликатес. Известен е дотолкова, че дори онези, които никога не са го вкусили, имат представа както за вкуса му, така и за това как изглежда. Белуга, Есетра, Севруга и Baeri: видове хайвер, чиито имена са заредени с магия.

Хайверът исторически произхожда от Каспийско море и във Франция е внесен от руснаци, така че те са в основата на митологията за този луксозен продукт.

Винаги считан за елитарен, той бавно се демократизира и цената му в наши дни е значително по-достъпна, отколкото преди години.

Цената на черния хайвер зависи преди всичко от неговия произход.

Поради замърсяването и прекомерния улов, дивата есетра днес е рядкост и е заместена от фермерски отглеждан хайвер от Русия, Иран, Казахстан, България, Китай и Уругвай, както и от Италия и Франция.

Черният хайвер е резултат от внимателна подготовка. Различните основни стъпки като събиране, оразмеряване, осоляване и пакетиране задължително се ограничават само до експерти. Твърде много сол? Яйцата ще се втвърдят. Не достатъчно сол и яйцата стават безформени и се разпадат. Нашите съвети за ядене на хайвер

Хайверът трябва да се яде просто ... но все пак има някои кодове на "добър тон".

Целта е да се разкрие цялото богатство от тайни на черният хайвер за тези, които му се наслаждават и го ценят.

  • Ледено легло;
  • Седефена лъжица;
  • Водка.

Просто следвайте нашите съвети!

От съществено значение е хайверът да се държи на студено, при температура между -2 ° C и + 4 ° C и да се изконсумира в рамките на 4 седмици. Веднъж отворена, кутията с хайвер трябва да се изяде в рамките на максимум 48 часа. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Затова подгответе всичко и го сервирайте в последния момент.

Защо ни трябва седефена лъжица за хайвера?

Мембраната на зърната е много фина и лесно може да се разкъса. От една страна, това е чудесно, защото помага лесно да се идентифицират многообразните морски аромати и зрънцата да се стопят нежно в устата. От друга, малка лъжица, направена от седеф или рог, няма да счупи зърната преждевременно. Поставете ги внимателно на езика, преди да притиснете нежно с език, така че да усетите текстурата. След това оставете тези малки божествени топчета да се взривят срещу небцето и да освободят ароматите си.

Водка или Шампанско вървят по-добре с хайвер?

Ние сме категорични: ВОДКА! Разбира се, водката трябва да е премиум, за да е в пълна хармония с черния деликатес. Защо това е така?

Ние харесваме хайвер. Много! И сме опитвали както с шампанско, така с бяло вино и разбира се, с водка. Смятаме, че съчетаването на хайвер с шампанско е неудачно от вкусова гледна точка и единствената причина да се лансира е, че и двата продукта са в категорията ЛУКС. Просто, ценово си отиват. Докато за нас водката е идеалният партньор на черния хайвер: той е мазен, солен и ароматен, тя е почти без аромат, а огнената й следа изчиства небцето и дава възможност да се насладим на всяка хапка с цялата радост на „първия път“.

Разбира се, всеки има предпочитания, вие – също. Но нека е ясно: Gourmet House гласува за водката. Като Белуга, например.

ДЖАЙМС БОНД БЕЛУГА ТОСТ С ЧЕРЕН ХАЙВЕР

Почитателите на Джеймс Бонд знаят, че агент 007 особено цени коктейла водка-мартини, смесен в шейкър, като изпива по един в почти всеки филм за Бонд. Дори и 007 да не е истинско гурме, той се умее да се наслаждади на някои специални ястия, като например черни раци в „Diamonds are Forever“ или опашки от раци, поднесени в „Доктор НЕ“. Нас обаче ни интересува, че Джеймс Бонд особено високо цени хайвера от Белуга, който яде с препечена филийка във филма Never Say Never Again. Разбира се, Beluga Caviar се придружава от водка

Absolut. Чиста, не в коктейл.

Ето рецептата за тостовете с хайвер Белуга на Джеймс Бонд:

Съставки за 4:

  • 4 филийки ръжен хляб, за предпочитане квадратен;

  • 4 лъжици хайвер Beluga;

  • Масло.

Сложете филийките в тостер и запечете умерено. Нарежете всяка квадратна филийка на 4 по диагонал, за да направите 4 мини триъгълника. Намажете тоста с масло. Върху него поставете лъжичка хайвер Белуга. Сервирайте веднага.

Хапнете и замижете от удоволствие...мммм...това е!