За хайвер

Каталог съдове за хайвер, седефени лъжички и подаръчни комплекти за хайвер и водка, луксозни подаръци за мъже и гурме хора
Оригинален подарък за сервиране на ХАЙВЕР със седефена лъжичка Впечатляващ, този подаръчен компле...
360.00 лв.
Седефена лъжичка за хайвер 11 см Седефената лъжичка е създадена за деликатните зърна на черния ха...
60.00 лв.
Сервирайте черен хайвер със стил за максимално удоволствие Черния хайвер заслужава специално отно...
140.00 лв.
Елегантен комплект съд за хайвер § седефена лъжичка Великолепен и пълен комплект, този посребрен ...
520.00 лв.
Прекрасен подарък за човек който има всичко Когато случаят го изисква, изберете този голям съд за...
6400.00 лв.
Луксозен съд за черен хайвер в комплект със седефена лъжичка Този посребрен съд за сервиране на ч...
480.00 лв.
Луксозен съд за хайвер: класическа изтънченост Великолепна изработка, този съд за черен хайвер е ...
1600.00 лв.
Голям сребърен съд за хайвер с капаче Великолепен, този съд за хайвер се откроява с размера си и ...
3000.00 лв.
Съд за хайвер и водка премиум Ercuis, една от най-луксозните френски марки e основана през 1867г....
660.00 лв.
Сребърни прибори за хайвер комплект от 2 Всъщност, дръжките на този комплект прибори за хайвер са...
580.00 лв.
Комплектът сребърни прибори за хайвер се предлага по поръчка и изисква предварителна заявка. &...
950.00 лв.

Как да ядем хайвер и как да го съхраняваме?

Хайверът е великолепен, рядък и ценнен деликатес. Известен е дотолкова, че дори онези, които никога не са го вкусили, имат представа както за вкуса му, така и за това как изглежда. Белуга, Есетра, Севруга и Baeri: видове хайвер, чиито имена са заредени с магия.

Хайверът исторически произхожда от Каспийско море и във Франция е внесен от руснаци, така че те са в основата на митологията за този луксозен продукт.

Винаги считан за елитарен, той бавно се демократизира и цената му в наши дни е значително по-достъпна, отколкото преди години.

Цената на черния хайвер зависи преди всичко от неговия произход.

Поради замърсяването и прекомерния улов, дивата есетра днес е рядкост и е заместена от фермерски отглеждан хайвер от Русия, Иран, Казахстан, България, Китай и Уругвай, както и от Италия и Франция.

Черният хайвер е резултат от внимателна подготовка. Различните основни стъпки като събиране, оразмеряване, осоляване и пакетиране задължително се ограничават само до експерти. Твърде много сол? Яйцата ще се втвърдят. Не достатъчно сол и яйцата стават безформени и се разпадат. Нашите съвети за ядене на хайвер

Хайверът трябва да се яде просто ... но все пак има някои кодове на "добър тон".

Целта е да се разкрие цялото богатство от тайни на черният хайвер за тези, които му се наслаждават и го ценят.

  • Ледено легло;
  • Седефена лъжица;
  • Водка.

Просто следвайте нашите съвети!

От съществено значение е хайверът да се държи на студено, при температура между -2 ° C и + 4 ° C и да се изконсумира в рамките на 4 седмици. Веднъж отворена, кутията с хайвер трябва да се изяде в рамките на максимум 48 часа. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Затова подгответе всичко и го сервирайте в последния момент.

Защо ни трябва седефена лъжица за хайвера?

Мембраната на зърната е много фина и лесно може да се разкъса. От една страна, това е чудесно, защото помага лесно да се идентифицират многообразните морски аромати и зрънцата да се стопят нежно в устата. От друга, малка лъжица, направена от седеф или рог, няма да счупи зърната преждевременно. Поставете ги внимателно на езика, преди да притиснете нежно с език, така че да усетите текстурата. След това оставете тези малки божествени топчета да се взривят срещу небцето и да освободят ароматите си.

Водка или Шампанско вървят по-добре с хайвер?

Ние сме категорични: ВОДКА! Разбира се, водката трябва да е премиум, за да е в пълна хармония с черния деликатес. Защо това е така?

Ние харесваме хайвер. Много! И сме опитвали както с шампанско, така с бяло вино и разбира се, с водка. Смятаме, че съчетаването на хайвер с шампанско е неудачно от вкусова гледна точка и единствената причина да се лансира е, че и двата продукта са в категорията ЛУКС. Просто, ценово си отиват. Докато за нас водката е идеалният партньор на черния хайвер: той е мазен, солен и ароматен, тя е почти без аромат, а огнената й следа изчиства небцето и дава възможност да се насладим на всяка хапка с цялата радост на „първия път“.

Разбира се, всеки има предпочитания, вие – също. Но нека е ясно: Gourmet House гласува за водката. Като Белуга, например.

ДЖАЙМС БОНД БЕЛУГА ТОСТ С ЧЕРЕН ХАЙВЕР

Почитателите на Джеймс Бонд знаят, че агент 007 особено цени коктейла водка-мартини, смесен в шейкър, като изпива по един в почти всеки филм за Бонд. Дори и 007 да не е истинско гурме, той се умее да се наслаждади на някои специални ястия, като например черни раци в „Diamonds are Forever“ или опашки от раци, поднесени в „Доктор НЕ“. Нас обаче ни интересува, че Джеймс Бонд особено високо цени хайвера от Белуга, който яде с препечена филийка във филма Never Say Never Again. Разбира се, Beluga Caviar се придружава от водка

Absolut. Чиста, не в коктейл.

Ето рецептата за тостовете с хайвер Белуга на Джеймс Бонд:

Съставки за 4:

  • 4 филийки ръжен хляб, за предпочитане квадратен;

  • 4 лъжици хайвер Beluga;

  • Масло.

Сложете филийките в тостер и запечете умерено. Нарежете всяка квадратна филийка на 4 по диагонал, за да направите 4 мини триъгълника. Намажете тоста с масло. Върху него поставете лъжичка хайвер Белуга. Сервирайте веднага.

Хапнете и замижете от удоволствие...мммм...това е!