Faberge

Faberge

Fabergé е символ на лукса и перфектният подарък.

Изделията с марка Фаберже са жадувани от колекционери и музеи по целия свят. Изложбите Fabergé обикалят планетата, а името звъчи като музика в ушите и нашепва легенди за знаменитости, лукс и красота. Красивите обекти на марката ни учат да уважаваме занаятите не по-малко от шедьоврите на живописта и скулптурата. 

Има ли друго, освен яйцата?

Търсена предимно за луксозни подаръци, Къщата Фаберже изработва бижута с най-изящен дизайн, малки полезни предмети като рамки за картини, табакери, запалки за цигари, катарами за колан, ножове за писма, както и луксозни декоративни предмети: сребърни прибори, комплекти, фигурки, кристал и разбира се, яйцата. Техниката, с която марката Fabergé ще остане ненадмината в историята е Емайла. Превъзходните постижения на Карл Фаберже по отношение цветове и гладкост на емайла учудват и до днес.

Колко души стоят зад името Фаберже?

Звездата на Фаберже изгрява в Европа в зората на 20 век с изложението Universelle в Париж през 1900 година. Тя продължава да свети и днес, повече от век по-късно. В силните си години Къщата Фаберже наброява 500 изкусни майстора, работещи под личния надзор на Карл Фаберже. Тяхната колективна работа и отдаденост на съвършенството правят марката ярка звезда. Михаил Перхин, например, е водещ майстор в създаването на шестнадесет от легендарните яйца Фаберже, сред които: 

  • Датските дворци;
  • Яйце Розови пъпки;
  • Яйце Коронация;
  • Ренесансово яйце;
  • Яйце момина сълза;
  • Транс-сибирско яйце;
  • Яйцето Петър Велики;

Калво се случва с Fabergé сега?

  След Октомврийската Революция през 1917г., Петър Карл Фаберже бяга от Русия, първо в Германия, а след това в Швейцария. Днес марката продължава да създава ценни обекти в две линии: Класическо наследство и Нови модели, създадени с респект към дизайна и ценностите на Къщата. Някои от изделията с емайл все още се произвеждат по същите методи, които са използвани от Петър Карл Фаберже преди повече от век. Отчитайки технологичния напредък на обществото ни, много от изработваните в момента предмети Fabergé се правят с помощта на съвременни производствени техники, които възпроизвеждат красивите ефекти на високо ценените прозрачни емайли на Фаберже.

 

 

Показване: Списък Икони
Показване:
Подреждане по:
Настолен часовник Faberge Настолен часовник Faberge

Настолен часовник Faberge

Настолен часовник Faberge с червен емайл Този луксозен часовник е изпълнен в техниката Guill...
2,500.00 лв.
с ДДС: 2,500.00 лв.
Яйце Faberge egg Herakles Яйце Faberge egg Herakles

Яйце Faberge egg Herakles

Яйце Faberge egg Herakles Яйце Faberge egg Herakles - позлатено яйце в красив зелен цвят, поста...
3,400.00 лв.
с ДДС: 3,400.00 лв.