Стъклена икона Благовещение за специален подарък

Производител: Ясен Панов
Модел: Blagoveshtenie
Наличност: Предварителна заявка
250.00 лв.
Количество
+ -
 

Икона Благовещение от арт стъкло на известния художник Ясен Панов

Икона Благовещение от арт стъкло за специален подарък

Иконата Благовещение от арт стъкло на известния художник Ясен Панов е страхотен подарък. Може да се поднесе на мъж и на жена, а също и на семейство, по повод сватба, например. Стъклените икони на Ясен Панов са подарък - закрилник и пренасят благопожеланията на този, който дарява до получателя. В тях се усеща почерка на художника и са изпълнени по Канона на Православната Църква. Иконата Благовещение изобразява момента в който Архангел Гаврийл донася на Дева Мария благата вест, че е избрана за Божия Майка. Съществува вярване, че на този празник, дори най-силната отрова губи своята сила. Каква по-прекрасна символика от това?

Към това красиво произведение на български художник можете да допълните метална поставка за икона или пък стойка за стена, на която да виси. Предлагаме и двата варианта в магазина за подаръци Gourmet House, София.

Благовещение или Благовец е важен празник

Икона Благовещение е за всички, които очакват "блага вест". Тогава имен ден празнуват Благовест, Благовеста, Благой и Блага. Вярва се, че ако на този празник се сеят зеленчуци и присаждат плодните дръвчета, те ще са “благи”. Затова и пчеларите отново отварят кошерите и пускат пчелите пак на Благовец.

Понеже празникът съвпада с началото на пролетта, традиционно се приготвя коприва, спанак или лапад. На Благовещение по изключение може да се яде риба, макар, че е по време на Великия пост.

  • • Ръчна изработка;
  • • Подходящ подарък за чужденци;
  • • Размери: 40х50 см.