Коледен Ангел ръчна изработка от стъкло 12 см

Производител: Белгийски коледни играчки
Модел: P 36549
Наличност: В наличност
30.00 лв.
Количество
+ -
 

Коледен Ангел стъклена играчка и символичен коледен подарък

Всеки има нужда от Ангел Пазител

Коледният ангел, който ви представяме тук, е стъклена играчка и символичен коледен подарък в едно. Той може да стои самостоятелно и да бъде чудесна коледна украса за масата. Можете да сложите по един в чинията на всеки и той да го отнесе в къщи за спомен от вас. Освен това е окомплектован с нежно шнурче, чрез което да го аранжирате на елхата, като красива стъклена коледна играчка.

В Колекцията има 3 коледни ангела. Единият държи сърце, другият пламък, а третият песнопойка (книжка). Цената е за една коледна играчка. Можете да посочите коя висулка предпочитате, когато ви се обадим за потвърждение. Докато има избор, ще изпълним желанието ви.

Ангелите са духове, Същества на светлината. Терминът ангел буквално означава „пратеник“ и именно в тази важна роля ангелите участват в Kоледната история.

Защо поставяме ангел отгоре на коледното дърво?

Няколко ангела се появяват в библейската история за първата Коледа. Гавриил, архангелът на откровението, уведомява Богородица, че тя ще бъде майка на Исус. Ангел посещава Йосиф насън, за да му каже, че ще служи като баща на Исус на Земята. И ангелите се появяват на небето над Витлеем, за да известяват и празнуват раждането на Исус.

Именно последната част от историята - ангелите, появяващи се над Земята, предлага най-ясното обяснение защо ангелите се поставят на върха на коледните елхи.

Вместо Ангел, на върха на Коледното дърво може да се постави звезда, като символ на Витлеемската звезда.

Как се появява коледното дърво?

Вечнозелените дървета са били езически символи на живота в продължение на векове, преди християните да ги приемат като коледна украса. Известно е, че древните хора украсявали домовете си с вечнозелени клони през зимните месеци

След като римският император Константин избира 25 декември за дата за празнуване на Коледа, празникът става зимен в цяла Европа. Провъзгласен за август от войските си в Британия през 306 година, той управлява Римската империя еднолично от 324 г. до смъртта си през 337 г.

Още през Средновековието християните започват да украсяват „райски дървета“, символизиращи Дървото на живота в Райската градина. Те окачвали плодове, орехи и сладкиши по клоните на дървото, за да представят библейската история символично.

Първият записан в историята случай на дърво, украсено специално за Коледа, е в Латвия през 1510 г., когато хората поставят рози върху клоните на ела.

  • • Коледен Ангел стъклена играчка и символичен коледен подарък;
  • • Духано стъкло;
  • • Дрехата е декорирана с бели стъклени мъниста;
  • • Размери: 12 см;
  • • Ръчно изработка.