Коледен Ангел ръчна изработка от стъкло 11 см

Производител: Белгийски коледни играчки
Модел: P 37234
Наличност: Очаква се доставка
24.00 лв.
Количество
+ -
 

Стъклен Коледен Ангел

Всеки има нужда от Ангел Пазител

Стъкленият ангел, който ви представяме тук може да стои самостоятелно и да бъде чудесна коледна украса за масата. Освен това е окомплектован с нежно шнурче, чрез което да го аранжирате на елхата, като стъклена коледна играчка.

Ангелите са духове, Същества на светлината. Терминът ангел буквално означава „пратеник“ и именно в тази важна роля ангелите участват в Kоледната история.

Защо поставяме ангел отгоре на коледното дърво?

Няколко ангела се появяват в библейската история за първата Коледа. Гавриил, архангелът на откровението, уведомява Богородица, че тя ще бъде майка на Исус. Ангел посещава Йосиф насън, за да му каже, че ще служи като баща на Исус на Земята. И ангелите се появяват на небето над Витлеем, за да известяват и празнуват раждането на Исус.

Именно последната част от историята - ангелите, появяващи се над Земята, предлага най-ясното обяснение защо ангелите се поставят на върха на коледните елхи.

Вместо Ангел, на върха на Коледното дърво може да се постави звезда, като символ на Витлеемската звезда.

Как се появява коледното дърво?

Вечнозелените дървета са били езически символи на живота в продължение на векове, преди християните да ги приемат като коледна украса. Известно е, че древните хора украсявали домовете си с вечнозелени клони през зимните месеци

След като римският император Константин избира 25 декември за дата за празнуване на Коледа, празникът става зимен в цяла Европа. Провъзгласен за август от войските си в Британия през 306 година, той управлява Римската империя еднолично от 324 г. до смъртта си през 337 г.

Още през Средновековието християните започват да украсяват „райски дървета“, символизиращи Дървото на живота в Райската градина. Те окачвали плодове, орехи и сладкиши по клоните на дървото, за да представят библейската история символично.

Първият записан в историята случай на дърво, украсено специално за Коледа, е в Латвия през 1510 г., когато хората поставят рози върху клоните на ела.

  • • Размери: 11 см;
  • • Ръчно стъкло.

• Коледна играчка за елха - Ангел;
• Ръчна изработка;
• Играчката е направена от стъкло;

• Made in Belgium