Ръчно изработена Елхова играчка Плисе

Производител: Белгийски коледни играчки
Модел: 32324
Наличност: В наличност
20.00 лв.
*
Количество
+ -
 

Стъклени коледни играчки Плисе в червено

Червени коледни играчки Плисе - ръчна изработка

Прекрасните стъклени коледни играчки Плисе в червено и златно са истинско бижу за елхата. Ръчна изработка, те са и рисувани на ръка. Декорацията е винтидж стил. Красотата идва от съчетанието на матово червено с блясъка на истинско злато. Този ефектен контраст, заедно с релефа Плисе добавя драматизъм, особено, когато елховата играчка се завърти или разлюлее.

Стъклените коледни играчки не се правят лесно. Този модел например, е бил в ръцете на декоратора дълго. След издухването на формата, върху нея е положено матово покритие, а после са направени по-светлите червени пръски. Отгоре е положено лепило, там, където дизайнера е искал да има злато. На края се полага и златото. То представлява супер тънко метално фолио, което чрез точно премерен натиск на пръстите остава върху незасъхналото лепило. И така...на всеки ръб. Нека се замислим за това, какъв е процеса на създаване на тази красота и да не я приемаме за даденост.

Gourmet House полага специални усилия да намира и поръчва най-добрите стъклени играчки на цени, подходящи за Българския пазар.

Тази прелестна висулка се предлага в 3 форми. Изберете по една от всяка и елхата ви ще има истински стилно излъчване. Алтернативно, сложете няколко в красива (коледна) купа и ще получите ефектна новогодишна украса за маса.

Защо червен и зелен цвят са класически за Коледа?

Чудили ли сте се защо червеното и зеленото са класически цветове за Коледа? В същност, червеният цвят е традиционен за този сезон още преди появата на Християнството. Още от пред-християнските времена, за Празника на зимното слънцестоене, за прогонване на злите духове и отпразнуване на нов растеж се използва Holly, Джел или Самодивски чемшир. Вярвайки в огромните сили на растението, хората в Европа и досега го използват като коледна декорация. Листата му са в наситено зелено, бодливи по края, а плодовете - ярко червени топчета с големината на грахови зърна. Името е много красиво: Holly (Свят, Свещен). Зеленият цвят олицетворява вечния живот. Римляните украсявали къщите си с вечнозелени клони по време на Нова година, а елхите през зимата символизират безкрайността на живота.

  • • Ръчно изработена коледна играчка от стъкло;
  • • Размери: 10 см.
  • Елхова играчка;
  • Ръчна изработка;
  • Играчката е направена от стъкло;
  • Made in Belgium