Сребърни лъжички

Защо сребърна лъжичка за захранване е сред най-добрите подаръци за бебета?

Сребърна лъжичка за бебе е не само оригинален подарък за кръщене, но и един от най-желаните бебешки подаръци изобщо. Нашите сребърни комплекти и единични бебешки лъжички са много красиви, ръчно изработени от сребро 925 (стърлинг силвър) и могат да бъдат гравирани с инициалите или името на вашето бебе. Всички наши модели са майсторски изработени в Европа. И са най-перфектният подарък за посрещане на ново дете в нашия свят.

От всички сребърни подаръци за бебета, лъжичките се персонализират най-добре и могат да бъдат гравирани по поръчка, за да се превърнат в изключителен подарък за малкото дете. Всяка сребърна лъжичкa e внимателно опакована в подаръчна кутия и има печат и сертификат, доказващи пробата на среброто.

За класически и персонализиран подарък за бебе, изберете сребърна лъжичка за захранване, за да направите подаръка си наследство, ценно за поколенията.

ЗАЩО се казва „Роден със сребърна лъжица“?

Това е израз, датиращ от векове. В началото, майсторските ръце на изкусни бижутери създават за богаташките деца дрънкалки и малки играчки от сребро, защото глината и дървените играчки се чупели толкова лесно. Скоро, благородният метал става модерен, понеже е не само безопасен, но и полезен за бебетата да го дъвчат и играят с него.

Сребърните лъжици са много популярни в стара Европа. Поговорката „Роден със сребърна лъжица в устата“ идва от идеята за здраве, а не непременно за богатство; Среброто има феноменален ефект върху бактериите, елиминирайки ги, без вредното въздействие на други метали, като живак, например.

В качеството си на мощен дезинфектант, сребърни монети били поставяни в съдовете с мляко през 1800 г., а през Първата световна война били слагани върху раните на пострадалите войници, поради недостиг на медикаменти. Сребърните оксиди били използвани като антибиотични кремове през Втората световна война. А какво е светената вода? Вода, с поставен сребърен кръст в нея.

Това е причината бебетата, които имали сребърни чаши и лъжици, да бъдат в по-добро здраве от по-малко щастливите си съседи. Днес, поради общото повишаване благосъстоянието на населението, тези изделия са по-достъпни.

Затова, когато подарявате на бебе сребърна лъжичка или чаша, му пожелавате възможно най-здравословния живот!

Има ли нещо по-добро от това?