Vista Alegre малък ПОДНОС Amazonia с папагал и екзотични цветя

Производител: Vista Alegre
Модел: 21133617
Наличност: В наличност
120 лв.

Vista Alegre малък ПОДНОС Amazonia с папагал и екзотични цветя

Vista Alegre квадратен поднос с жълт папагал Amazonia

Малките квадратни подноси от порцелан са често срещани артистични добавки към един сервиз. Тяхната функция е многообразна. На масата те могат да служат за различни ядки, дребни сладки или соленки. В антрето или в спалнята се превръщат в „изпразни джобове”. Това е красив и функционален съд в който оставяте ключа от колата, дребни монети и други малки предмети, които държите в джобовете си. Прекрасни сами по себе си през деня, през нощта тези подноси приютяват обеци, гривни, дребни монети, часовници, ключове и пръстени.

Този порцеланов поднос, елегантно украсен с рисунка на жълт папагал и растения от Амазонската джунгла е един такъв отличен пример. Кнтурите с щедра позлата са рисувани на ръка и са от истинско злато 22 карата.

Рисунките, с които е украсен са на големия Португалски натурист от началото на 18 век Alexandre Rodrigues Ferreira от неговата експедиция по Амазонка.

Артистичен, забавен и едновременно с това елегантен и луксозен, подноса е едно прекрасно допълнение към интериора. Богато украсен, той е шикозен акцент, който радва окото.

За хората и природата

Vista Alegre е световно известен бранд. Използвайки високото си реноме, марката започна кампания за подпомагане на коренното население на Амазония.

В сътрудничество с местна Бразилска Фондация, бе създадена тази изумителна серия, съдържаща в себе си изделия от порцелан, керамика, кристал, стъкло и дори шал от най-фин кашмир. Целта е, част от средствата получени от продажбите, да отиват директно за хората от Амазонка и запазването на техния хабитат и начин на живот.

Не само благотворителната идея в серията Амазония бе забелязана от света. Изумителните изделия от тази богата линия получиха множество престижни награди за дизайн, като една от тях е European Product Design Award.

  • Поднос за сладки Vista Alegre;
  • Производител с високо реноме;
  • Порцелан Vista Alegre;
  • Акценти със злато 22 к.;
  • Награди за дизайн;
  • Вдъхновена от ботанически рисунки от 1783 г.;
  • Височина: 2,6 см;
  • Размер: 12,5 х 12,5 см.