Уникални солнички на дизайнера Jonathan Adler от порцелан

Производител: Jonathan Adler
Модел: 33067 Vienna
Наличност: Очаква се доставка
240.00 лв.
Количество
+ -
 

Дизайнерски солнички Vienna S&P от Jonathan Adler с акценти от злато

Уникален подарък във вид на луксозни дизайнерски солнички Vienna на Jonathan Adler

Страхотните дизайнерски солнички Vienna S§P от Jonathan Adler са от порцелан с акценти от злато 22 карата. Цветовете им са минималистични: бяло, черно и златно. Ръчно декорирани, те са изработени от изпечен на висока температура порцелан. С изключителния си дизайн и височина от 10 см, комплекта авангардни солници "Виена" са атракция и декоративен елемент на всяка красива маса.
Опакован в подаръчна кутия със същия дизайн, този елегантен комплект е ценен арт подарък, подходящ за сватба или нов дом.
Стила на тази великолепна двойка в бяло и черно е модернизъм и руски конструктивизъм. Понеже малцина са чели за тези стилове, за любопитните ще разкажем малко повече, макар и накратко.

Стилът руски конструктивизъм

Самата дума "конструктивизъм" идва от латинското constructi или построяване. Конструктивизмът е първият стил на младия руски дизайн. Това течение в съветското изкуство през 20-те години на 20-ти век има изключителен принос в световното авангардно изкуство. То обхваща архитектурата, приложния дизайн, плакатите и театрално-декоративното изкуство. Основната идея на конструктивистите е търсенето на образното начало. От изображението към конструкцията и от конструкцията към производството – това е манифестът на конструктивизма. Той се стреми към максимална простота и целесъобразност по отношение на материалите, обема, формата и конструкцията.
Малцина знаят, че естетиката на конструктивизма до голяма степен допринася за формирането на съвременния художествен дизайн. Едни от големите имена в това забележително философско-естетическо движение са Родченко, Лисицки и Татлин.
Друг, малко известен факт е, че първият ВУЗ за подготовка на дизайнери е създаден през 1920 година именно от група конструктивисти и именно в Съветския Съюз. ВУЗ-ът е наречен ВХУТЕМАС (Висши художествено-технически работилници). Известният немски стил "Баухауз" стъпва изцяло върху основите на руския модернизъм и конструктивизъм.
С почит към изумителния творчески заряд на философско-естетическото движение Руски конструктивизъм, американският дизайнер Jonathan Adler декларира, че неговите авангардни солници Vienna са създадени в точно този стил.

  • • Дизайнерски солнички Vienna S&P от Jonathan Adler с акценти от злато;
  • • Рисувани на ръка, възможни са леки несъвършенства, нормални за ръчната изработка;
  • • Можем да изпратим снимка на солничките в наличност;
  • • Порцелан;
  • • Височина: 11.5 см.