Стъклена коледна играчка ЗЛАТЕН АНГЕЛ

Производител: Белгийски коледни играчки
Модел: Golden Angel
Наличност: Очаква се доставка
24.00 лв.
Количество
+ -
 

Златен Ангел стъклена коледна играчка за елха и украса

Ангел Пазител за всеки от нас

Златен Ангел стъклена коледна играчка за елха и украса на маса и бюро. Прекрасен, той е декориран със символа на "Цветето на живота", добре познат на хората, интересуващи се от окултизъм и езотерика.
Златните стъклени коледни ангели са асорти: има с песнопойка и със запалена свещичка. Всички са красиви и с хубава символика. Изящно, ангелчето е високо 10 см и може да стои самостоятелно, превръщайки се в елегантна коледна украса за масата или офиса. Ръчна изработка, ангелчето е стъклена коледна играчка, задължителна за всяка елха. С подобна на камбанка дреха, то е истински красиво. Окомплектовано с нежно шнурче, то е готово за поднасяне.

Защо поставяме ангел на коледното дърво?

Ангелите са духове, Същества на светлината. Терминът ангел буквално означава „пратеник“ и именно в тази важна роля ангелите участват в Kоледната история.
Няколко ангела се появяват в библейската история за първата Коледа. Гавриил, архангелът на откровението, уведомява Богородица, че тя ще бъде майка на Исус. Ангел посещава Йосиф насън, за да му каже, че ще служи като баща на Исус на Земята. И ангелите се появяват на небето над Витлеем, за да известяват и празнуват раждането на Исус.
Именно последната част от историята - ангелите, появяващи се над Земята, предлага най-ясното обяснение защо ангелите се поставят на върха на коледните елхи.
Вместо Ангел, на върха на Коледното дърво може да се постави звезда, като символ на Витлеемската звезда.

Как се появява коледното дърво?

Вечнозелените дървета са били езически символи на живота в продължение на векове, преди християните да ги приемат като коледна украса. Известно е, че древните хора украсявали домовете си с вечнозелени клони през зимните месеци

След като римският император Константин избира 25 декември за дата за празнуване на Коледа, празникът става зимен в цяла Европа. Провъзгласен за август от войските си в Британия през 306 година, той управлява Римската империя еднолично от 324 г. до смъртта си през 337 г.

Още през Средновековието християните започват да украсяват „райски дървета“, символизиращи Дървото на живота в Райската градина. Те окачвали плодове, орехи и сладкиши по клоните на дървото, за да представят библейската история символично.

Първият записан в историята случай на дърво, украсено специално за Коледа, е в Латвия през 1510 г., когато хората поставят рози върху клоните на ела.

  • • Размери: 10 x 7см;
  • • Ръчно изработена стъклена коледна играчка.