Коледен Ангел 11см с ореол и песнопойка

Производител: Белгия
Модел: P 37234
Наличност: Очаква се доставка
24.00 лв.
Количество
+ -
 

Коледен Ангел с ореол

Ангел Пазител за всеки от нас

Пеещият коледен ангел, който ви представяме тук, е висок 11 см и може да стои самостоятелно, превръщайки се в елегантна коледна украса за масата или офиса. Изработен ръчно от стъкло, с подобна на камбанка дреха, той е истински красив. Окомплектован с нежно шнурче, той може да бъде аранжиран на елхата, като стъклена коледна играчка.

Ангелите са духове, Същества на светлината. Терминът ангел буквално означава „пратеник“ и именно в тази важна роля ангелите участват в Kоледната история.

Защо поставяме ангел на коледното дърво?

Няколко ангела се появяват в библейската история за първата Коледа. Гавриил, архангелът на откровението, уведомява Богородица, че тя ще бъде майка на Исус. Ангел посещава Йосиф насън, за да му каже, че ще служи като баща на Исус на Земята. И ангелите се появяват на небето над Витлеем, за да известяват и празнуват раждането на Исус.

Именно последната част от историята - ангелите, появяващи се над Земята, предлага най-ясното обяснение защо ангелите се поставят на върха на коледните елхи.

Вместо Ангел, на върха на Коледното дърво може да се постави звезда, като символ на Витлеемската звезда.

Как се появява коледното дърво?

Вечнозелените дървета са били езически символи на живота в продължение на векове, преди християните да ги приемат като коледна украса. Известно е, че древните хора украсявали домовете си с вечнозелени клони през зимните месеци

След като римският император Константин избира 25 декември за дата за празнуване на Коледа, празникът става зимен в цяла Европа. Провъзгласен за август от войските си в Британия през 306 година, той управлява Римската империя еднолично от 324 г. до смъртта си през 337 г.

Още през Средновековието християните започват да украсяват „райски дървета“, символизиращи Дървото на живота в Райската градина. Те окачвали плодове, орехи и сладкиши по клоните на дървото, за да представят библейската история символично.

Първият записан в историята случай на дърво, украсено специално за Коледа, е в Латвия през 1510 г., когато хората поставят рози върху клоните на ела.

  • • Размери: 11 см;
  • • Ръчно изработена стъклена коледна играчка.

• Коледна играчка за елха - Ангел;
• Ръчна изработка;
• Играчката е направена от стъкло;

• Made in Belgium