Колие с камъни ахат и кварц Дизайнерска ръчна изработка

Производител: ModaBox
Модел: 206
Наличност: Очаква се доставка
190.00 лв.
Количество
+ -
 

Колие с камъни ахат и кварц Дизайнерска ръчна изработка

Подарете уникално арт бижу като дамски подарък

Красивото колие с камъни ахат и кварц е дизайнерска ръчна изработка. Асиметрично, колието е с подчертано артистичен характер. Кръглите полирани пулове от ахат са в розово - бежов цвят, с красиви жилки от вишнево и карамел. От другата страна се срещат с 3 реда мъниста от розов кварц. Те са обогатени с мъниста от рисувано стъкло в златисто и вишнево. Сред мънистата от розов кварц ще забележите и красиви сфери от матиран флуорит. Флуорита е интересен камък и носи душевен мир и цялостност. Обикновено прелива от лилаво в синьо-зелено. В този случай са подбрани предимно лилави тонове на камъка флуорит. Колието с камъни ахат и кварц е с удобна посребрена закопчалка. Понякога дамските бижута се закопчават трудно, но не и това колие. При поставяне, закопчалката може да се стисне с пръсти и да се затвори плътно. Пуловете от ахат са отделени чрез нежно структурирани посребрени елементи. Част от колекцията ръчно изработени бижута, това колие с ахат и розов кврц е уникален подарък.

Какво представляват полускъпоценните и скъпоценните камъни?

Има само четири скъпоценни камъка: диамант, сапфир, рубин и изумруд. Към тях някои прибавят перлата, котешкото око и александритът. Всички други висококачествени камъни се наричат полускъпоценни камъни. Полускъпоценните камъни са също ценни и понякога могат да бъдат намерени на по-високи от скъпоценните. Поради тази причина много оценители на бижута смятат, че тези термини са комерсиализирани.

Кои полускъпоценни камъни се използват най-често в бижута?

Това са ахат, аметист, топаз, турмалин, аквамарин, хризопраз, розов кварц и тюркоаз. Полускъпоценните скъпоценни камъни са стилно допълнение към всяко бижу: колие, гривна, обеци. Тeхните смели цветове завладяват очите и сърцата и правят всяко изделие индивидуално. Някои висококачествени камъни могат да бъдат по-дискретни на външен вид, но притежават също толкова чувство. Независимо дали искате да добавите изящно луксозно украшение Лалик в колекцията си или да подарите екстравагантно масивно колие с камъни, Modabox в Gourmet House дава решение.

Елегантен розов кварц

Розовият кварц е популярен полускъпоценен скъпоценен камък. В това колие е избран заради красивия си светло розов тон, подобен на дамска пудра. Розовото e символ на нежност, спокойствие, женственост и любов. Нежната енергия, която носи розовият кварц, поддържа и възстановява отношенията, носейки радост и удовлетворение.

Какво носи камъкът ахат?

Ахатът е отличен камък за балансиране и хармонизиране на тялото, ума и духа. Той подобрява умствената функция, концентрацията, възприятието и аналитичните способности. Успокоява и лекува вътрешен гняв или напрежение и създава усещане за сигурност и безопасност.

Независимо дали искате да зарадвате себе си или любим човек, ние имаме селекция от бижута за всеки повод.

  • • Дължина на колието: 23 см;
  • • Обиколка на колието: 52 см;
  • • Ръчна изработка;
  • • Уникат.

• Ръчно изработено дизайнерско колие
• Изработено от ръчно стъкло, лилав ахат, аметист, флуорит, розов кварц и посребрени елементи
• Значение на камъните: Значението на ахата е здраве, дълголетие и успехи. Ахата помага за взимане на правилните решения и дарява с проницателност.
Аметиста е камък, който осигурява спокойствие, баланс, търпение и мир.
Розовия кварц е камъка на сърцето, любовта и красотата, помага в търсенето на подходящ партньор и бди над семейното щастие.

• Made in Bulgaria