Луксозен декантер ПУМПАЛ с дървена основа
- Над 30+ години магазин за луксозни стоки и хиляди доволни клиенти
- Сигурно плащане и бърза доставка.
- Експертни дизайнерски съвети на ваше разположение.
- Само доказани световни марки и безупречно качество.
Декантер пумпал за оригинален подарък за мъж по специален повод
Кристалния декантер за вино - пумпал е на водещата португалска фирма Vista Alegre. Изработен е от супер чист и бляскав оловен кристал, който е плътен и тежък: без опаковката декантера тежи 3250 гр. При завъртане е стабилен и не може да падне или разлее виното. Побира литър и половина, което се равнява на 2 бутилки вино или един магнум. Когато налеете в него една стандартна бутилка вино, декантера е пълен до средата.
Дизайнер на декантера е Паоло Фаварето. Фаварето е бележит италиански дизайнер, печелил важни награди и отличия и понастоящем член на борда на ADI-BEDA, Бюрото на европейските дизайнерски асоциации. В този смисъл, без съмнение можем да причислим декантера ПУМПАЛ към колекцията "дизайнерски подаръци" в Gourmet House.
Необичаен, ефектния декантер пумпал впечатлява хората и става център на разговори на масата. Оригинален и нестандартен подарък, декантера с обло дъно и дървена стойка е полезен и забавен. Можете да добавите красив тирбушон от нашата колекция винени аксесоари, комплект кристални чаши за вино или пък бутилка хубаво френско вино за подарък.
Каква е разликата между декантер и гарафа?
Декантирането е неделима част от церемонията свързана с виното. Действието декантиране, тоест преливане е обусловено от няколко фактора: Да се избегнат утайки, да се изчисти виното от евентуални парченца корк и не на последно място - да се вкара въздух или да се постигне така нареченото "аериране".
Съдът, в който се пресипва виното, на различните европейски езици се нарича декантер или гарафа. Интересното е, че французите използват думата гарафа. В нашия език, за повечето хова съдът за преливане на вино е декантер, а за вода или високоалкохолни напитки – гарафа (гарафа за уиски, гарафа за вода и декантер за вино). И така - всъщност няма разлика между гарафа и декантер.
И един съвет от нас: не съхранявайте виното в декантер. Декантирането е необходим процес, но декантера не е подходящ за съхранение, понеже виното ще се окисли бързо.
Недопитото вино оставете в бутилката и чрез обезвъздушител, присъстващ в нашия сет с вакуум помпа и тапа извадете въздуха и после запушете бутилката. Сетне я приберете в хладилник. Така ще съхраните виното за около седмица без да пострада или загуби от качествата си.
Когато ви трябват идеи за нестандартни подаръци, не се колебайте да посетите Gourmet House София или поръчайте през нашия online магазин за подаръци лесно и сигурно. Ние сме пълни с оригинални идеи и сме добри консултанти.
- • Височина: 300 мм;
- • Вместимост: 1500 мл;
- • Полирана дървена основа;
- • Оловен кристал;
- • Черна подаръчна кутия.