Луксозен комплект Wedgwood захарница и каничка limited edition

Производител: Wedgwood
Модел: 22-05-17
Наличност: Изчерпан
520.00 лв.
Количество
+ -
 

Wedgwood захарница и каничка за мляко в грахово зелено

Красив комплект за английски чай - каничка за мляко § захарница Wedgwood

Оригинален сет Wedgwood захарница и каничка за мляко в грахово зелено. Изработен от материала Джаспър (Jasperware), комплекта е превъзходен за английски чай, за любителите на кафе с мляко, както и за начало на колекция Wedgwood.
Изделията от Джаспър са най-често светло сини, но тези, които се интересуват от Бранда са виждали в Gourmet House за последните 25 години изделия в пясъчно жълто и черно, нежно розово, черно и бяло, както и разбира се, грахово зелено.
Комплекта от захарница и каничка за мляко е украсен със смайващи по своя финес митологични сцени в гръко-римски стил. Всяка изящна съдина има гладка, копринено матова повърхност и отчетливи апликации с така фино изпълнени детайли, от които всеки ценител на изкуството се изпълва с възхита.

Jasperware от Wedgwood ли е създаден?

Мнозина смятат Jasperware (Джаспър) за олицетворение на кариерата на Wedgwood, еманация на неговата иновация, креативност и решителност. Материалът Jasperwarе е създаден от самия Джозая Уеджууд, основател на луксозния бранд. Истински обсебен от идеята да създаде цветен, ултра фин и здрав материал за прецизни апликации, Josiah Wedgwood изобретява "джаспър". Кръщава го така заради здравината му, на името на полу-скъпоценния камък яспис.
Jasperware е пряк резултат от над 5000 внимателно записани експеримента, предприети за период от 17 години. Разработен в края на 1774 г., Jasperware има тайна формула, в сърцето на която лежи плътна бяла каменина, оцветена в масата си, а не повърхностно.
Отличава се с изумително фини, чисто бели апликации, които се полагат мокри и на ръка, върху цветния материал.
Загледайте се в детайлите на приложелите снимки. Нека заедно се възхитим от уменията на ръцете на майстора, положил така съвършено изящните детайли, които по време на неговата работа са били влажни и крехки като фино тесто.
Грахово зеленият комплект Wedgwood е гордост за притежателя си и безспорно съкровище за бъдещите поколения. Окомплектован е с подаръчна кутия на Бранда и е готов да бъде поднесен с желание.

  • • Материал: Jasper в грахово зелено и бяло;
  • • Майсторска ръчна изработка;
  • • Limited edition.