Порцеланова чаша Poppy Field Dunoon Henley Impressionists

Производител: Dunoon
Модел: Impressionists Poppy Field
Наличност: В наличност
75.00 лв.
Количество
+ -
 

Порцеланова чаша Dunoon Impressionists Poppy Field

Мъг за кафе с поле с макове от Клод Моне от серията Импресионисти на Dunoon

Красивата порцеланова чаша Dunoon Impressionists Poppy Field е вдъхновена от великолепната картина на Импресиониста Клод Моне „Поле с макове в Аржантьой“. Тя е част от серита Henley с няколко такива чаши, които ви каним да видите и на живо в магазина ни. Изработена от фин костен порцелан, чашата Poppy Field е възхитителна! Лека, снежно бяла и полу-прозрачна, тя е удоволствие за всички сетива. Оригинален подарък за рожден ден или друг добър повод, тя без съмнение ще напомня за вас и ще се превърне в предмет почитан като скъп спомен за своя притежател.

Няколко думи за Клод Моне и „Поле с макове в Аржантьой

Известният импресионист Клод Моне е роден през 1840 г. в Париж. Дете на певица и бакалин, той има ярък талант и остава в историята на живописта със своя неоспорим принос. През 70-те години на 19 век художника живее в Аржантьой, не далеч от Париж. Там Моне създава някои от най-известните си творби. Сред тях е и „Поле с макове в Аржантьой“. Картината е нарисувана през 1873 г. На нея Клод Моне изобразява първата си съпруга Камил със сина им. В тази значима творба, Моне рисува на върха на хълма още двама души, които едва се забелязват в тревата, като композиционно свързва всичките четири фигури.

С вместимост от 600 мл, английската порцеланова чаша с макове е чудесен подарък без голям повод и ще се ползва всеки ден за кафе, чай, мляко и дори вода, превръщайки се в "моята любима чаша". Ще я получите в оригинална подаръчна кутийка на английския бранд Dunoon.

Височина 15 cm

  • Материал: Фин костен порцелан, много бял и прозрачен
  • Мие се в миална машина / Dishwasher Safe
  • Вместимост: 600 ml
  • Подходящи за микровълнова фурна
  • Made in England