Коледен Ангел 12 см от ръчно стъкло

Производител: Белгия
Модел: P 16443
Наличност: Очаква се доставка
20 лв.
*

Сребърен Коледен Ангел

Ангел Хранител за Коледа и не само

Стъкленият Коледен Ангел от сребърно ръчно стъкло, който ви представяме тук, е висок цели 12 см и може да стои самостоятелно. Той e чудесна коледна украса за масата или в офиса. Разбира се, можете да го аранжирате на елхата, като стъклена коледна играчка. В ръцете си държи песнопойка, а над главата си има ореол. В горната част на дрехата ще забележите релефни украси, които пречупват красиво светлината

Ангелите са духове, Същества на светлината. Терминът ангел буквално означава „пратеник“ и именно в тази важна роля ангелите участват в Kоледната история.

Защо поставяме ангел на коледното дърво?
Няколко ангела се появяват в библейската история за първата Коледа. Гавриил, архангелът на откровението, уведомява Богородица, че тя ще бъде майка на Исус. Ангел посещава Йосиф насън, за да му каже, че ще служи като баща на Исус на Земята. И ангелите се появяват на небето над Витлеем, за да известяват и празнуват раждането на Исус.

Как се появява коледното дърво?
Вечнозелените дървета са били езически символи на живота в продължение на векове, преди християните да ги приемат като коледна украса. Известно е, че древните хора украсявали домовете си с вечнозелени клони през зимните месеци

След като римският император Константин избира 25 декември за дата за празнуване на Коледа, празникът става зимен в цяла Европа. Провъзгласен за август от войските си в Британия през 306 година, той управлява Римската империя еднолично от 324 г. до смъртта си през 337 г.

Още през Средновековието християните започват да украсяват „райски дървета“, символизиращи Дървото на живота в Райската градина. Те окачвали плодове, орехи и сладкиши по клоните на дървото, за да представят библейската история символично.

Първият записан в историята случай на дърво, украсено специално за Коледа, е в Латвия през 1510 г., когато хората поставят рози върху клоните на ела.

  • Размери: 12 см;
  • Ръчно стъкло.

• Коледна украса Ангел;
• Ръчна изработка;
• Играчката е направена от стъкло;

• Made in Belgium