Комплект 4 ножа за пържоли Art Deco в дървена кутия от дъб

Производител: Claude Dozorme
Модел: 5.90.079.88
Наличност: В наличност
950.00 лв.
Количество
+ -
 

Комплект 4 ножа за пържоли Art Deco в дървена кутия от дъб

Френски луксозни ножове комплект от 4 с кожа от скат § кутия от дърво

Великолепни ножове за подарък в дървена кутия и дръжки от скъпа кожа от скат. Изумително красиви, те са създадени да впечатляват. Отдайте почит на френската столица за качествени ножове с тези ножове за стек и техния специален дизайн. Гордост за французите, ножовете с форма Thiers® имат защитен и контролиран произход и могат да се произвеждат само във Франция и то единствено в басейна на Thiernois, според много строга спецификация.

Тук, известните майстори на качествени ножове Claude Dozorme са превърнали традиционния нож Thiers® в елегантен и модерен нож, като бижу.

Моделът с дръжка от черна кожа от скат е великолепен луксозен нож за пържоли с гладко, полирано острие, което не разкъсва стековете. Той е изкован в много висококачествена стомана, а острието е заточено прецизно и лесно се заточва повторно, благодарение на специалната фина обработка от двете му страни.

Дръжката е изработена от скъпата кожа galuchat (кожа от скат). Нейната елегантност радва окото, а здравината и е пословична.

Любопитни факти за Galuchat (кожа от скат)

Термина Galuchat, което означава кожа от акула или скат, е кръстен по името на най-добрия майстор на кожи на Луи XV:  Jean - Claude Galuchat, който пръв представя този екзотичен материал в Двора на Франция през 18 век. Той използва тези оскъдни кожи за направата на луксозни предмети като кутии за бижута и различна малка мебел. Първите образци на изделия от тази екзотична и много желана кожа датират от Япония, още от VIII век, където тя била използвана за нагръдници, ножници и дръжки на мечове, поради своята еластична текстура, здравина и разбира се, истинска красота.

Тази скъпоценна кожа се нарича още Шагрен (от френски «chagrin»). Тя е естествено покрита с малки кръгли точки от твърда субстанция, подобна на слонова кост, която предпазва акулите и скатовете от атаки на хищници.

Кожата от скат е издръжлив продукт, невероятно луксозен и много устойчив, един от най-ценните на пазара.

Високата стойност на шагреновата кожа се дължи на факта, че тя е много трудна за обработка и че процедурите за това стриктно се пазят в тайна от малцината производители.

Грубата повърхност, подобна на слонова кост, със заоблените си бледи люспи трябва да бъде пилена, шлифована и полирана, сякаш е камък или метал. Сложността на тази изработка прави кожата на galuchat много скъпа.

Технически характеристики на Art Deco Le Thiers Galuchat:

Ножовете Thiers® са произведени във Франция от квалифицираните майстори на Claude Dozorme. Острието е изковано от качествена хром-молибден-ванадиева стомана X50CrMoV15, която се състои от:

- 0,50 % въглерод, който дава отличен режещ ръб на острието;

- 15 % хром за да е неръждаема стоманата;

- 1% молибден и ванадий, които дават гъвкавост на острието и позволяват лесно повторно заточване;

Стилът Art Deco е едно от най-естетските достижения на Европа и този комплект луксозни ножове е изработен именно в този стил. Дръжките са от рядката и невероятно здрава кожа на акула, наречена Galuchat или Шагренова кожа.

  • • Доставени в стилна кутия от буково дърво;
  • • Цената е за комплект от 4 ножа в кутия;
  • • Инструкции за грижа: Не миите в миялна машина. Меко измийте острието и го изсушете веднага. Никога не оставяйте ножа накиснат във вода.