Кристален декантер със съд за лед Frio
Кристален декантер Frio за охлаждане на бяло вино и розе
Уникален декантер за бяло вино и розе за топлите месеци
Нестандартния кристален декантер Frio е за охлаждане на бяло вино и розе. Съда за лед, който е в комплект с декантера помага да поддържате хладна температурата на виното през топлите дни. Декантера е отличен и за червено вино. Когато не се налага да се спасявате от жегите, можете да го използвате и без съда за лед. Освен за красота, "пружинката" на гърлото на декантера служи и за по-добър захват. Освен това, ппревръща гарафата за вино в непподливащ съд: капката "се уморява", изминавайки толкова дълъг път и изчезва, без да може да стигне до покривката. Повдигнатото дъно осигурява идеално аериране.
Изберете подходящия декантер от богатата ни колекция. Прибавете чаши или тирбушон, ако избирате подарък. Опаковаме стилно и добавяме ръчно изработена картичка, ако пожелаете това.
Каква е разликата между декантер и гарафа?
Неотделима част от церемонията свързана с виното, е неговото декантиране, тоест преливане. Това действие е обусловено от няколко фактора. Да се избегнат утайки, да се изчисти виното от евентуални парченца корк и не на последно място - да се вкара въздух или така нареченото аериране. Съдът, в който се пресипва виното, на различните европейски езици се нарича декантер или гарафа. Интересното е, че французите използват думата гарафа. В нашия език, за повечето хова съдът за преливане на вино е декантер, а за вода или високоалкохолни напитки – гарафа (гарафа за уиски, гарафа за вода и декантер за вино). И така - всъщност няма разлика между гарафа и декантер.
- • Височина: 215 мм;
- • Вместимост: 1000 мл.
• Декантера е изработен от кристал с изчистен дизайн;
• Подходящ за миене в миялна машина;
• Произведени за интензивна домашна употреба;
• Made in Germany