Дизайнерска ваза Vista Alegre Unica Gravola Green

Производител: Vista Alegre
Модел: 48003475
Наличност: Очаква се доставка
1940.00 лв.
Количество
+ -
 

Кристална ваза Vista Alegre Unica с награда за дизайн

Unica Gravola не просто ваза, а произведение на изкуството с непреходна стойност

Зелената кристална ваза Vista Alegre Unica е с награда за дизайн. Цвета й е уникален! Вазата Única Gravola Green е плод на емоционална среща между съвременния дизайн и феноменалната техника за майсторска ръчна изработка на Vista Alegre за цветно стъкло и най-чист кристал. Тази хипнотично въздействаща луксозна ваза е част от уникална арт колекция, съставена от обекти, виртуозно създадени без калъп, където течни и неповторими форми, контрастират с живи, ярки цветове, като смарагдово зелената ваза Гравиола.

Истинска скулптора от кристал, дизайнерската ваза Única Gravola Green съвсем не се нуждае от цветя. Всеки лъч светлина, който минава през нейното масивно, над 6 килограмово тяло я оживява и разкрива нова дълбочина и характер. Както сме казвали и за други подобни шедьоври на Vista Alegre: Това не е просто ваза, а произведение на изкуството, което по щастлива случайност има и утилитарна функция.

Колекцията Única има награда за дизайн, златен носител е на European Product Design Award 2019 и победител в конкурса за немска дизайнерска награда за иновации.

Какво представлява плода ГРАВИОЛА?

Гравиола или Soursop е плод на широколистно, цъфтящо, вечнозелено дърво, наречено Annona muricata. Широко разпространена в тропическите райони на Карибите, Централна и Южна Америка, големият, красив, зелен и бодлив плод гравиола служи като хранителна добавка и чудесна билка, използвана за лечение на какво ли не.

Наричат гравиолата растението чудо. Екзотичният плод е мощен антиоксидант, понижава кръвното, успокоява болката и дори се бори с тумори. Познат от векове на местното население, сега гравиола добива все по-голяма известност като естествен лек при вируси, болки и дори като помощно лечение при някои видове рак.

Изкуството като дългосрочна инвестиция

Инвестирането в изкуство може да е чудесна идея, ако това е нещо, което наистина обичате.

Скъпите произведения на изкуството често се съхраняват в защитни кутии, в комплект с детектори, наблюдаващи нивата на влажност и температура с цел предпазване от увреждане на слънцето или други злополуки като разлята чаша кафе или забърсване на прах с влажна кърпа от старателна домашна помощница. За разлика от това, красива ваза като Única Gravola може да се ползва ежедневно, създавайки естетическа наслада за душата, без тези грижи. И въпреки това да се предаде на потомството като прелестна вещ с висока стойност, която може да нарасне още по-сериозно в бъдеще: все пак в Sotheby's и Christie's се търгува с точно такива произведения на изкуството.

  • • Кристална ваза;
  • • Производител с високо реноме;
  • • Кристал Vista Alegre;
  • • Дължина: 16,6 см;
  • • Височина: 17 см.