Кристална ваза Vista Alegre Unica Gravola Green

Производител: Vista Alegre
Модел: 4800375
Наличност: В наличност
1,440 лв.

Кристална ваза Vista Alegre Unica Gravola Green

Unica не просто ваза а произведение на изкуството с непреходна стойност

Вазата Única Gravola Green е плод на емоционална среща между съвременния дизайн и феноменалната техника за майсторска ръчна изработка на Vista Alegre за цветно стъкло и най-чист кристал. Тази хипнотично въздействаща луксозна ваза е част от необичайна арт колекция, съставена от обекти, виртуозно създадени без калъп, където течни и неповторими форми, контрастират с живи, ярки цветове, като смарагдово зелената ваза Гравиола.

Истинска скулптора от кристал, вазата Única Gravola Green съвсем не се нуждае от цветя. Всеки лъч светлина, който минава през нейното масивно, над 6 килограмово тяло я оживява и разкрива нова дълбочина и характер. Както сме казвали и за други подобни шедьоври на Vista Alegre: Това не е просто ваза, а произведение на изкуството, което по щастлива случайност има и утилитарна функция.

Колекцията Única има награда за дизайн, златен носител е на European Product Design Award 2019 и победител в конкурса за немска дизайнерска награда за иновации.

Какво представлява плода ГРАВИОЛА?

Гравиола или Soursop е плод на широколистно, цъфтящо, вечнозелено дърво, наречено Annona muricata. Широко разпространена в тропическите райони на Карибите, Централна и Южна Америка, големият, красив, зелен и бодлив плод гравиола служи като хранителна добавка и чудесна билка, използвана за лечение на какво ли не.

Наричат гравиолата растението чудо. Екзотичният плод е мощен антиоксидант, понижава кръвното, успокоява болката и дори се бори с тумори. Познат от векове на местното население, сега гравиола добива все по-голяма известност като естествен лек при вируси, болки и дори като помощно лечение при някои видове рак.

Изкуството като дългосрочна инвестиция

Инвестирането в изкуство може да е чудесна идея, ако това е нещо, което наистина обичате.

Скъпите произведения на изкуството често се съхраняват в защитни кутии, в комплект с детектори, наблюдаващи нивата на влажност и температура с цел предпазване от увреждане на слънцето или други злополуки като разлята чаша кафе или забърсване на прах с влажна кърпа от старателна домашна помощница. За разлика от това, красива ваза като Única Gravola може да се ползва ежедневно, създавайки естетическа наслада за душата, без тези грижи. И въпреки това да се предаде на потомството като прелестна вещ с висока стойност, която може да нарасне още по-сериозно в бъдеще: все пак в Sotheby's и Christie's се търгува с точно такива произведения на изкуството.

  • Кристална ваза;
  • Производител с високо реноме;
  • Кристал Vista Alegre;
  • Дължина: 16,6 см;
  • Височина: 17.0 см.