Кристални вази

Селекция кристални вази и луксозни вази Lalique от магазин Gourmet House за букет лалета, рози или люляци и украса за дома
Модерна ваза от японски дизайнер, произведена от масивен немски кристал на разположение в магазина н...
210.00 лв.
Уникална ваза Lalique от масивен кристал за луксозен интериор Великолепна, малката луксозна ваза ...
2600.00 лв.
Подарете кристална ваза, перфектна за всеки интериор Малката кристална ваза LALIQUE GRAND DUC 18 ...
1380.00 лв.
Произведение на изкуството във вид на ваза за арт подарък Великолепен комплект луксозни вази за м...
1200.00 лв.
Garland класическа § модерна кристална ваза от Vista Alegre Когато говорим за луксозни вази,...
1940.00 лв.
Дизайнерска ваза от зелен кристал Limited edition Тази уникална зелена ваза от колекцията Тондо Д...
8600.00 лв.
Луксозна кристална ваза Lalique Plumes за марков подарък Луксозната ваза LALIQUE Plumes от бял ма...
2800.00 лв.
Кристална ваза Lalique с лястовици юбилейно издание Великолепна, луксозната ваза LALIQUE HIRONDEL...
4800.00 лв.
Кристална ваза Lalique за луксозен интериор и специален подарък Красивата луксозна ваза LALIQUE C...
6000.00 лв.
Луксозна ваза Boreal от оловен кристал Vista Alegre Красивата ваза Boreal е дело на престижната м...
1200.00 лв.
Дизайнерска кристална ВАЗА с екстравагантна форма и кокетно плисе Този вид ваза е особено подходя...
160.00 лв.
Голяма ваза от бляскав оловен кристал Boreal Великолепната ваза Boreal има силно отразяваща светл...
1200.00 лв.
Кристална ваза Liquid Mood уникат от стъкло за луксозен подарък Liquid Mood е изумителна дизайнер...
5900.00 лв.
Изящество § съвършенна форма в луксозна ваза Vista Alegre Jet Black е не просто ваза. Това е...
540.00 лв.
Луксозна ваза от масивен кристал на престижния бранд Vista Alegre Vista Alegre луксозна ваза от о...
1000.00 лв.
ВАЗА LALIQUE и АРОМАТНА СВЕЩ - луксозен подарък с непреходна стойност Представяме ви луксозна све...
2500.00 лв.
Голяма ваза със златни лястовици от луксозния бранд Лалик Изумителна, луксозна ваза, създадена за...
13800.00 лв.
Луксозна ваза от американския художник TERRY RODGERS & LALIQUE Бялата луксозна кристална ваза...
9000.00 лв.
LALIQUE MOSSI уникална кехлибарено жълта ВАЗА ЛАЛИК за луксозен подарък Mossi е прекрасна ваза! М...
6200.00 лв.
Луксозен подарък за специален повод - скулптура от Daum Crystal в лилаво Кристалната скулптура Ка...
13600.00 лв.
Уникална червена ваза за луксозен подарък Луксозната кристална ваза DAUM Safran е номерирано изда...
16600.00 лв.

Кристалните и стъклени вази могат да бъдат поразителни и се съчетават перфектно с интериора

За кои цветя кристалната или стъклена ваза е най-подходяща?

Това са гладиоли, рози и лалета. Макар, че зюмбюлите и люляка също могат да изглеждат прелестно в такава ваза. Един малък, но полезен трик за прозрачна стъклена ваза е, да сложите няколко отрязани листа от вътрешната страна, по стените на вазата, ако тя е прекалено гладка и стеблата не изглеждат добре. Или намотайте няколко стръка бръшлян, за да заобиколите (и прикриете) стъблата. Ако обаче вашата кристална ваза има релеф, тогава това няма да е необходимо.

ПОЛУЧАВАНЕТО НА БУКЕТ ЦВЕТЯ ОТ ЛЮБИМ ЧОВЕК Е ТОЛКОВА ПРЕКРАСНО УСЕЩАНЕ - НЕЗАВИСИМО КОЛКО ГОДИНИ СТЕ НАВЪРШИЛИ.

За съжаление, много хора не знаят как да се грижат правилно за букетите от цветя и е истински жалко, че те увяхват по-бързо, отколкото трябва. За да ви помогнем, ние от Gourmet House събрахме няколко прости съвета за грижа за вашите букети с цветя, които ще помогнат те да останат свежи и красиви толкова дълго, колкото е възможно. Първо, не забравяйте, че цветята са били отстранени от растението, което е било тяхна жизнена среда, така че най-важното е да ги потопите във вода възможно най-скоро. Отстранете веднага опаковката от пластмаса и целофан, независимо колко красива е, тъй като това ще доведе до изпотяване на листата и начало на процеса на увяхване. Ако режете цветя от собствената си градина, тогава направете го сутрин. Това е времето, когато запасите от вода в стъблото са най-високи, след по-хладната нощ.

ПОДГОТОВКА НА ЦВЕТЯТА ЗА ВАЗАТА

Подготовката на растенията преди да ги аранжирате във вазата е от решаващо значение за поддържането на здрави и щастливи отрязани цветя.

• Първо почистете дръжките, тъй като всякакви остатъчни замърсявания ще направят водата мръсна. Отстранете долните листа и всички видимо увехнали листа - това предотвратява загниването на листата във водата на вазата.
• Изрежете от края на стеблата поне на два сантиметра. При първоначалното отрязване на растението от стеблото му, клетките започват да запечатват разреза, което не позволява на водата да се качи нагоре по стъблото. Отрязването на края, преди да ги поставите във вазата премахва този проблем.
• Изрязването на стеблата под ъгъл 45 градуса също ще помогне да се поддържа стеблото възможно най-отворено.
• Някои казват, че рязането с ножица смазва върха на растението и вместо това да се използва остър нож. Но пък ножиците или градинските секачи са най-добри за дървесните стъбла, като при люляка, например.

ПОДГОТОВКА НА ВАЗАТА

Подготовката на вазата ви изисква също толкова грижи и внимание, колкото и подготовката на цветята от вашия букет.
• Винаги използвайте чиста ваза! Бактериите в мръсна ваза ще направят водата мътна и ще причинят гниене на цветята.
• Налейте във вазата малко топла чешмяна вода, а не студена, след което добавете храна за рязан цвят, която се продава в по-добрите магазини за цветя. Захарта работи също толкова добре, ако нямате специална храна. Търговската храна за цветя повишава киселинността на водата, за да предотврати растежа на бактерии, но можете да имитирате този ефект с няколко капки лимонов сок или бял винен оцет. Просто не прекалявайте.
• Много хора препоръчват да използвате лимонада както за захар, така и за киселинност (уверете се, че не използвате лимонада без захар или диетични версии). Стремете се да смесвате една част лимонада с две части вода.
• Има и много съвети за добавяне на белина, за да се поддържа водата чиста и да се предотврати изгниването на стъблата. Изглежда, че работи, но ако искате да направите това, добавете само малко количество (няколко капки), или ще направите повече вреда, отколкото полза.
• Любопитно, но Водка понякога се добавя и към ваза с цветя. Някои хора смятат, че предотвратява растежа на водорасли, но проучванията предполагат, че тя забавя производството на етилен, газ, който цветята отделят. Отново използвайте не повече от няколко капки, ако искате да опитате този метод.
• Дръжте цветята в хладна част на стаята далеч от пряка слънчева светлина. Топлината ще изсуши венчелистчетата и ще цветята ще завехнат.
• И накрая, ако използвате метална ваза за цветята си - не добавяйте белина или нещо подобно, тъй като това ще доведе до реакция с метала, който може да повреди вашите цветя.

AFTERCARE

рязане на стъбла от нарязани цветя
Да се грижите за вашите отрязани цветя е толкова лесно и трябва само да запомните няколко прости задачи, за да изглеждате страхотно.

• Дръжте цветята в хладна част на стаята далеч от пряка слънчева светлина. Топлината ще изсуши венчелистчетата и ще извяха цветя.

• Редовно сменяйте водата, за да не стане мръсна или зелена и почистете вазата с топла, сапунена вода и я напълнете с прясна вода. Някои пакети с растителна храна предполагат просто доливане на водата, но намирам, че е по-добре да я замените. Това е особено важно, ако водата започне да излиза сива или зелена. Някои сортове цветя се нуждаят от прясна вода всеки ден или всеки ден.

• Винаги добавяйте повече растителна храна, когато смените водата. Можете също да отрежете стъблата малко, за да ги държите отворени.

• Отстранете всички цветя, които изсъхват, вместо да ги оставяте във вазата. Те отделят зреещия газов етилен, което може да причини преждевременно изсъхване на други цветя.

• Цветя с кухи стъбла като лалета понякога преливат. Те се огъват, защото въздушен мехур попада в стъблото. Освободете го, като натиснете щифт през стъблото в горната част и те трябва да се изправят отново.

• Можете също така да мъчите редовно отрязаните си цветя, за да изглеждате допълнително свежи. Просто сложете вода в бутилка със спрей и дайте венчелистчета и оставете веднъж свърши.

• За наистина дълготраен цъфтеж, опитайте карамфили, алстромерии и хризантеми.

Най-важното е, че не забравяйте да се насладите на нарязаните си цветя! Тяхната мимолетна, но приказна красота е нещо, което трябва да бъде оценено и ще направи къщата ви да изглежда и ухае невероятно.

Красиви вази за декорация на дома и за подарък

Разглрдайте кристални вази от нашата голяма колекция, създадена с любов и лично отношение. Вижте ваза с изчистен дизайн, чисто съвършенство, където никакъв дефект не може да бъде прикрит. Класически вази, като Калипсо и Petals с чудесна визия и достъпни цени, както и луксозни вази от масивен кристал, като тези на Lalique и Vista Alegre. Насладете се на лично отношение и получете безплатна стилна опаковка за подарък.