Raynaud Луксозен сервиз за хранене 6 души Pluies Vert от Thomas Keller

Производител: Raynaud
Модел: 27FR; 21FR; 27CR; 0/028; 057
Наличност: Изчерпан
3500.00 лв.
Количество
+ -
 

Raynaud Pluies Vert Луксозен сервиз за хранене 6 души от Thomas Keller

RAYNAUD § Thomas Keller: златен дъжд върху френски порцелан Лимож

Супер елегантен и луксозен сервиз за хранене от фин френски лиможки порцелан със златен дъжд от 22 карата злато. Широк борд и супер фин порцелан отличава този зелен сервиз за хранене от другите модели в колекцията на Gourmet House. Своеобразен дизайнер на чиниите в модела Pluies Vert е звездният готвач Томас Келер.

Няколко думи са самият сервиз

Широкият борд придава на всяко ястие празнично звучене. Подборът на компоненти не е случаен и този сервиз съдържа всичко необходимо: 3 размера чинии, плато за сервиране на предястия и десерти и съд за задушено с капак. Този съд заслужава няколко допълнителни думи: така интелигентно е конструиран, че изпълнява няколко функции едновременно. Когато е с капак, в него сервирате топлата гарнитура и месо. Когато менюто е различно, в него поднасяте салатата, без капак, разбира се. Понякога може да изпълни и ролята на супник. Ще поддържа температурата на всяка паста, която сервирате на масата. През деня може да бъде и фруктиера.

Дизайнерът е решил съдът за задушено и платото за сервиране да са от бял порцелан със златен дъжд, без ментово зеленият кант на чиниите, за повече контраст. Веднага става ясно, че са от същото "семейство".

Брандът Raynaud: престиж и вълнуваща естетика

Животът е най-хубавото изкуство, което всеки ден преоткриваме със страст, казва основателят на бранда Raynaud.

Стилът на Raynaud е магичен. Клиенти и почитатели на бранда са плеяда знаменитости, сред които Президента Харисън, Президента Митеран, Лейди Даяна, Дъстин Хофман. Raynaud смятат, че си заслужава да създават само вълнуващ порцелан, който да превръща красиво подредената маса в празник за всички сетива. И стриктно се придържат към това.

Тази семейна история за таланта започва с военния RAYNAUD през 1911 г. и е увековечена от неговия син Андре, а после и от неговия внук Бертран. Тези три поколения предприемачи споделят неутолимо любопитство към талантите на съответните им епохи, което води до художествено сътрудничество с водещи имена: Жан Кокто, Роджър Талон, Салвадор Дали и по-късно флористът Кристиан Торту, интериорният дизайнер Алберто Пинто и художника Иполит Ромен.

Страстта на Бертран Рейно към готвенето пък го приближава до света на гастрономията и го вдъхновява да създаде партньорства с големи готвачи със звезди Мишлен, като Томас Келер. Така се ражда модела PLUIES VERT: нежно ментово зелен фон, върху който се изсипва златен дъжд. Формата е дело на Thomas Keller - един от най-известните и титуловани Топ готвачи в света, според критици и гида Michelin.

Колко звезди Michelin има Thomas Keller?

Седем звезди Мишлен! Той е единственият американски готвач, получил едновременно оценки на Michelin с три звезди за два различни ресторанта. В момента той притежава общо седем звезди на Мишлен - три за Per Se, три за The French Laundry и една за Bouchon. Томас Келер е американски готвач, ресторантьор и писател на готварски книги. Той и неговият забележителен ресторант в Napa Valley, The French Laundry (френската пералня), са спечелили множество награди от фондацията James Beard, по-специално най-добрият готвач в Калифорния през 1996 г. и Best Chef in America през 1997.

  • • Материал: Луксозен френски порцелан Лимож;
  • • Ръчно рисуван порцелан с 22 карата злато;
  • • Мийте на ръка или с внимание в миялна машина;
  • • Made in France.

Сервизът Pluies Vert съдържа:

• Чиния основно 27 см - 6 бр;
• Чиния предястие/десерт 21 см - 6 бр;
• Чиния дълбока 24 см - 6 бр;
• Плато - 1 бр;
• Съд за задушено - 1 бр;
• Подходящи за миална машина;

• Made in France