Декантер Riedel Mamba кристал
Проектиран от Maximilian Riedel, декантера Mambа красиво завихря виното, а нетрадиционните извивки във формата му го направят зашеметяващ фокус на всяка вечеря.
Голямата плоска основа на съда позволява виното да се аерира идеално, докато закривеният и леко заострен край на гърловината осигурява плавна струя при изливане и пречи на подливането. Това произведение на изкуството е майсторска ръчна изработка от най-чист кристал. Декантер MAMBA е символ на силата и енергията на известната черна мамба, най-бързата змия в света, вдъхновила този дизайн.
Съд за вино или декантер със сложна форма като този, изисква експертен съвет когато става дума за почистването му. Обикновено то е само с вода отвътре, понеже виното не е мазно и няма нужда да ползвате препарати. След дълга употреба обаче, понякога се получава червеникав налеп по вътрешните стени на гарафата за вино, до които достъпа е труден. Тогава?
Как да мием декантер?
Изсипете лимонов сок и едра морска сол в декантера, като не щадите солта. За начало, завъртете гарафата няколко пъти, за да може солено-киселата смес да облее навсякъде, където има нужда. Солта ще играе ролята на естествен абразив. После оставете за няколко часа или цялата нощ, а на сутринта изплаквате и - Готово!
Използвайте и едро нарязаните кори от същия лимон, ако вашия декантер е с по-широко гърло. В случая с модела Мамба, използвайте само сока на лимона в комбинация със солта.
В секцията Полезни съвети в нашия сайт ще прочетете и други изпитани рецепти.
Ние сме известни с елегантните си подаръчни опаковки и експертните си съвети относно избора надекантери и чаши за вино.
Gourmet House e oфициален представител на Ридел от 1999г.
- • Материал: кристал;
- • Височина: 325 мм;
- • Диаметър: 320 мм;
- • Вместимост: 1500 мл;
- • В красива, ефектна кутия;
- • Riedel Decanter Mamba.