Френски ГОТВАРСКИ НОЖОВЕ за перфектни резултати
Claude Dozorme FLAT CUT комплект готварски ножове модерен дизайн
Ножовете Claude Dozorme притежават престиж и невероятно качество. Изработват се ръчно във Франция, в известният с майсторски ножове град Thiers. Дизайнерските ножове от серията FLAT CUT са многофункционални, ергономичени и съвременни. Ако не сте заклети традиционалисти, ще открийте нож с изненадващо удобство, а като бонус ще получите естетика, която си заслужава! Това не се е получило случайно. Дължи се на голямо име в дизайна: Томас Бастид.
Влиянието на Thomas Bastide:
Thomas Bastide, е известен продуктов дизайнер и е работил с такива велики имена и големи луксозни марки като Hermés, Hennessy, Ercuis, Puiforcat, Odiot и Christofle, Baccarat, Lampe Berger ...Ще трябва да има причина тези известни брандове да канят един и същи дизайнер за своите нови и значими проекти.
За La Grande Coutellerie Claude Dozorme Бастид проектира гама от класни кухненски ножове за колекцията Flatcut.
Дизайнерските ножове FLAT CUT на Томас Бастид са с ефектна и супер удобна дръжка от бакелит, който е безпроблемен за миене в миялна машина. Острието е изработено от стомана X50CRMOV15, което го прави супер качествен нож. Дръжките са едностранни, асиметрични и с лек наклон, което не се вижда всеки ден. Всъщност, когато ножът е върху равна повърхност, например в чекмеджето, острието не докосва повърхността, защото дръжката е леко наклонена. Така острието претърпява по-малък шок. Дръжката е по-дебела отстрани, което прави ножа много приятен в ръката.
Фиксирани са с красиви нитове, които освен функция допринасят и за естетиката на изделието.
Острието е много остро и лесно се заточва повторно. То е лазерно маркирано с подписа на дизайнера.
Тези готварски ножове са незаменими за чекмедже в кухнята! Ако обаче искате да купите БЛОК за кухненски ножове, дизайнерски, дървен, където да подредите всичко, ние предлагаме и такъв.
Колекцията Flatcut, като всички ножове Claude Dozorme са произведени във Франция с гордост, в майсторската работилницата в град Thiers.
Това е комплект ножове, идеален за тези, които държат на високото качество и са направили дизайнернерско жилище в което именно такива ножове ще са в пълна хармония. За традиционалистите Gourmet House предлага немските ножове Zwilling.
Технически характеристики:
Острието е съставено от висок клас стомана X50CrMoV15 и прецизно заточено, следователно повторното заточване е много лесно и рязането е чисто и перфектно. Висококачествената стомана е съставена от:
- • 0,50 % въглерод за чист разрез;
- • 0,15% хром, за да се избегне окисляемост;
- • 1% молибден и ванадий за гъвкавост и повторно заточване.
Предимства на кухненските ножове Flat Cut от Thomas Bastide:
- • 100% произведени във Франция;
- • Модел, подписан от известен дизайнер;
- • Бакелитова дръжка, наклонена само от едната страна на острието;
- • Изключително удобно и ергономично хващане;
- • Острие от стомана X50CrMoV15: прецизно рязане и лесно повторно заточване;
- • Остри като бръснач;
- • Лазерно маркирани с името на дизайнера;
- • Dishwasher safe (maximum 55°C).
Нашият сет от 5 ножа се състои от:
Chief knife Flat Cut 23 см
Универсален нож за готвене с по-широко острие, с което да режете с лекота вашите зеленчуци или да смачкате скилидка чесън. С нож като този можете лесно да кълцате месо или свежи подправки, като магданоз и босилек. Дръжката е изключителна: асиметрична и комфортна.
Carving knife Flat Cut 20 см
Това е тесен нож с остър връх, който се използва, за да отрежете тънко парче месо, включително шунка, птиче месо, печено или други големи варени меса. Карвинг ножа е много по-тънък от готварския нож, известен като Chef's knife, което дава възможност да се отрежат тънки, по-точни филийки, да се обезкости около гръбнака или да се шпикова месо.
Bread knife Flat Cut 18 см Нож за хляб с назъбено острие тип "вълна".
Small carving knife Flat Cut 15 см
Малък карвинг нож, високо ценен от жените в кухнята.
Small paring knife Flat Cut 9,5 см
Удобен малък нож, подходящ за белене, почистване и оформяне на всеки плод или зеленчук.
Нашия съвет:
Измивайте ножовете и подсушете веднага. НИКОГА не оставяйте ножовете си накиснати във вода.
Когато ползвате миялна машина, не я пускайте точно преди да си легнете вечерта. След цикъла отворете вратичката, дори да не извадите приборите отвътре. Така влагата ще излезе и няма да атакува повърхността на хубавите ви ножове и прибори цяла нощ. Помнете, неръждаемата стомана не остава без увреждания при всякакво третиране.
Уважавайте приборите и посудата си и те винаги ще са в отлично състояние.
Gourmet House избира високо качествени изделия за колекцията си и с радост дава експертни съвети за поддръжката им.