Комплект кухненски ножове на стойка с черни дръжки
Комплект професионални кухненски ножове на стойка Sabatier
ОТКРИЙТЕ КУХНЕНСКИТЕ НОЖОВЕ ОТ УНИКАЛНАТА ГАМА SABATIER
Чудесния комплект професионални кухненски ножове на стойка Sabatier е нещо специално. Компанията Therias, базирана в Тиер (сърцето на френската столица на приборите за хранене), произвежда ножове от 1819 г. Част от Degrenne Paris, тя е престижен бранд с над 200 годишна история. Стойката е от красиво обработен бамбук, известен със здравината си. Специалният мрежест разпределител на дървената стойка позволява да подреждате ножовете бързо и лесно, без да търсите точното място за всеки нож: пъхате където решите и ножа остава там. Стойката е без дъно, което осигурява чудесна хигиена.
ОТЛИЧИТЕЛНИ КАЧЕСТВА НА КАЧЕСТВЕНИТЕ КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ SABATIER
Всички ножове в комплекта Sabatier са изцяло ковани и са от високо въглеродна неръждаема стомана. Три цилиндрични алуминиеви нита стабилно държат двете части на дръжката, осигурявайки супер дълъг живот. Произведен във Франция от бранд с висока репутация, комплектът ножове представен тук, има черни POM дръжки. POM или полиацеталът е широко използван технически пластмасов материал, който е твърд, здрав и издръжлив. Той е едновременно хигиеничен и лесен за поддържане и може да се мие в съдомиялна машина. Тъй като не абсорбира вода и е силно устойчив на химикали, POM се използва за дръжките на професионалните кухненски ножове Sabatier.
Ножовете са изработени във Франция в градчето Тиер, френската столица на ножовете и приборите за хранене. Там, както и в съседното градче Лагьол е родното място на ножовете Laguiole.
КАКВО СЪДЪРЖА КОМПЛЕКТА 5 ПРОФЕСИОНАЛНИ КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ SABATIER?
- • Нож за Белене 10 см, наречен още paring knife;
- • Нож за хляб 20 см;
- • Готварски нож 20 см, наречен още Chef's knife;
- • Японски Сантоко нож 18 см;
- • Многофункционален готварски нож 15 см;
- • Поставка за ножове от бамбук.
КАКВО Е PARING KNIFE или т.нар. нож за белене?
Ножовете паринг (наричани още ножове за белене) са незаменим инструмент и в резултат на това са опора на професионалната кухня. Много готвачи ги използват, за да белят или нарязват плодове и зеленчуци на малки парченца или да извършват друга подобна прецизна работа. Паринг ножовете са малки ножове с къси остриета.
КАКВО Е НОЖ SANTOKU?
Значението на думата „Santoku“ ясно обяснява за какво е най-добре да се използва: „трите добродетели“ или „трите употреби“ са кълцане, нарязване на кубчета и на слайсове. Той се справя с всички тези задачи по образцов начин, но не е подходящ за кълцане на големи кости, нарязването на хляб и прецизните задачи (като белене, например). Ножовете Santoku са особено умели в създаването на много тънки резени, което подобрява цялостната естетика на ястията.
- • Възникнал в Япония;
- • Широко острие без връх;
- • По-тънкото острие от Chef's Knife, което позволява по-фино нарязване;
- • Може да бъде с едностранно или двойно скосяване - скосът се отнася до повърхност, която е била шлайфана, за да образува ръба на ножа;
- • Перфектно балансиран;
- • По-лек от Chef's Knife.
- • Може да има грантонов ръб (малки дупки / миди на острието, които предотвратяват залепването на храна по него.
Ножът Santoku се използва най-добре за:
- • Рязане на месо;
- • Нарязване на сирене;
- • Нарязване на слайсове или кълцане на кубчета на месо, плодове, зеленчуци и ядки, билки;
- • Загребване на храна от дъска за рязане поради широкото острие;
- • Създаване на фини резени, особено полезни за зеленчуци и морски дарове.
КАКВО Е CHEF'S KNIFE?
- • Произхожда от Германия и Франция;
- • Широко острие, което се извива нагоре, за да образува връх (гръбнакът е по-дебел, за да добави тегло);
- • Предлага се и в назъбени разновидности; Обикновено се среща само с двоен скос;
- • По-тежък от японския нож Santoku.
SANTOKU И CHEF'S KNIFE – ОСНОВНИТЕ РАЗЛИКИ
Преди да обясним разликите, нека започнем с приликите. И двата са ножове с общо предназначение, използвани за различни задачи за рязане, като кълцане, рязане на слайсове и нарязване на кубчета. Поради тази причина те са едни от най-често използваните ножове както в професионалните, така и в домашните кухни.
И двата се правят от материали като керамика или метал. Повечето професионални готвачи предпочитат тези, изработени от стомана, заради тяхната издръжливост и висока устойчивост на корозия. Една важна разлика тук е, че японските остриета - като Santoku - често са направени от по-тънка, но по-твърда стомана, за да позволи на готвачите да изпълняват прецизни задачи.
Разликата между нож SANTOKU И CHEF'S KNIFE се отнася преди всичко до техния произход и форма на острието (последната е отговорна за вида разрез, който човек може да постигне).
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Професионалните готвачи, както и любителите кулинари навярно биха се съгласили, че качественият нож е основен инструмент във всяка кухня. Когато изберете правилния нож, веднага ще забележите как той подобрява ефективността ви в кухнята. Просто ви кара са се чувствате добре. Франция, благодарение на своята кухня и гастрономия, винаги е имала голяма индустрия за прибори за хранене, способна да предложи отлични кухненски ножове. Въпреки старото суеверие, че нож не се подарява, вероятно и на вас би ви било приятно някой да ви подари такъв луксозен комплект, като професионалните кухненски ножове на стойка Sabatier. Придружете подаръка с монета и без притеснения изберете един от най-желаните подаръци за сватба или нов дом - качествени кухненски ножове със стойка, произведени във Франция от бранд с над 200 годишна история.
Комплект професионални кухненски ножове на стойка Sabatier съдържа:
- • Поставка от бамбук с размери 21.5 х 13.5 х 10 см;
- • Нож за Белене с острие 10 см;
- • Многофункционален готварски нож с острие15 см;
- • Нож за хляб с острие 20 см; Готварски нож с острие 20 см;
- • Сантоко нож с острие18 см;
- • Изработени във Франция.
• Комплект ножове - 5 броя;
• Удобна дървена поставка;
• Ножовете са изработени от стомана;
• Устойчиви на корозия;
• Made in England