КАРВИНГ комплект за транжиране на месо с нож и вилица
Комплект прибори за месо от стомана Солинген - уникален подарък за готвач
С този дизайнерски КАРВИНГ комплект за транжиране на месо с нож и вилица можете да направете изключителен гурме подарък на готвач: любител или професионалист. С него той (или тя) ще може стилно да разреже всякакви печени и цели меса, птици и риби пред семейството и гостите на трапезата.
Този комплект за транжиране се използва в много гурме ресторанти по света. Той е безценен за всеки запален готвач и е от съществено значение за нарязване на голямо парче месо или птица с лекота и стил, впечатлявайки всички присъстващи.
Изработен от качествена стомана Солинген, комплекта за транжиране се състои от карвинг нож и голяма вилица за месо. Вилицата е с два рога, дълги и тънки, но здрави и остри. Така голямото парче печено, пуйка или друга птица могат да се фиксират чрез набучване с вилицата, като се запазват ценните сокове от изтичане и месото не се разрушава. Едва след като месото се фиксира, разрязването с острия карвинг нож може да се осъществи плавно и сигурно, без риск от нежелано обръщане и компрометиране на готвача и вечерята.
Освен великолепното качество на стоманата и изработката, комплекта TAGLIO на Carl Mertens може да се похвали и с награда за дизайн. Носител на престижното отличие RED DOT, комплекта е дизайнерски подарък, с който всеки може да се гордее. Ако погледнете и другите изделия на Carl Mertens несъмнено ще забележите, че всичко, което този бранд изработва се отличава със своя уникален дизайн и естествено попада в категорията "дизайнерски подарък".
Не на последно място комплекта за транжиране на месо TAGLIO на Carl Mertens е изработен в техниката "куха дръжка".
Тази техника се използва само при някои премиум продукти от стомана, заради много трудната си изработка.
При техниката "куха дръжка" имаме обемна дръжка, която е майсторски изработена от 2 части, като мида, но спойката между тях е невидима за окото. Малцина се захващат с толкова капризна и времеемка задача. Но не и Карл Мертенс.
Избора на куха дръжка за техния карвинг нож и вилица е в името на перфекционизма и удобството на този комплект: така дръжките са обемни, но инструментите остават относително леки в ръката, за да имате цялата възможна свобода на действие. Формата на дръжките е много впечатляваща! Тя е с няколко извивки, всяка от които изисква нови усилия и майсторство. Именно затова подобни ковашки шедьоври се срещат рядко и когатоо попаднем на тях, трябва да им отдадем заслуженото!
Излишно е да казваме, че ножът за месо има добре заточено острие, изковано от висококачествена неръждаема стомана от Солинген, а дръжката е максимално ергономична, като осигурява изключителна хигиена и лесна поддръжка.
И двата впечатляващи инструмента сa с красив силует, олекотена куха дръжка, удобна в ръката, като издържат на топлина и ежедневна усилена работа.
Стилната подаръчна кутия, в която се предлага комплекта за карвинг, има специални легла за двата прибора и съвършенно допълва този прекрасен комплект.
- • КАРВИНГ комплект за транжиране на месо с нож и вилица;
- • Изработено от неръждаема стомана Солинген;
- • С награда за дизайн от престижен международен форум;
- • Куха дръжка;
- • Майсторска изработка;
- • Размери на ножа: 33 см;
- • Размери на вилицата: 29 см;
- • Подаръчна кутия с черно кадифено дъно и прозрачен ПВЦ капак;
- • Приборите са съвместими с миялна машина, с течен гел и БЕЗ абразивни таблетки;
- • Подходящ гурме подарък за готвач: любител или професионалист;
- • Изработени в Германия от Carl Mertens.