ANTECH M BRUT NATURE ФРЕНСКО ПЕНЛИВО ВИНО

Производител: TGH Gourmet House
Модел: ANTECH M BRUT NATURE
Наличност: В наличност
55.00 лв.
Количество
+ -
 

Френско пенливо вино с нежни балончета и аромат на ябълки и помело

ANTECH M BRUT NATURE е прекрасно френско пенливо вино от рядък сорт: Mauzac. Култивиран през 16 век в Лиму, Франция, сорта Музак разкрива най-добрите си качества в това вино на производителя Antech.
С елегантни, фини мехурчета, Antech M Brut Nature е без добавена захар в дозировката, което го прави Brut (сухо).
Изключително попадение, този бланкет е страхотна алтернатива на хубаво френско шампанско на добра цена. Много бистро и чисто, пенливото вино М БРУТ НАТЮР има великолепни нотки на зряла зелена ябълка и пролетни цветя.
Виното е високо оценено от световно известния винен критик Джансин Робинсън (Jancis Robinson), която казва за M BRUT NATURE ANTECH: "Ябълков цвят и мента. Сухo, но нежнo благодарение на малките меки мехурчета. По-скоро гъделичка, отколкото да предизвиква изтръпване на езика. Зелени ябълки, сърцевина и кора от помело, листа от цикория и малко нотки на нектарина."
По френски елегантно, Brut Nature разкрива по най-вкусния начин финеса и чистотата на древния сорт Mauzac.
Кювето се прави по традиционен метод, същия като при френското шампанско, от грозде, добито от най-добрите парцели.
Може да отлежава до 5 години. Сервирайте добре охладено. Изпитайте огромно удоволствие!

Ако сте традиционалист, опитайте този бланкет в новите Riedel чаши за шампанско. Ако сте експериментатор, опитайте го в чаши Ридел за отлежало Шардоне или Монраше - според нас това е най-добрият избор!

С каква храна да комбинираме шампанско и пенливо вино?

Свежо и сухо пенливо вино, М Brut Nature е идеално да бъде сервирано като аперитив с плодове - грозде, смокини или нар. Ядки, особено бадеми са също добра комбинация, ако ще сервирате това френско пенливо вино като аперитив. Хубав картофен чипс от истински картофи е също добра комбинация.
Ако търсите сомелиерски предложения за ANTECH M BRUT NATURE с храна, ние ви препоръчваме нежно приготвена риба и морски дарове, особено омар. Рибата може да е поширана, на пара или в лек сметанов сос, но не пържена или печена на скара.
Шампанско или френско пенливо вино, като този бланкет M Brut Nature, можете да съчетаете също и с ястие с гъби. Всяка паста или ризото, особено със сметана или гъбен сос, а не с домати, се съчетава успешно с това чудесно френско пенливо вино.

Шампанско или пенливо вино?

В Лиму, Франция, пенливи вина се произвеждат от 1544 г., векове преди Dom Perignon да открие традиционния метод, използван за приготвяне на шампанско в края на 18 век. Семейство Antech създават пенливи вина от повече от шест поколения, а днес имението се управлява от Francoise Antech, която е призната за една от най-добрите жени винопроизводители във Франция. Нейния син Baptiste е силно отдаден на семейния бизнес и с ентусиазъм се включва във всяко начинание. След Франсоаз, именно той ще застане начело на избата Антех, за което очевидно се готви с желание.

Вкусното пенливо вино "бланкет" ANTECH M BRUT NATURE има висока оценка от известния винен критик Джансис Робинсън и се внася от Gourmet House директно от избата в Лиму, Франция. Приятелските ни отношения със семейство Антех ни помогнаха да предложим на българския винолюбител това великолепно вино с нежни мехурчета, на което се радват и в други страни от 3 континента.

  • • Френско пенливо вино БЛАНКЕТ от Лиму Франция ANTECH M BRUT NATURE;
  • • Сорт: 100% Музак;
  • • Свежо и сухо с нежни балончета;
  • • 12,0% алкохол;
  • • 750 мл;
  • • Сервирайте добре охладено;
  • • Изпитайте огромно удоволствие!
  • • Произведено в Лиму, Франция.