Пълен комплект карти ТАРО голяма и малка аркана от Ясен Панов

Производител: Ясен Панов
Модел: Yass-100
Наличност: В наличност
120.00 лв.
Количество
+ -
 

КАРТИ ТАРО пълен комплект 78 + 2 от Ясен Панов

Изумителна колода КАРТИ ТАРО каквато не сте виждали

Картите Таро в този пълен комплект 78 + 2 са изключителни! Рисувани са в продължение на 8 години от известния художник Ясен Панов. Всяка карта е щателно консултирана от известен Тароист, който твърди, че „четенето на карти Таро с тази колода раздвижва подсъзнателните пластове на „Четеца“ като никоя друга.“

Рисунките са невероятни! С много детайли, те дават дълбок импулс на Четеца да усети и прочете съдбата ни. Истинско произведение на изкуството, картите са с размер 15 х 10 см, за да се видят максимално много детайли от изображенията. Отпечатани на най-качествен картон за карти за игра, те са фино ламинирани и дълготрайни.

Какво са картите ТАРО?

Major Arcana ("Големите мистерии") съдържа 22 карти с картини - символи, които в представите на много хора са цялото тесте карти Таро: Отшелникът, Смъртта, Глупакът, Ангелът и други. Малката аркана („Малките мистерии“) съдържа останалите 56 карти от колодата. Картите в Малката Аркана са разделени в четири бои. Обикновено те са жезли, чаши, мечове и пентакли, но една или повече бои могат да имат алтернативно име. (Колове, вълшебни пръчки, сърца, монети, скъпоценни камъни и т.н.)

Малката аркана донякъде прилича на тесте с 52 карти, като обикновени игрални карти, но има четири допълнителни. Така че, тестето трябва да съдържа 78 карти. Някои колоди карти Таро обаче, имат 80 карти. Причината е следната: Таро картите се отпечатват на един лист картон, обикновено осем карти широк и десет карти висок, което прави общо 80. Така, две допълнителни карти се отпечатват с всяко тесте. Тароистът – консултант на този голям проект нарича тези две карти „ЧЕК ОТ БОГА“. В колодата от Ясен Панов има и два такива „чека“.

Какво казва самият автор на колодата карти за двата "Чек от Бога"?

В най-разпространените карти ТАРО "Райдер - Уайт" има 2 бели карти с малко текст на тях. Тароистът, или "Четецът", с когото работех, нарича тези допълнителни карти "чек от бога". Ролята на тези "чекове" (най-елементарно казано) е да засилят позитивните прогнози. В моето тесте, аз се позовах на изключителната положителна роля на тези карти и им сложих допълнителна символика. Кръгът с точка в центъра е символ на божественото начало или дирекен символ на Бога. Колкото до триъгълника, зависи как се падне картата. С върха надолу е символа за женското начало, а с върха нагоре - на мъжкото. Така всеки "четец" на ТАРО има още две букви в азбуката за четене на тези карти.

От къде да си купя карти таро?

Картите ТАРО които ще намерите в Gourmet House са невероятно красиви. Мощен тласък в интуицията на Четеца, те са един изключителен инструмент за гадаене. Пълната колода е поставена в стилна кръгла кутия с красив етикет.

Още любопитни факти

Ясен Панов е даровит художник с множество изяви в България и чужбина. Завършил е Художествената Академия и е преподавал там. Преди да бъде сведена до 10 х 15 см, всяка карта от колодата TAРO първоначално е нарисувана в размер 50 х 70 см. Именно с такъв размер Автора е отпечатал Картините – символи на всяка карта върху плътна ръчна хартия. Всяка картина е подписана и се предлага за 500 лв. Ако закупуването на такава картина в Оригиналния размер от 50 х 70 см. ви интересува, свържете се с нас на 0886 14 96 93 или 0888 10 65 65 за да организираме получаването й.

Подарете на себе си или човек, който се интересува от Карти ТАРО и неявния ред. Допълнете с джобен сгъваем нож Езотерика.

  • • Уникална кутия с карти ТАРО;
  • • Художник: Ясен Панов;
  • • Размер на кутията: 17,5 см х 17 см;
  • • Размер на картите: 15 см х 10 см;
  • • Тестето съдържа 78 броя карти + 2 допълнителни.