Бонбон от МУРАНО стъкло за украса и преспапие

Производител: TGH Gourmet House
Модел: Paperweight 003
Наличност: В наличност
180.00 лв.
*
Количество
+ -
 

ПРЕСПАПИЕ бонбон от МУРАНО стъкло за украса и подарък за офиса

Преспапие от стъкло МУРАНО във вид на бонбон

Изберете красиво преспапие бонбон от МУРАНО стъкло за украса и подарък за офиса. Всяко преспапие е ръчна изработка на италиански майстор от Мурано и е различно от другите.
Великолепните цветове на стъклото от Мурано и подчертано ръчната изработка превръщат всяко преспапие в отлична украса на един добре обзаведен дом или офис, подчертавайки стилния интериорен дизайн.
Добавете нещо артистично и интересно към красива библиотека или бюро и зарадвайте някого с уникален подарък за офис, какъвто е италианското стъклено преспапие.

Какво е ПРЕСПАПИЕ?

Преспапието е малък и относително тежък предмет, който, поставен върху хартия или купчина листа, ги предпазва да бъдат разпилени от бриз. Преспапието служи и за застопоряване на лист хартия под натиска на четката за рисуване, както при китайската калиграфия.
Макар че всеки тежък предмет, като камък, може да служи като преспапие, декоративните преспапиета от стъкло, като нашият голям стъклен бонбон от Мурано е и уникален колекционерски предмет за украса.
Декоративните преспапиета обикновено са в ограничени бройки, а всеки стъклен бонбон от показаните тук е само един.
В Европа и света има много колекционери: както на произведения на изящното изкуство от стъкло Мурано, така и на преспапиета. За всички тях, преспапие от стъкло Мурано е безспорен обект на желанието.
Произведени за първи път през около 1845 г. във Франция, декоративните преспапиета са високо ценени, а някои от тях са дори изложени в различни музеи по света. Известни преспапие колекционери са били Едит Пиаф, Оскар Уайлд и Труман Капоти. Императрица Евгения (съпруга на Наполеон III), императрица Карлота (съпруга на Максимилиан I от Мексико ) и Фарук, крал на Египет също са били запалени колекционери на преспапиета.
Най-високата цена за преспапие от 258 500 долара е платена през 1990 г. за антично френско произведение.
Макар и красиви, нашите големи стъклени бонбони - преспапие са с далеч по-скромна цена.

На кого да подарим ПРЕСПАПИЕ от МУРАНО стъкло?

На първо място, стъклено преспапие, излязло от ръцете на маестро от лагуната на Венеция, Италия си заслужава да подарим на себе си.
Красиво и оригинално, цветното преспапие от Мурано не само символизира дългата 1000-годишна венецианска традиция и майсторство за духане на стъкло: то е украса, която ще допадне на мнозина. Когато търсим подарък за офис, едно ръчно изработено италианско преспапие от стъкло Мурано е отлична идея, съчетаваща в себе си красота § функция.
Оригинален подарък за шефа и подходящ арт подарък за бизнес дама, преспапието от ръчно стъкло Мурано радва очите на своя собственик и напомня за вас.

  • ПРЕСПАПИЕ бонбон от МУРАНО стъкло за украса и подарък за офиса;
  • Цената е за едно преспапие - при поръчка изберете вашето от опционалното меню;
  • Изцяло ръчна изработка;
  • Голямото преспапие тежи 412 грама, дълго е около 16 см и е широко макс. 8 см;
  • Двете по-малки преспапиета тежат 185 и 188 грама, дължина около 13 и макс. ширина около 6 см;
  • Изработени в Италия.