Комплект за риба нож за обезкостяване и вилица от сребро 925
КРАСИВ КОМПЛЕКТ ЗА РИБА от нож за обезкостяване и вилица от чисто сребро
Тези сребърни прибори за сервиране на риба са комплект от нож и вилица с необичайна форма и безспорна елегантност. От пръв поглед се вижда, че и ножа и вилицата за риба са съвсем различни от другите прибори за сервиране. Защо са направени така? Дали формата им има специално предназначение или е избрана просто за красота?
ОБЕЗКОСТЯВАНЕ НА РИБА ЕЛЕГАНТНО И ЛЕСНО
Знаем, че риби като лаврак, ципура и пъстърва често се сервират цели. След като рибата е приготвена, махнете главата, като я отстранете зад хрилете с рибния нож за обезкостяване. Той прилича на шпатула, но е остър от едната страна. Формата му е специално създадена, за да може да прокарате лесно ножа така, че да отделите филетата от костта, както и благодарение на по-голямата повърхност на ножа, да го ползвате за шпатула и да отворите рибата без да я раздробите. Ето няколко практически съвета:
За да филетирате и обезкостите елегантно вече изпечената риба, придържайте я с приличащата на шпатула голяма вилица и разрежете по цялата дължина, от главата до опашката, със специалния нож. След това отново с негова помощ отворете рибата като пеперуда и поставете филето върху чинията. Плоската част на рибения нож е идеална за повдигане на месото от костта, както и от чинията, в случай че разполагате с филета. За да извадите рибния скелет от тялото, поставете върха на ножа под гръбнака, после повдигнете с вилицата и го оставете отстрани в чинията.
Освен големите прибори за сервиране на риба, Gourmet House предлага и персонални прибори за риба с нормална големина - вилица и нож.
Комплектът сребърни прибори за сервиране на риба се предлага по поръчка и изисква предварителна заявка.
- • Два прибора с общ грамаж: 240 гр;
- • Sterling silver проба 925;
- • Дължина на ножа: 27 см;
- • Дължина на вилицата: 24 см.