Комплект за риба нож за обезкостяване и вилица от сребро 925

Производител: TGH Gourmet House
Модел: 6063-BL/6065-BL
Наличност: Предварителна заявка
1584.00 лв.
Количество
+ -
 

КРАСИВ КОМПЛЕКТ ЗА РИБА от нож за обезкостяване и вилица от чисто сребро

Тези сребърни прибори за сервиране на риба са комплект от нож и вилица с необичайна форма и безспорна елегантност. От пръв поглед се вижда, че и ножа и вилицата за риба са съвсем различни от другите прибори за сервиране. Защо са направени така? Дали формата им има специално предназначение или е избрана просто за красота?

ОБЕЗКОСТЯВАНЕ НА РИБА ЕЛЕГАНТНО И ЛЕСНО

Знаем, че риби като лаврак, ципура и пъстърва често се сервират цели. След като рибата е приготвена, махнете главата, като я отстранете зад хрилете с рибния нож за обезкостяване. Той прилича на шпатула, но е остър от едната страна. Формата му е специално създадена, за да може да прокарате лесно ножа така, че да отделите филетата от костта, както и благодарение на по-голямата повърхност на ножа, да го ползвате за шпатула и да отворите рибата без да я раздробите. Ето няколко практически съвета:

За да филетирате и обезкостите елегантно вече изпечената риба, придържайте я с приличащата на шпатула голяма вилица и разрежете по цялата дължина, от главата до опашката, със специалния нож. След това отново с негова помощ отворете рибата като пеперуда и поставете филето върху чинията. Плоската част на рибения нож е идеална за повдигане на месото от костта, както и от чинията, в случай че разполагате с филета. За да извадите рибния скелет от тялото, поставете върха на ножа под гръбнака, после повдигнете с вилицата и го оставете отстрани в чинията.

Освен големите прибори за сервиране на риба, Gourmet House предлага и персонални прибори за риба с нормална големина - вилица и нож.

Комплектът сребърни прибори за сервиране на риба се предлага по поръчка и изисква предварителна заявка.

  • • Два прибора с общ грамаж: 240 гр;
  • • Sterling silver проба 925;
  • • Дължина на ножа: 27 см;
  • • Дължина на вилицата: 24 см.