Луксозни прибори за риба от чисто сребро 2 бр

Производител: Италия
Модел: 6057-PBL/6054-BL
Наличност: Предварителна заявка
740 лв.
*

Сребърни прибори за риба

Какво са нож за риба и вилица за риба?

Този малък нож за хранене е създаден специално за улесняване на яденето на риба. Острието на ножа има извит остър ръб, идеален за плъзгане между кожата и месото на рибата. Това, че ножа е широк и плосък е полезна функция, тъй като може да действа като шпатула и подпомага вдигането на рибата. Острието завършва в остра точка, която е полезна за повдигане на малки кости от рибата. Широката повърхност може също да се използва за обиране на всеки сос, сервиран с рибата. Както при рибния нож, вилицата за риба се използва е специфичен прибор, направен да улеснява. Стандартната рибена вилица е по-малка от основната вилица и дължината и е приблизително 17-18 см. За разлика от основната, тя има плътна плоска част под зъбците, което позволява на крехкото месо на рибата да се задържи на място.

Поставяне на рибни ножове и вилици на трапезната маса

Подобно на традиционната подредба на масата за хранене, рибният нож и вилицата трябва да са поставени в определен ред. Следователно, ако рибата се сервира като предястие, рибният нож се поставя вдясно от ножа за вечеря, а рибената вилица отляво на основната вилицата за вечеря.

Ако рибата се сервира като основно ястие, рибните прибори за хранене трябва да се поставят най-близо до чинията (нож за риба вдясно от чинията за вечеря и вилица за риба, поставена вляво от чинията).

Когато става въпрос за сребърни прибори, те могат да се поставят със зъбците на вилицата нагоре, или още по-добре надолу, за да се види красотата на гърба на вилицата. Този маниер се смята за проява и на уважение към гостите и се чете като "сваляне на оръжията"

Комплектът сребърни прибори за риба се предлага по поръчка и изисква предварителна заявка.

  • Общ грамаж: 118 гр;
  • вилица за риба: 59 gr, 17 cm;
  • нож за риба: 59 gr, 20.5 cm;
  • чисто сребро проба 925.