Усукан ДЕКАНТЕР ЗА ВИНО Винотека на Vista Alegre

Производител: Vista Alegre
Модел: 49001514
Наличност: Очаква се доставка
195.00 лв.
Количество
+ -
 

ДЕКАНТЕР ЗА ВИНО Vinoteca Vista Alegre за подарък

Декантер Vinoteca за специален подарък

Декантер за вино Vinoteca Vista Alegre за подарък по специален повод. Различен от другите, декантера Винотека е усукан и красиво пречупва светлината. Това е стилен и практичен подарък за сватба, нов дом или мъж винолюбител.
Декантерите са необходимост и важна част от винения ритуал. От години те са неотменна част от живота на вино любителите. След традиционните форми, сега производителите търсят нови пътища, за да ни впечатлят и разнообразят живота ни. Прекрасен пример за тези нови тенденции е усуканият декантер на Vista Alegre, сполучливо наречен Винотека.

Красив и необикновен, доста сложен за производство, този съд за вино, освен че е впечатляващ е и изключително функционален. Спиралите по цялата височина засилват аерирането на виното при наливане в чашите.
Освен, че декантирането повишава аромата и вкусовите качества на виното, то е и един много красив ритуал. Феерията от стичащото се по кристалните стени вино, с неговите прекрасни червени или златисти нюанси, прави процеса красива гледка и тема за разговор на всяка маса.

Кои вина се декантират?

Всеобщото схващане е, че се декантират само червените вина. Доста грешно. Малцина знаят как въобще се е стигнало до този част от сервирането на виното. Любопитен факт: всичко започнало от шампанското!
В миналото при производството на шампанско в бутилките е оставала доста утайка. За да се избегне този дефект, пенливата напитка първо се е преливала в друг съд, а след това в чашите. Това е така нареченото „декантиране” или преливане. С годините вино любителите разбрали, че при това преливане, ароматите на виното се „отварят” по-бързо и то става прекрасно за пиене и то веднага. Ето защо повечето вина, както бели, така и червени, дори и пенливи могат да се декантират и от това само се подобряват.
Не препоръчваме декантиране на стари вина, над 15 годишни. Крехки са и може да ги унищожите. За това пък, при всички други случаи не се колебайте да ползвате декантер.
Освен полезно е и много красиво. Как да мием декантери и чаши научете от съветите в блога ни.

За кого декантера е подходящ подарък?

В момента, и жени, и мъже с удоволствие споделят своята страст към виното. Изящните извивки на декантера Vinoteca Vista Alegre, го правят изключително бляскав дори и празен. Чудесен център за маса, който впоследствие ще изпълни и своята практична роля.

И така: за кого е подходящ подарък декантера Vinoteca?

Специален подарък за семейство, за изискана дама, за мъж с афинитет към елегантното и изящното и разбира се, за сватба, усуканият декантер Vinoteca ще се ползва и краси дома. И не се притеснявайте, че „тя/той/те вече си имат декантер”. Изключително красиво е, когато подредите вината на вечерта в няколко съда за вино. Така им давате повече време да се аерират и с напредването на събирането те ще стават все по-хубави и пивки. 

  • • Кристален декантер за вино;
  • • Производител с високо реноме;
  • • Кристал Vista Alegre;
  • • Дължина: 19 см;
  • • Височина: 23 см;
  • • Тегло: 1015 гр.