Кристален декантер Riedel Horse ръчна изработка
Изумително е да се наблюдава създаването на един ръчно правен декантер за вино Riedel.
Всеки декантер Horse (или Декантер с конска глава) има отстрани красива, издължена линия от черен кристал, нещо като гайтан, която придава на този впечатляващ съд за вино още по-изящен силует. Отгоре завършва с улей, като лек чучур, за да се излива виното по-лесно и да не подлива. Този декантер е произведение на изкуството и дори когато е празен, е невероятно красив. Поставен в ефектна подаръчна кутия от самия производител, декантер Ридел е подарък, който впечатлява дори тези, които имат всичко. Разгледайте всички наши кристални сервизи и изберете своя модел. Поръчайте онлайн или посетете красивия ни магазин в центъра на София, на ул. Цар Шишман за да разгледате на живо огромната ни селекция от изделия с вълнуващ дизайн. Ние сме известни с елегантните си подаръчни опаковки и специалното отношение към клиентите ни.
Бяло или червено вино се декантира?
Макар повечето хора да свързват декантера с червено вино, той не се ползва за декантиране само за тази напитка. Спокойно може да го ползвате и за бяло или розе. Тези вина също имат нужда да подишат и техните аромати също ще се развият след декантирането.
Декантера Riedel Horse е отличен подарък за мъж по специален повод, включително ако е роден в Годината на Коня по китайския хороскоп или имено в такава година му поднасяте подаръка.
Подарък за новодомци или за семеен празник
Изделията на австрийската фирма за кристал „RIEDEL” са подходящ подарък за освещаване на нов дом или за друг семеен празник. И макар физически да може да ги намерите в The Gourmet House в София, тези чаши за вино и декантер могат да бъдат доставени, както във Варна, Пловдив, така и във всяко друго населено място в България. Закупени от нашия магазин, те ще бъдат красиво опаковани от нашия усмихнат персонал. Така не само ще спестите време, но и ще направите добро впечатление.
Каква е разликата между декантер и гарафа?
Неотделима част от церемонията свързана с виното, е неговото декантиране, тоест преливане. Това действие е обусловено от няколко фактора. Да се избегнат утайки, да се изчисти виното от евентуални парченца корк и не на последно място - да се вкара въздух или така нареченото аериране. Съдът, в който се пресипва виното, на различните европейски езици се нарича декантер или гарафа. Интересното е, че французите използват думата гарафа. В нашия език, за повечето хова съдът за преливане на вино е декантер, а за вода или високоалкохолни напитки гарафа (гарафа за уиски, гарафа за вода и декантер за вино). И така - всъщност няма разлика между гарафа и декантер.
Gourmet House е представител на Riedel за България от 1999г. Ние знаем всичко за чашите и декантерите. Посетете магазина ни в центъра на София или ни се обадете за съвет.
- • Материал: кристал;
- • Височина: 600 мм;
- • Диаметър: 145 мм;
- • Вместимост: 1766 мл;
- • Riedel Decanter Horse.