Луксозни чаши за чай Wedgwood Midnight Crane костен порцелан

Производител: Wedgwood
Модел: 40024023
Наличност: Очаква се доставка
180.00 лв.
Количество
+ -
 

Луксозни чаши за чай Wedgwood Midnight Crane костен порцелан

Луксозна чаша за чай символизираща щастие от бранда Wedgwood, създаден 1759-та година

Луксозните чаши за чай Wedgwood Midnight Crane са от костен порцелан и имат съвършенна форма. Цветовете са прекрасни: теменужено лилав фон, нежни цветенца и красив жерав. Ръба на чашата, нейната чинийка, както и прелестната дръжчица са ръчно рисувани с истинско злато, 22к. Много повече от просто "чаша за чай", тази красавица носи радост само като я погледнем.
Името "Midnight Crane" означава "нощни жерави" и теменужения цвят на чинийката е в пълна хармония с името на модела. Цената е за една чаша за чай с чинийка в светло синя подаръчна кутия.

Какво символизира жерава в луксозната чаша за чай Wedgwood Midnight Crane?

Жеравът символизира чест, късмет, вярност и дълголетие и богатство и именно затова е избран да украси луксозна чаша за чай Wedgwood Midnight Crane. В японския фолклор жеравът (или Цуру на японски) е силна и величествена птица, която се чифтосва за цял живот. За жерава се казва, че живее хиляда години.
Черновратите жерави са били почитани от тибетските будисти от векове, като символ на мира. Според легендата, Далай Лама е пренасян от манастир на манастир на гърбовете на тези свещени птици при свои предишни въплъщения.
Специалната символика, заедно с очевидната красота на луксозните чаши за чай Wedgwood Midnight Crane от костен порцелан ги прави уникален марков подарък за човек, който в важен за нас.

Всяка чаша за чай Wedgwood Midnight Crane има кант от злато, 22к, рисуван на ръка.

Всяка чаша за чай Wedgwood от колекцията Wonderlust има кант от 22 карата злато, рисуван на ръка. Порцеланът се глазира два пъти, изпича се при невероятно високи температури и се украсява с ръчно рисувани златни детайли от 22 карата злато, което също се пече, за да не пада и да се получат красиви изделия, идеални за специален подарък. При тази луксозна чаша имаме два златни канта и щедри златни акценти по дръжката.
Порцеланът Уеджууд е търсен в цял свят от колекционери, любители на чай и тези, които искат марков подарък от порцелан. Неговият осъвременен класически дизайн, изключителни рисунки, както и богатата му история, го правят фаворит сред ценителите на фин порцелан по целия свят.
Повече от двеста години порцелана на английската марка Wedgwood е всепризнат еталон за лукс и елегантност. Неговите образци украсяват музейни експозиции, а историческите му колекции се продават на най-известните аукциони в света!
Това е порцелан неподвластен на времето, който не остарява и не излиза от мода никога!

Как се прави костния порцелан Wedgwood за чашите от колекцията Wonderlust?

Чашите за чай, както и всички изделия Wedgwood се произвеждат от висококачествен костен порцелан - от смес от каолин, фелдшпат и пудра от животински кости. Специалната формула за костен порцелан Wedgwood създава изключително здрав, но фин порцелан, който е бял и прозрачен, а декорациите не избледняват при ежедневно ползване. Разбира се, миенето без абразивни материали е задължително.
При ръчно миене на тази луксозна чаша не използвайте абразивна гъбичка за миене на съдове, а при миене в миялна машина, ползвайте само гел или течен препарат, вместо таблетки. Те съдържат абразив и са подходящи по-скоро за съдове за готвене.
Правилното миене на порцелановите чаши за чай гарантира, че ще можете да се наслаждавате на красотата им дълги години напред.

Поръчайте онлайн или посетете магазин за луксозни подаръци Gourmet House в центъра на София за повече вдъхновение.

  • • Луксозна чаша за чай Wedgwood Midnight Crane от костен порцелан;
  • • Красива подаръчна кутийка;
  • • С акценти от истинско злато 22 карата;
  • • Цената е за една чаша за чай;
  • • Мийте в съдомиялна машина или ръчно БЕЗ абразивни таблетки и гъбички;
  • • Чаша за чай символизираща щастие;
  • • Диаметър: 15 см;
  • • Вместимост: 150 мл.