Стек ножове Laguiole кокалени дръжки

Производител: Guy Degrenne
Модел: 232252
Наличност: В наличност
870 лв.
*

Guy Degrenne Комплект Стек ножове Laguiole Knife

Degrenne - Качествени ножове Laguiole, изработени ръчно във Франция

DEGRENNE ни предлага селекция от страхотни ножове, събрани в две емблематични колекции от прибори за хранене: Thiers и Laguiole. Две села, които са дали името си на специфична форма нож, изработван с различни материали и размери на острието. Ножът Thiers® е модел, регистриран от Confrérie du Couteau de Thier, които гарантират на потребителя качествотo нa продукта, изработен изцяло ръчно в ковачницата Thiernois. Ножът Laguiole Rossignol® е регистрирана търговска марка от 1987 г. Произведен в Thiers, той е резултат от традициите и високото майсторство на френските ковачи от района. Открийте качеството и прекрасния баланс на тези ножове, изработени ръчно във Франция. Благородните материали, от които са направени, потвърждават качеството и художествената изработка, при изпълнението на всеки нож.

Нож като подарък

Ножът Laguiole традиционно се дава като подарък, скъпоценно пзен или предаван в наследство. От поколение на поколение и от приятел на приятел - в замяна на монета, за да не се развали приятелството. Монетата трябва да е с най-ниска стойност, за да покаже, че парите не са важни.

Откъде идва мухата

Сгъваемият нож Laguiole има малък издатък, така наречения „муш“, което в превод означава „муха“, но е известен и като пчела. Пчелата представлява малко парче метал с триъгълна или овална форма, който трябва да избутате нагоре, за да може острието да се затвори. Днес, в несгъваемите ножове Laguiole, пчелата вече няма функционална роля. Но тя все още се поставя като украса, като свидетелство за уважение към нейния произход и като отличителна черта на ножовете Лагьол.

Дали тя представлява муха или пчела остава загадка.

  • Размери на кутията: 26х13.5х3.5 см;
  • Дължина на един нож: 22.4 см;
  • Месингови нитове и болстери;
  • Изработени 100% във Франция.