Статуетка СЛОН мини фигурка от кристал Daum

Производител: TGH Gourmet House
Модел: 05136
Наличност: В наличност
390.00 лв.
Количество
+ -
 

Daum мини скулптура слонче за късмет

Статуетка СЛОН мини фигурка от кристал Daum

Мини скулптура на слонче с вдигнат хобот

Очарователна статуетка на слонче Daum, мини фигурка от цветен кристал в сиво и кехлибарено. Симпатичното слонче е седнало с вдигнат хобот, изобразен тук в по-светъл нюанс на кехлибарения цвят. Внимателно изработенo от френския луксозен бранд Daum Crystal, слончето е създадено чрез рядката и древна техника "Pâte de Verre", която датира от 5000 г. пр.н.е.
Методът Pâte de Verre е сложен и включва разтопяване на множество фрагменти от цветен кристал в калъп, за да се създадат красиви цветове, които преливат нежно един в друг. Статуетката слонче е ръчно изработена във Франция и стилно опакована в оригиналната си подаръчна кутийка.

Всяко произведение на изкуството Daum Crystal е подписано с „Daum France“ и е оригинал, различаващ се от останалите.

Какво отличава бранда Daum?

От 1878 г. Daum е световно известен луксозен бранд, който изработва красиви скулптури от оловен кристал. Перфектното владеене на сложната древна техника "pate de verre" заслужено му е спечелило световна репутация. Всяка стъклена скулптура Daum има великолепни цветове и пропуска светлината така красиво, че се превръща в уникална украса за един изискан дом и идеален луксозен подарък по специален повод.

Всяко произведение на изкуството от Daum Crystal има своя собствена индивидуалност, тъй като е ръчно изработено. Няма две напълно еднакви статуетки Daum.

Защо слоновете са популярен символ?

Слоновете са символ на късмет и просперитет, умни и грижовни са и използват могъщата си сила, за да премахнат препятствия по пътя си. Слоновете се смятат за едни от най-интелигентните животни на земята, с мозъци, които тежат 5 кг и имат 300 милиарда неврони, подобни на човешкия мозък по функционалност.
Произхождащи от Африка и Азия, слоновете имат специално значение за народите на тези два континента.
Ганеша, слонът - бог се се смята за въплъщение на вселената. Неговата слонска глава символизира интелекта и блаженството на слона - мощен, но въпреки това нежен. Обикновено пред името му се слага индуската титла за уважение – Шри.
Слонът - бог е повелителят на мъдростта, интелекта, обучението, разсъдливостта, късмета и щастието, врати, порти, входове, домакинството и писането. Той е унищожител на пречките и като такъв е нормално да бъде призован за подкрепа преди всяко начинание.
Буда също е представян като слон и има предание, че майка му е сънувала именно това животно преди раждането му.
В Китай символиката на слона означава способността да се разбира разликата между добро и лошо, както и мъдрост, благородство и плодородие. В Япония нежните гиганти се почитат чрез будисткото божество Кангитен или „Дева на блаженството“, което е изобразено като прегърнати жена и мъж със слонски глави.
В различните култури, тези гиганти символизират мъдрост, дълъг живот, феноменална памет и премахват отрицателните сили, проправяйки път за новото начало.

С респект към символиката на слона, Daum Crystal създават тази умилителна мини скулптура на слонче. Уникален арт подарък, тя е чудесно начало на колекция и прекрасно допълнение към такава.

Слон за късмет § просперитет

Стотици хиляди хора по света вярват, че изображение на слон с повдигнат хобот привлича късмет и това не е случайно. Той е талисман с добра енергия и позитивно излъчване.
Малката статуетка на слонче Daum Crystal е не само красив предмет, но и символ на вярата, че всичко ще се нареди както трябва.
Изберете символичен подарък от бранд - икона и пожелайте късмет и просперитет с красива мини скулптура в красиви цветове.

Направете избор между кристална статуетка анемония Lalique и фигурка на лястовица с разперени криле, част от колекцията в Gourmet House. Специален подарък по специален повод, те са малки произведения на изкуството, които радват окото и украсяват дома.

  • • Мини фигурка на слонче с повдигнат хобот;
  • • Техника: Pâte de Cristal;
  • • Уникат;
  • • Тежест: 0.08 kg;
  • • Размери: 5.2 × 4 × 4 cm;
  • • Бранд: Daum Crystal;
  • • В стилна опаковка на бранда Daum;
  • • Hand made in France.