Комплект сребърни прибори за хранене за 6 души Classic

Производител: Италия
Модел: CDA
Наличност: Предварителна заявка
2,530.00 лв.
*

Сребърни прибори за хранене Classic за 6 души

Посребрени прибори за хранене Classic за 6 души, луксозно изпълнение

Сребърните прибори са не само символ на престиж, но и са полезни за здравето! Антибактериалните свойства на среброто са известни на човечеството още от древността. Нашите великолепни модели са майсторски изработени в Италия и лесно се почистват от патина, както ще видите на филмчето, което сме заснели. Приборите Classic имат за основа не стомана, като някои други модели, а доста по-скъп материал: сплав, наречена немско сребро.

Какво е немско сребро и никелово сребро?

Никелово сребро, немско сребро или алпака, е сплав с никел, мед и често цинк. Обичайният състав е 60% мед, 20% никел и 20% цинк. В нея няма сребро, но е наречена така поради силно подобната на сребро външност, като освен това по тежест и мекота е почти идентична със среброто. За основа на приборите, които се посребряват, производителите избират между две възможности: благородна стомана и немско сребро или алпака, което е едно и също. В представата на нас, българите, алпака е евтин метал, почти без стойност. Откъде идва тази заблуда днес е трудно да кажем, но няма нищо вярно в това. В същност, тази сплав е наистина високо ценена в Европа и именно тя е основа за по-скъпите посребрени прибори. Това е така, защото усещането в ръката е идентично на това, приборите да са направени от стърлинг силвър, а и заради значително по-мекия си характер, тази сплав позволява фин релеф и виртуозни извивки, което е непостижимо за благородната стомана. 

Как да почистим сребро?

В Gourmet House предлагаме уникален препарат, който само за секунди връща белотата и блясъка на среброто. Течен, не абразивен, магически! Само за 10 секунди! Не почиствайте среброто със сода, защото това ще го надере и ще намали блясъка. Нашият съвременен препарат пести време и усилия, предлага се в 2 разфасовки - малка и голяма и може да се купи по всяко време в магазина ни. Вижте го тук. След почистване и изплакване, ако по приборите е останала подобна на мляко бяла патина, полирайте със специалната кърпа за сребро. Отнема не повече от 3 - 4 секунди на прибор. Полиращата кърпа за сребро не се пере и не изисква напяване с препарат. Готова е за работа и макар, че ще почернее ще ви служи многократно. Вижте я тук.

Комплект посребрени прибори за хранене:

• С огледален отблясък;
• Подходящи за миялна машина;
• Комплектът съдържа: вилица, нож и лъжица основно, вилица и лъжица десерт за 6 души;
• Плътно посребряване от чисто сребро 10 микрона;
• Основата е сплав наречена "Немско сребро";
• Класически изчистен дизайн;
• Пасват перфектно в ръката

• Made in Italy